Перегляд за Автор "Нікітчіна Т. І."
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументВикористання нетрадиційних сировинних ресурсів в технології продуктів для здорового харчування(2022) Котузаки О. М.; Коркач Г. В.; Нікітчіна Т. І.Зростання попиту на «здорові» продукти харчування, які водночас були б смачними та корисними, обумовило пошук нетрадиційних сировинних ресурсів, які б поєднували у собі: високу харчову цінність і смакові властивості, мали позитивний фізіологічний вплив на організм людини. Проведено аналіз нетрадиційних сировинних ресурсів (таких як насіння чіа, яке містить велику кількість поживних речовин при відносно невеликій кількості калорій, кероб та кіноа,яке є багатим джерелом білків, вітамінів, мінеральних речовин),які мають великий потенціал щодо застосування їх у продуктах харчування, що дозволить не тільки розширити асортимент страв, урізноманітнити їх смакові характеристики, а й компліментарно впливати на хімічний склад − підвищити якість білка за вмістом незамінних амінокислот, збагатити харчовими волокнами вітамінами і, як наслідок, підвищити харчову цінність готових виробів,покращити їх споживчі характеристики.