Перегляд за Автор "Остапенко, В. А."
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ122504 Спосіб виробництва ординарного столового солодкого крижаного білого вина з червоних сортів винограду(2020) Ткаченко, О. Б.; Остапенко, В. А.Спосіб виробництва ординарного столового солодкого крижаного білого вина із червоних сортів винограду, що передбачає збір винограду, замороженого на лозі при мінус 9-10 °C, пресування при вказаній температурі, підігрівання сусла, сульфітацію, зброджування, освітлювання і наступну стабілізацію, який відрізняється тим, що виноград сортів Марселан і Молдова, заморожений на лозі за вказаною температурою з концентрацією цукру 280-300 г/дм3, пресують окремо, одержане сусло підігрівають до 15-20 °C, а після освітлювання сусло сорту Марселан об'єднують із суслом сорту Молдова при їх масовому співвідношенні, рівному (35-50):(50-65) відповідно, додають культуру дріжджів Vin 2000 в кількості 5-10 г/дал, неактивні дріжджі Booster blanc в кількості 1-3 г/дал і комплексну підкормку Maxaferm в кількості 2-5 г/дал і зброджують, а при досягненні вмісту етанолу 9,5-11,5 % об. бродіння зупиняють охолодженням до мінус 4-6 °C, знімають з осаду, фільтрують при температурі мінус 4-6 °C, а оброблений у такий спосіб виноматеріал розливають.