Перегляд за Автор "Петрук Павло Вячеславович"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументПроєкт системи вентиляції повітря для камери зберігання ковбас з м’яса птиці продуктивністю 3т на добу при Вінницькій птахофабриці(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2023) Петрук Павло ВячеславовичСучасним підприємством м'ясної промисловості є м'ясокомбінат, який включає цехи (відділення) з прийому, утримання та убою худоби та птиці, переробки м'яса та інших продуктів, утилізації відходів, виготовлення ковбас, окістів, м'ясо-борошняних виробів, фаршу, напівфабрикатів та ін. До складу підприємства входять холодильник, склади, майстерні, часто також бляшанобаночне виробництво. На підприємствах м'ясної промисловості мають місце практично всі види шкідливих виділень - волога, теплота, пил, пари та гази. До шкідливих факторів належать також неприємні запахи і інтенсивний розвиток мікроорганізмів за певних умов. Цими обставинами визначається різноманітність систем вентиляції на підприємствах, що розглядаються, і необхідність застосування кондиціювання на ряді виробничих ділянок. Враховуючи характер використовуваної сировини, властивості та призначення вироблюваної продукції, велику їх залежність від температурновологісних умов повітряного середовища, можна відзначити, що системи вентиляції та кондиціювання на підприємствах м'ясної промисловості мають найважливіше значення. Виробничі підрозділи підприємств м'ясної промисловості залежно від виду шкідливостей, що виділяються, можна розділити на кілька груп. Така класифікація необхідна, оскільки характер шкідливостей, що виділяються, визначає організацію повітрообміну.