Перегляд за Автор "Оніщенко, В. П."
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ70607 Спосіб охолодження, заморожування і тривалого зберігання коренеплодів цукрових буряків(2012) Гоголь, М. І.; Русов, Є. Х.; Оніщенко, В. П.; Желіба, Ю. О.; Желязко, Ф. С.1. Спосіб охолодження, заморожування і тривалого зберігання коренеплодів цукрових буряків шляхом використання теплового потенціалу зовнішнього повітря, який відрізняється тим, що запобігання негативному анаеробному процесу при зберіганні охолоджених коренеплодів досягається завдяки автоматичному контролюванню складу повітря у об'ємі кагату. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що автоматичний контроль складу повітря здійснюють з пульту керування роботою двошвидкісних реверсивних осьових вентиляторів, які за допомогою термостійких полімерних повітропроводів і шиберів подають у кагати свіже або видаляють забруднене повітря, а при від'ємних температурах зовнішнього повітря воно автоматично підігрівається теплоелектронагрівниками. 3. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що при досягненні концентрації кисню нижче 15...18 % у повітрі кагату, з автоматичної системи керування процесом надходить сигнал на видалення назовні надлишків двооксиду вуглецю і введення свіжого повітря. 4. Спосіб за пп. 1, 2, який відрізняється тим, що уникнення в'янення коренеплодів при тривалому зберіганні забезпечується зменшенням подачі повітря і швидкості руху його у кагаті до мінімального рівного 0,05...0,1 м/с, а додаткове запобігання в'яненню і усушці коренеплодів досягається постійним зволожуванням повітря у об'ємі кагату внаслідок тонкого розпилу води форсунками у потоці повітря, що нагнітається. 5. Спосіб за пп. 3, 4, який відрізняється тим, що зменшення патогенної мікрофлори досягається введенням аерозолю або хімічних реагентів через форсунки у потік зволоженого повітря. 6. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що заморожування коренеплодів починається після охолодження їх до температури 3...5 °C і зниження температури зовнішнього повітря нижче -5 °C при збереженні автоматичного керування прямого і реверсивного режимів. 7. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що рівномірне омивання повітрям масиву коренеплодів у прямому і реверсивному режимах здійснюється роздробленням повітряного струменя у щілинних решітках підземних повітроводів у двох напрямах від осі під кутами 90; 60; 45 і 30°, а верхній плаский повітровід перфорований з трьох боків на 1/3 довжини при вході отворами діаметром 40 мм і на 2/3 довжини на виході повітря з повітроводу отворами діаметром 20 мм.
- ДокументНаукові основи процесів та апаратів холодильної технології харчових продуктів(Одес. держ. акад. холоду, 2001) Оніщенко, В. П.Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук за спеціальністю 05 18.14 - Холодильна технологія харчових продуктів. Дисертацію присвячено розробці наукових основ холодильної технології, необхідних для проектування процесів та апаратів потокової холодильної обробки харчової сировини та продуктів в умовах промислових холодильників, з вирішенням задач енерго- та ресурсозбереження У роботі розвинені узагальнені моделі для опису процесів охолодження, заморожування, розморожування різної харчової сировини (м’ясної, рибної) та продуктів, тепловологісних процесів, що реалізуються в камерах холодильників, окремих тунелях та апаратах потокової холодильної обробки. Апробація математичних моделей проведена на численному експериментальному матеріалі. Розроблено методики проектування потокових апаратів та тунелів холодильної обробки з узгодженням цілей холодильної технології та можливостей охолоджуючих систем. Апробація розроблених методик проведена шляхом модернізації охолоджуючих систем, техніко-технологічної експертизи багатьох діючих промислових холодильників, проектування спірального потокового швидкозаморожувального апарата.