Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "О. В. Мазур, К. Є. Грабанова, С.С. Гудзь"

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    Розробка та дослідження імітаційної моделі процесу термовакуумної обробки харчових продуктів як об’єкту керування
    (2020) О. В. Мазур, К. Є. Грабанова, С.С. Гудзь
    Перевагою  теплової обробки харчових продуктів в вакуумі є можливість реалізації процесів в бескисневому середовищі. Теплова обробка в таких умовах   сприяє збереженню поживних речовин, вітамінів, антиоксидантів, фарбувальних пігментів сировини, смакових якостей і т.п.,  а також  збільшенню терміну застосування допоміжних речовин і зберігання готових продуктів в порівнянні з обробкою при атмосферному тиску. Роботу присвячено  побудові імітаційної  моделі процесу теплової обробки харчових продуктів в вакуумному термоелектричному котлоагрегаті. Проведено аналіз технологічного процесу як об’єкту керування. Виконана декомпозиція технологічного процесу на окремі субпроцеси та розроблена його загальна структура з основними взаємозв’язками  між моделями окремих вузлів. Розроблено моделі  термоелектричного перетворювача, пароводяної сорочки, випарника, паропроводу, конденсатора, радіатора з повітряним охолодженням, вакуумної системи, збірника конденсата, .  Ці моделі, а також  загальна  імітаційна модель процесу  реалізовані  в середовищі Matlab Simulink. Для перевірки імітаційної моделі технологічного процесу термовакуумної обробки  на адекватність проведені її тестові дослідження як об’єкту керування.  В статті наведені отримані  в ході проведених віртуальних експериментів, квазістатичні та динамічні характеристики процесу за  основними каналами перетворень. Результати тестування імітаційної  моделі процесу теплової  обробки  харчових продуктів в вакуумі як обєкту керування свідчать про те, що вона досить адекватно відтворює основні параметри складних теплових та  тепломасообміних процесів,  що протікають в малогабаритному вакуумному термоелектричному котлоагрегаті, і може  бути використана при дослідженнях  його  як об’єкту керування, а також при розробці та тестуванні алгоритмів керування процесом.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок