Перегляд за Автор "Рагуліна Є."
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументПробіотики у молочних продуктах, їх користь для людини(2023) Рагуліна Є.Молочні продукти є життєво важливим елементом харчування в раціоні кожної людини. Вони містять значну кількість білка, а також такі поживні речовини як калій, залізо, вітаміни A, B, C, D, а також пробіотики. Одним з найбільш визнаних пробіотичних продуктів є біо- і біфідойогурт. Йогурт містить характерні бактеріальні культури Lactobacillus bulgaricus та Streptococcus Sthermophilus, але для виготовлення біо- або біфідойогурту необхідно додати такі мікроорганізми як Lactobacillus acidophilus та Bifidobacterium. Втім, часто до них виробники можуть додавати і інші пробіотики. Головне, на що слід звернути увагу, вибираючи йогурт, це наявність живих культур. Також бажано, аби йогурт не містив цукру, барвників, згущувачів тощо. Встановлено, що споживання йогуртів з пробіотиками покращує загальний стан організму, травної системи та сприяє нормалізації кров'яного тиску.