Перегляд за Автор "Прілєпова, Ірина"
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументОтримання низькокалорійного вершкового масла та детекція ризиків його виробництва(ОНТУ, кафедра харчової хімії та експертизи, 2022) Прілєпова, ІринаАктуальність теми. Одним із основних напрямків сучасного розвитку харчової індустрії в розвинених країнах світу є створення функціональних продуктів, спрямованих на запобігання захворюванням населення. Створення асортименту вершкового масла функціонального призначення передбачає поліпшення харчових та біологічних властивостей масла шляхом створення різновидів вершкового масла функціонального призначення з лікувальнопрофілактичними, дієтичними та оздоровчими властивостями з додаванням рослинних харчових добавок. Сьогодні розроблено асортимент функціональних видів вершкового масла з рослинними добавками: полісахаридами пектином та інуліном, кріопорошками з буряків червоної їдальні, моркви, топінамбуру, бананів та бруньок чорної смородини. Останні роки набуло широкого використання псиліуму як функціонального харчового інгредієнту. Медичними дослідженнями доведено широкий спектр його корисних фізіологічних ефектів. Сукупність викладеного вище зумовлює актуальність даної роботи, присвяченої розробці функціонального масла з використанням псіліуму як фізіологічно-функціонального інгредієнту. Об’єкт дослідження: технологія вершкового масла, технологічна експертиза виробництва функціонального вершкового масла з псиліумом. Предмет дослідження: вершкове масло з включенням псиліуму, небезпечні чинники. Методи дослідження: методи характеристики вершкового масла згідно ДСТУ 4399:2005, фізико-хімічні методи визначення хімічного складу харчових продуктів. Наукова новизна одержаних результатів полягає в обґрунтуванні доцільності отримання нового виду функціонального вершкового масла зниженої калорійності та його характеристиці. Робота обсягом 99 сторінок складається із вступу, 6 розділів, загальних висновків, списку використаних літературних джерел, що включає 68 найменувань (6 сторінок), 10 рисунків (6 сторінок), 27 таблиць (20 сторінок) та додатку (12 сторінки).
- ДокументРозроблення процедур управління невідповідностями виробництва меду натурального акацієвого монофлорного ТМ «Вулик Selected honey»(ОНАХТ, кафедра харчової хімії та експертизи, 2021) Прілєпова, ІринаУ дипломному проекті надано характеристику компанії ТОВ «Inkea», описано її історію з моменту заснування до теперішнього часу, її структуру, сировинну зону і асортимент. Здійснено детальний аналіз технології виробництва товарного меду натурального акацієвого монофлорного ТМ «Вулик Selected honey» на відповідність нормативним вимогам. Наведено схему технохімічного контролю процесу перероблення меду. У результаті аналізу визначено етапи технологічного процесу, на яких можливе виникнення дефектів і здійснення фальсифікації, запропоновано методи їх виявлення та способи попередження. Наведено вимоги до якості та безпечності меду відповідно до чинної нормативної документації, методи контролю показників якості та безпечності. Здійснено ідентифікацію й аналіз небезпечних чинників технології перероблення меду, визначено суттєві небезпечні чинники, встановлено заходи керування ними для запобігання або усунення, чи зниження їх до прийнятного рівня з розроблення плану НАССР і операційних програм передумов. Запропоновано заходи з охорони праці та охорони навколишнього середовища при переробленні.