Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Підмазко Дар’я"

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    Аналіз небезпечних чинників виробництва йогурту «Грецького» з масовою часткою жиру 10 % в умовах ГМЗ №1 м. Одеса
    (ОНТУ, кафедра харчової хімії та експертизи, 2023) Підмазко Дар’я
    Мета роботи – аналіз небезпечних чинників та створення плану НАССР для запобігання та зниження ризиків виробництва йогурту «Грецького» в умовах ГМЗ № 1 м. Одеси. Для досягнення поставленої мети виконувалися наступні завдання: 1) надати характеристику продукту – йогурту Грецького з масовою часткою жиру 10 % – відповідно до чинної нормативної документації; 2) проаналізувати технологічну схему виробництва, визначити етапи технологічного процесу, на яких можливе виникнення дефектів і здійснення фальсифікації, запропонувати способи їх попередження; 3) ознайомитися з технохімічним контролем процесів виробництва йогурту; 4) провести ідентифікацію та аналіз потенційно небезпечних чинників технології, розробитиплан НАССР виробничого процесу; 5) ознайомитися з організацією заходів щодо охорони праці та навколишнього середовища на виробництві. 6) провести економічні розрахунки для оцінки ефективності впровадження системи НАССР при виробництві йогурту. Об’єкт дослідження: технологія йогурту «Грецького» з масовою часткою жиру 10 % Предмет дослідження: йогурт, принципи системи НАССР, показники якості та безпечності. Результати роботи: для досягнення поставленої мети проводилося ознайомлення з сучасним підприємством, що займається виробництвом молочної продукції – ТОВ «Гормолзавод» (м. Одеса), його структурою, організацією та асортиментом продукції, заходами з охорони праці та навколишнього середовища; детально вивчена технологічна схема та апаратурне обладнання вироблення йогурту «Грецького», а також нормативна документація на йогурти, можливі дефекти та види фальсифікації, схема технохімічного контролю; внаслідок ідентифікації та аналізу небезпечних чинників на кожному етапі технологічної схеми, виявлені суттєві чинники та проведено розподіл заходів керування небезпечними чинниками за категоріями, розроблено план-НАССР та ОПП для усунення та зменшення небезпек при отриманні продукції, що відповідає вимогам нормативної документації за показниками якості та безпечності; проведені розрахунки для оцінки економічної ефективності провадження системи НАССР цього виробництва Структура та обсяг кваліфікаційної роботи. Робота обсягом 81 сторінка складається із вступу, 5 розділів, загальних висновків, списку використаних літературних джерел, що включає 22 найменування (2 стор.), 2 рисунки, 24 таблиці (20 стор.), 2 додатки (8 стор.).

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок