Перегляд за Автор "Петінов Владислав"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументАвтоматизація процесу керування визріванням сирів(ОНТУ, кафедра автоматизації технологічних процесів і робототехнічних систем, 2024) Петінов ВладиславКваліфікаційна робота бакалавра Петінова Владислава Вадимовича «Автоматизація процесу керування визріванням сирів» викладена на 188 сторінках, кількість таблиць 24, рисунків – 125, додатків - 5, джерел з переліку посилань - 18. Об’єкт розробки – система автоматичного керування процесом визріванням сирів. Мета роботи – підвищення техніко-економічних та екологічних показників функціонування визрівання сирів, що досягаються за рахунок підвищення динамічної точності контурів САР, зниження числа аварійних ситуацій, покращення взаємодії з оператором-технологом. Методи дослідження – методи теорії автоматичного керування, ідентифікації об’єкту керування, імітаційного моделювання. Отримані результати – розроблені алгоритми керування, які забезпечують підвищення динамічної точності стабілізації регульованих змінних як в перехідних, так і в сталих режимах роботи САР; алгоритми пуску і зупинки обладнання; програми для ПЛК, що реалізують ці алгоритми; розроблені інтерфейси АРМ оператор-технолога і наладчика САР; фрагменти документації технічного забезпечення системи керування. У роботі наведені дослідження процесу визріванням сирів, як об'єкту керування, в результаті яких отримані математичні моделі основних каналів керування та збурень. На основі отриманих моделей розроблені алгоритми керування процесом в режимах пуску, зупинки та нештатних ситуаціях. Здійснено вибір комплексу технічних засобів відповідно до потрібного ступеню захисту обладнання. Розроблений комплекс програм, що забезпечує реалізацію алгоритмів на контролері фірми Wago, було виконано в середовищі CodeSys. Також в середовищі SCADAсистеми WinCC v8.0 розроблено програмне забезпечення АРМ оператора і наладчика. В роботі представлено комплект технічної документації САК на базі контролера фірми Wago.