Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Погорєлов, Артем"

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    Удосконалення технології виробництва червоних вин з сорту винограду Мерло за допомогою методів сенсорного аналізу
    (ОНТУ, кафедра Технології вина та сенсорного аналізу, 2022) Погорєлов, Артем
    Анотація дипломної роботи на тему: «Удосконалення технології виробництва червоних вин з сорту винограду Мерло за допомогою методів сенсорного аналізу» У кваліфікаційній роботі було розглянуто та вирішено завдання удосконалення технології виробництва червоних вин з сорту винограду «Мерло» та проведено сенсорний аналіз українських, італійських та чилійських вин за допомогою розрізняльних методів, описових методів «профілю флейвору» для створення пелюсткових діаграм та застосуванням балової шкали. У першому розділі кваліфікаційної роботи було розглянуто історію та розвиток сорту винограду «Мерло» у різних географічних частинах світу та представлення сорту з точки зору його органолептичного профілю. Було проаналізовано смакові вподобання споживачів та еволюцію ринку вина України з фінансової точки зору. Також був проведений огляд нормативної документації (вітчизняної та міжнародної), що регулює вимоги до органолептичних показників червоних вин. У другому розділі наведено характеристику методик, описані матеріали органолептичного профілю, обрано відповідну методику для вирішення завдань кваліфікаційної роботи. Відповідно до ISO 8586:2012 «Sensory analysis — General guidelinesfor the selection, training and monitoring ofselected assessors and expert sensory assessors» формулювалися вимоги до панелі сенсорних дослідників для участі у дегустаційній панелі. Також було розроблено методику сенсорного дослідження харчових продуктів з метою створення органолептичного профілю і вибір дескрипторів та шкал. Додатково було розроблено форму для відповідей під час проведення сенсорного аналізу українських, італійських та чилійських вин; розроблено процедуру подання зразків вин для сенсорного аналізу; проведено оброблення отриманих даних за допомогою статистичного аналізу. Узгоджені профілі показані у вигляді пелюсткової діаграми. У третьому розділі було надано результати проведених досліджень та висновки до розділу 2. У розділі 4 було проаналізовано результати досліджень, скомпоновано та перевірено попередні розділи та наведено рекомендації для удосконалення технології виробництва червоних вин з сорту винограду «Мерло». Розділ 5 представляє собою інструкцію щодо охорони праці на винному виробництві та при проведені експериментів у лабораторії сенсорного аналізу. Розділ 6 – техніко-економічне обґрунтування (економічна частина), у якій наведені розрахунки та рекомендації щодо модернізації виробництва. Наведено список використаної літератури, список умовних позначень та додатки до дипломної роботи. Кваліфікаційна робота містить: • текстової частини — 114 сторінок • таблиць — 19 • ілюстрацій — 13 • бланків відповідей — 4 • графіків — 10

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок