Перегляд за Автор "Повержук, У.-Ю. М."
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументФормування та розвиток фінансово-економічного потенціалу підприємств в сучасних умовах господарювання(2018) Повержук, У.-Ю. М.Дисертація присвячена поглибленню теоретичних основ і розробці практичних рекомендацій щодо формування і розвитку фінансово-економічного потенціалу підприємств в сучасних умовах господарювання. Удосконалено економічний зміст поняття "фінансово-економічний потенціал підприємства". Визначено комплекс чинників, що впливають на формування фінансово-економічного потенціалу підприємства. На основі офіційних даних про фактичне споживання хліба і хлібних продуктів, а також обсягу реалізованого хліба і хлібобулочних виробів нетривалого зберігання встановлено, що ємність ринку хлібобулочних виробів значно більше за обсягом, ніж відображається в офіційній статистиці. Встановлено такі причини такого явища: виробництво хліба та хлібопекарської продукції підприємствами, які не декларують своєю основною діяльністю виробництво хліба та хлібобулочних виробів; виробництво хліба та хлібопекарської продукції підприємствами, що застосовують спрощену систему оподаткування; самостійне випічки хліба населенням в домогосподарствах. Систематизовані методичні підходи до оцінки фінансово-економічного потенціалу підприємства, серед яких виділені методи формалізованого представлення, якісні методи, комплексні методи. Розроблено модель визначення методики оцінки фінансово-економічного потенціалу підприємства, яким запропоновано інтегральний метод оцінки фінансово-економічного потенціалу підприємства, включає в себе методики оцінки кожного з субпотенціалов: виробничого, маркетингового, фінансового, інвестиційного. Запропоновано авторський підхід до проведення комплексної оцінки фінансово-економічного потенціалу підприємства, заснованої на використанні трьох моделей: в залежності від внутрішніх чинників розвитку, в залежності від ринкових взаємин і в залежності від загальноринкових факторів. За результатами дослідження побудовано дерево цілей розвитку фінансово-економічного потенціалу підприємства та розроблено комплексний підхід, що включає в себе дослідження стратегії розвитку виробничого, маркетингового, інвестиційного і фінансового потенціалів і комплекс заходів по їх досягненню. Розроблено стратегію досягнення перспективного рівня фінансово-економічного потенціалу підприємства. Визначено стратегічні пріоритети розвитку фінансово-економічного потенціалу хлібопекарських підприємств України.
- ДокументФормування та розвиток фінансово-економічного потенціалу підприємств в сучасних умовах господарювання(ОНАХТ, 2018-11-01) Повержук, У.-Ю. М.Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за спеціальністю 08.00.04 – економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності). Дисертація присвячена поглибленню теоретичних основ і розробці практичних рекомендацій щодо формування і розвитку фінансово-економічного потенціалу підприємств в сучасних умовах господарювання. Удосконалено економічний зміст поняття "фінансово-економічний потенціал підприємства". Визначено комплекс чинників, що впливають на формування фінансово-економічного потенціалу підприємства. На основі офіційних даних про фактичне споживання хліба і хлібних продуктів, а також обсягу реалізованого хліба і хлібобулочних виробів нетривалого зберігання встановлено, що ємність ринку хлібобулочних виробів значно більше за обсягом, ніж відображається в офіційній статистиці. Встановлено такі причини такого явища: виробництво хліба та хлібопекарської продукції підприємствами, які не декларують своєю основною діяльністю виробництво хліба та хлібобулочних виробів; виробництво хліба та хлібопекарської продукції підприємствами, що застосовують спрощену систему оподаткування; самостійне випічки хліба населенням в домогосподарствах. Систематизовані методичні підходи до оцінки фінансово-економічного потенціалу підприємства, серед яких виділені методи формалізованого представлення, якісні методи, комплексні методи. Розроблено модель визначення методики оцінки фінансово-економічного потенціалу підприємства, яким запропоновано інтегральний метод оцінки фінансово-економічного потенціалу підприємства, включає в себе методики оцінки кожного з субпотенціалов: виробничого, маркетингового, фінансового, інвестиційного. Запропоновано авторський підхід до проведення комплексної оцінки фінансово-економічного потенціалу підприємства, заснованої на використанні трьох моделей: в залежності від внутрішніх чинників розвитку, в залежності від ринкових взаємин і в залежності від загальноринкових факторів. За результатами дослідження побудовано дерево цілей розвитку фінансово-економічного потенціалу підприємства та розроблено комплексний підхід, що включає в себе дослідження стратегії розвитку виробничого, маркетингового, інвестиційного і фінансового потенціалів і комплекс заходів по їх досягненню. Розроблено стратегію досягнення перспективного рівня фінансово-економічного потенціалу підприємства. Визначено стратегічні пріоритети розвитку фінансово-економічного потенціалу хлібопекарських підприємств України.