Перегляд за Автор "Першиної Анастасії Андріївни"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументПроектування потоково-механізованих ліній по виробництву карамелі з фруктово-ягідною начинкою «Чорна смородина» та льодяникової карамелі «Золотиста» на кондитерській фабриці м. Кропивницький.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Технологічне, 2023) Першиної Анастасії АндріївниКондитерська промисловість є найбільшою галуззю харчової промисловості. Вона об’єднує підприємство по виробництву фруктових і борошняних кондитерських виробів. Їх асортимент налічує близько 5 тисяч найменувань. Кондитерські вироби грають велику роль у раціональному харчуванні, так як вони більше, ніж на 15% задовольняють добову норму цукру. Ця галузь виробляє харчові продукти високої калорійності та засвоюваності. Вказані властивості притаманних кондитерським виробам за рахунок використання багатьох різноманітних високоякісних продуктів, таких як цукор, патока, жири, молочні та яєчні продукти, какао-боби, ягоди, фрукти, борошно та інше. Сучасні кондитерські підприємства вирізняються прогресивними технологічними процесами, комплексною механізацією та автоматизацією виробництва, а також вантажно-розвантажувальних і складських робіт, покращенням якості праці, високою якістю готових виробів, розширенням їх асортименту та зниженням самовартості продукції. Кондитерські підприємства класифікують за двома ознаками: виробничу потужність, яка залежить від витрат і потужності технологічного обладнання, а також коефіцієнт його використання, і виробничий профіль. На сьогоднішній день кондитерський ринок є найпривабливішим, який динамічно розвивається в Україні поряд з м'ясомолочним, хлібопекарським та іншими сегментами харчової промисловості. Кондитерська галузь продемонструвала впевнену динаміку зростання на протязі 2001 – 2005р.р. із середньорічним приростом 10%. У кондитерській галузі використовується понад 200 механізованих потокових ліній.