Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Петренко Дмитро"

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    Підвищення ефективності автоматичного керування камерою варки та гарячого копчення ковбас з використанням термоелектричного теплового насосу
    (ОНТУ кафедра автоматизації технологічних процесів і робототехнічних систем, 2024) Петренко Дмитро
    Кваліфікаційна робота Петренка Д.С. присвячена розробці аналітичної математичної моделі та системи керування технологічним процесом варки та гарячого копчення ковбас з використанням термоелектричного теплового насосу. Використання термоелектричного теплового насосу дозволяє суттєво зменшити енергетичні витрати і знизити собівартість готової продукції. Розроблено та реалізовано комплекс аналітичних математичних моделей процесу гарячого копчення ковбас в універсальній термокамері з використанням термоелектричного теплового насосу, як об’єкту керування. Сформульовано задачі керування, вимоги до їх розв'язку і вибір основних принципів побудови автоматичних систем. Проведено синтез і аналіз системи автоматичного регулювання базової структури. За рахунок впровадження міжрегуляторного коригуючого зв’язку удосконалено алгоритм, що реалізує функції регулювання САК ТП гарячого копчення ковбас . Також розглянуто варіант алгоритмів, що реалізують функції регулювання САК ТП, на основі застосування штучних нейронних мереж. Розроблено САК процесом каталітичної очистки інертних газів, що реалізує функцію максимізації енергоефективності при гарантуванні дотримання обмежень по температурі. Розроблено та налагоджено прикладне програмне забезпечення для реалізації алгоритму системи гарантуючого керування (СГК) процесом гарячого копчення ковбас, а також людиномашинного інтерфейсу оператора-технолога. Після оцінки економічної ефективності підтверджено доцільність впровадження розробок. Були проведені усі необхідні порівняння різних регуляторів, зроблено відповідні висновки по кожному із варіантів керування. Весь матеріал викладений в зручному представлені і проілюстрований.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок