Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Овсяннікова, Т. О."

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    Розробка технології пресованих хлібопекарських дріжджів, збагачених йодом і селеном
    (ОНАХТ, 2019-12-18) Овсяннікова, Т. О.
    Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 03.00.20 – біотехнологія. Дисертацію присвячено розробці технології виробництва пресованих хлібопекарських дріжджів, збагачених йодом і селеном. Проведений порівняльний аналіз властивостей різних рас дріжджів дозволив обґрунтувати вибір раси LK 14, порівняльний аналіз компонентів КЗД − вибір йодиду калію, селеніту натрію та молочної кислоти. На підставі результатів експериментальних досліджень визначено оптимальні концентрації збагачуючих добавок: 7,0 мг/дм3 йодиду калію, 2,5 мг/дм3 селеніту натрію. Підтверджена доцільність внесення 1,1 % 40 %-ї молочної кислоти у дріжджовий концентрат, час витримки складає 1…1,5 годин при постійному перемішуванні, що дозволяє збільшити вміст мікроелементів у дріжджах на 64…66 % у порівнянні з контролем. Досліджено органолептичні, фізико-хімічні та мікробіологічні властивості збагаченого продукту. Розроблено технологічну схему отримання пресованих ХПД, збагачених йодом і селеном. Розрахована ціна 1 т збагачених дріжджів. Вироблені дослідні партії хлібобулочних виробів з використанням збагачених ХПД та проведено їх апробацію в умовах ТОВ «Хлібозавод «Салтівський»», м. Харків. Розроблено нормативну документацію на виробництво пресованих хлібопекарських дріжджів, збагачених йодом і селеном. Проведено медико-біологічні дослідження. Результати дисертаційної роботи впроваджено в навчальний процес на кафедрі органічного синтезу та нанотехнологій НТУ «ХПІ».
  • Документ
    Розробка технології пресованих хлібопекарських дріжджів, збагачених йодом і селеном
    (Одеська національна академія харчових технологій, 2019) Овсяннікова, Т. О.
    Дисертацію присвячено розробці технології виробництва пресованих хлібопекарських дріжджів, збагачених йодом і селеном. Проведений порівняльний аналіз властивостей різних рас дріжджів дозволив обґрунтувати вибір раси LK 14, порівняльний аналіз компонентів КЗД − вибір йодиду калію, селеніту натрію та молочної кислоти. На підставі результатів експериментальних досліджень визначено оптимальні концентрації збагачуючих добавок: 7,0 мг/дм3 йодиду калію, 2,5 мг/дм3 селеніту натрію. Підтверджена доцільність внесення 1,1 % 40 %-ї молочної кислоти у дріжджовий концентрат, час витримки складає 1…1,5 годин при постійному перемішуванні, що дозволяє збільшити вміст мікроелементів у дріжджах на 64…66 % у порівнянні з контролем. Досліджено органолептичні, фізико-хімічні та мікробіологічні властивості збагаченого продукту. Розроблено технологічну схему отримання пресованих ХПД, збагачених йодом і селеном. Розрахована ціна 1 т збагачених дріжджів. Вироблені дослідні партії хлібобулочних виробів з використанням збагачених ХПД та проведено їх апробацію в умовах ТОВ «Хлібозавод «Салтівський»», м. Харків. Розроблено нормативну документацію на виробництво пресованих хлібопекарських дріжджів, збагачених йодом і селеном. Проведено медико-біологічні дослідження.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок