Перегляд за Автор "Пенаки, А. А."
Зараз показуємо 1 - 5 з 5
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументДослідження показників якості партій пшениці в залежності від крупності зерна(2019) Станкевич, Г. М.; Борта, А. В.; Пенаки, А. А.Здавна пшениця відіграє одну з ключових ролей у житті населення всієї планети. Україна не є виключенням, адже для неї пшениця є не тільки важливим ланцюгом у харчовій ланці, а й підвищує її економічний рівень.
- ДокументПідвищення ефективності формування та оцінки якості партій пшениці різного призначення(ОНАХТ, 2021-05-12) Пенаки, А. А.Дисертація на здобуття науковоrо ступеня кандидата технічних наук (доктора філософії) за спеціальністю 05.18.02 «Технологія зернових, бобових, круп'яних лродуктів і комбікормів, олійних і луб'яних культур. Дисертація присвячена удосконаленню та підвищенню ефективності формування та оцінки якості партій пшениці різного призначення, що в свою чергу приведе до більш раціонального використання зернового потенціалу та збільшення прибутків від реалізації сформованих партій. У роботі досліджено та визначено показники якості згідно з ДСТУ, фізико-механічні, гігроскопічні властивості пшениці, зaлежність впливу на якісні показники різних чинників (факторів), досліджено вплив крупності фракцій на показники якості, вивчено змішувальні властивості партій пшениці. За результатами вивченої теоретичної інформації та практичних досліджень запропоновано введення на підприємствах етапу формування партій шляхом змішування для отримання партій зерна підвищеної якості. Окрім того, один з можливих варіантів отримання прибутку — фракціонування — виділення з партій певної фракції, що має підвищені показники якості. Визначено економічну ефективність від впровадження рекомендацій роботи.
- ДокументСравнительные характеристики различных методов отмывания клейковины(2019) Пенаки, А. А.; Подопригора, В. В.На протяжении длительного времени пшеница была и остается одним из главных продуктов питания, источником большого количества витаминов, питательных веществ. Важными классообразующими и ценообразующими показателями при закупке зерна являются количество и качество клейковины, которые в дальнейшем при переработке влияют на качество полученного продукта. Целью данного исследования было сравнение количества и качества клейковины, полученных отмыванием разными методами – ручным и механическим.
- ДокументСравнительный анализ качества зерна пшеницы, выращенной в Херсонской области Украины(2020) Борта, А. В.; Страхова, Т. В.; Пенаки, А. А.; Бошканяну, М. А.Проведено исследование, цель которого - сравнительный анализ показателей качества зерна мягкой пшеницы, выращенной в Херсонской области Украины.
- ДокументЯкість зерна – запорука успішного експорту(2020) Дмитренко, Л. Д.; Борта, А. В.; Страхова, Т. В.; Пенаки, А. А.Ключова причина, що частково стримує продаж вітчизняного зерна за кордон – традиційно низька якість українського зерна. Тобто сьогодні в умовах розвитку міжнародної торгівлі особливо актуальними стають питання забезпечення високого рівня якості зерна, що є важливою складовою виживання на світовому ринку при значній конкуренції.