Перегляд за Автор "Ощипок, І. М."
Зараз показуємо 1 - 5 з 5
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументГідрофільні властивості гідроколоїдів – основа використання їх у харчовій промисловості(2021) Бужанська, М. В.; Ощипок, І. М.; Бендина, В. О.
- ДокументЕфективність операцій процесу автоматизації харчових виробництв(2022) Ощипок, І. М.
- ДокументЗастосування сонячних колекторів різного типу в системах теплопостачання готельно-ресторанних комплексів(2018) Ощипок, І. М.У статті розглянуто використання нетрадиційного відновлювального джерела енергії (НВДЕ) сонця при конструюванні систем теплопостачання, з сонячними водонагрівальними установками (СВНУ). Експериментально перевірено показники ефективності сонячних колекторів з вакуумними трубками, в порівнянні з іншими типами сонячних колекторів в умовах України. Зіставлені теоретичні та практичні показники сонячної установки, що включає в схему не тільки систему сонячних колекторів, але й усі супутні елементи. Основні дослідження по визначенню характеристик сонячних колекторів були спрямовані на вивчення параметрів колекторів вакуумного типу як найбільш ефективних для кліматичних умов України. Ефективність сонячних колекторів залежить від потужності падаючого у площину колектора сонячного випромінювання, температури навколишнього атмосферного повітря і температури теплоносія, що протікає через колектор. В результаті досліджень встановлено, що вакуумний колектор починає генерацію теплоти раніше і закінчує пізніше порівняно з плоским колектором, за рахунок використання розсіяного випромінювання. Підтверджено також, що колектор цього типу має кращу теплову ізоляцію.
- ДокументМодель процесу тепломасопереносу при конвективному сушінні м'ясних виробів(2019) Ощипок, І. М.У статті розглянута модель. розв’язання актуального завдання у сфері техніки й технології сушіння м’ясних виробів, яка пов’язана з факторами вивчення і поглиблення уяви про фізичну сутність і закономірність переносу енергії й речовини при різних методах сушіння для створення науково обґрунтованої методики техніко-економічної оцінки сушильних установок при сушінні м’ясних виробів. Питання математичного моделювання процесу сушіння поверхневої вологи з виробів після відповідної технологічної обробки є актуальним, так як визначає терміни тривалого зберігання. Задача випаровування рідини з поверхні капілярно-пористого тіла розглянута в трьох аспектах, а загальна задача моделювання процесів тепломасопереносу при конвективному сушінні м’ясних продуктів з додатковим підведенням ІЧ енергії, розглянута в двох складових. Перша коли математична модель описує період умовно постійної швидкості висушування і пов'язана з винесенням вільної вологи з поверхні виробу до досягнення нею повітряно-сухого рівноважного стану. Друга коли описує період з спадною швидкістю сушіння, коли фронт випаровування вологи проникає всередину продукту. Записані диференціальні рівняння переносу для теплоносія при обтіканні поверхні виробу потоком в граничному шарі при розгляді градієнтів швидкості, температури і вмісту вологи. Розглянутий період спадної швидкості сушіння, коли фронт випаровування проникає всередину матеріалу. Були проведені експериментальні дослідження і після їх обробки отримали деякі критеріальні рівняння для опису процесу сушіння м’ясних виробів.
- ДокументОцінка показників енергоефективності і експлуатації готельно-ресторанних комплексів(2017) Ощипок, І. М.