Перегляд за Автор "Неменуща, С. М."
Зараз показуємо 1 - 20 з 25
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументВикористання елементів дистанційної освіти при підготовці бакалаврів з дисципліни «Безпека життєдіяльності та основи охорони праці»(2019) Неменуща, С. М.Застосування елементів інформаційно-комунікаційних технологій допоможе студентам активізувати пізнання, а викладачам - швидко модифікувати інформацію, формувати у студентів потенціал, який відповідає вимогам сьогодення.
- ДокументВимоги охорони праці до працівників харчової промисловості, що виконують роботи з умовами підвищеної небезпеки(2020) Ситніков, М. В.; Окіпна, С. В.; Неменуща, С. М.Наведено аналіз виробничого травматизму на підприємствах харчової промисловості. Розглянуто основні причини виробничого травматизму.
- ДокументЗабезпечення ефективності самостійної роботи бакалаврів туристичного бізнесу з курсу «Безпека життєдіяльності»(2017) Неменуща, С. М.З метою покращення підготовки бакалаврів напрямів 6.140101 «Готельно-ресторанна справа» та 6.140103 «Туризм» з курсу «Безпека життєдіяльності» на кафедрі створено навчальний посібник. Він допоможе студентам засвоїти матеріал з підготовки до дій у нормальних умовах середовища, надзвичайних ситуаціях і професійній діяльності.
- ДокументМетоди навчання з пожежної безпеки бакалаврів туристичного бізнесу на кафедрі БЖД ОНАХТ(2017) Неменуща, С. М.У 2-6 семестрі студенти Одеської національної академії харчових технологій напрямів підготовки "Готельно-ресторанна справа" та "Туризм" вивчають курс "Безпека життєдіяльності". В межах курсу особлива увага приділяється питанням пожежної безпеки.
- ДокументМоніторинг стану екологічно-техногенної небезпеки олійноекстракційного заводу(2020) Неменуща, С. М.; Котляр, Є. О.; Касьян, С. С.Олійноекстракційні заводи, як і багато інших підприємств харчової промисловості, є обєктами підвищеної небезпеки. Проведено моніторинг стану екологічної небезпеки на ПРАТ «Кропивницький ОЕЗ», за результатами якого встановлено головні імовірні чинники її формування.
- ДокументМіжнародна система управління охороною здоровʼя і безпекю праці: нововведення у стандартизації(2022) Неменуща, С. М.; Лисюк, В. М.; Фесенко, О. О.
- ДокументНабуття знань і навичок з БЖД, охорони праці та цивільного захисту - вибірковість чи життєва необхідність?(2021) Лисюк, В. М.; Фесенко, О. О.; Неменуща, С. М.
- ДокументНавчальний посібник з курсу «Безпека життєдіяльності»(ОНАХТ, 2017) Неменуща, С. М.Навчальний посібник з курсу «Безпека життєдіяльності» знайомить майбутніх фахівців з теоретичними та практичними питаннями щодо забезпечення безпеки життєдіяльності туристів і працівників туристичної індустрії. Основна увага приділена оцінці впливу небезпек на туриста, методам її ідентифікації, засобам і способам створення безпечного середовища для туриста та обслуговуючого персоналу, а також вибору та застосуванню захисних засобів в екстремальних та надзвичайно небезпечних умовах життєдіяльності. Навчальний посібник призначено для студентів напряму підготовки 6.140101 «Готельно-ресторанна справа» та 6.140103 «Туризм».
- ДокументНебезпеки маніпуляції свідомістю через засоби масової інформації(2016) Неменуща, С. М.ЗМІ стали невід’ємною частиною життя сучасної людини. Вони хоча і несуть необхідну людині інформацію, розвивають в людях почуття власної гідності, прагнення до свободи, але водночас вони здатні підкоряти, дезінформувати, залякувати.
- ДокументНормативно-правове забезпечення пожежної безпеки для підприємств з переробки ефірно-олійної сировини(2017) Неменуща, С. М.Ефірні олії ‒ горючі рідини. Температура спалаху найбільш поширених з них знаходиться в межах 53-92 °С, тому їх відносять до третього класу вогненебезпечних рідин (від 45°С до 100°С).
- ДокументОсобливості дистанційного викладання змістовного модуля «Безпека життєдіяльності»(2022) Лисюк, В. М.; Фесенко, О. О.; Неменуща, С. М.
- ДокументОсобливості навчання з питань техногенної безпеки при вивченні дисципліни цивільний захист в ОНАХТ(2019) Неменуща, С. М.Кваліфікована підготовка магістрів всіх спеціальностей Одеської національної академії харчових технологій проводиться на заняттях з дисципліни «Цивільний захист». Навчання скеровано на формування знань та вмінь в галузі організації захисту населення від надзвичайних ситуацій природного, техногенного та соціального характеру в першу чергу мирного характеру та під час надзвичайного стану. Одним з завдань курсу є засвоєння студентам новітніх теорій, методів і технологій з захисту продовольчої сировини та готової продукції підприємств харчової промисловості від вражаючих факторів аварій, катастроф, стихійних лих. Студентів навчають самостійного мислення, спроможності бачити проблеми, працювати з інформацією.
- ДокументОсобливості охорони праці працівників закладів громадського харчування(2020) Окіпна, С. В.; Корнійчук, К. В.; Неменуща, С. М.Розглянуто особливості охорони праці працівників закладів громадського харчування.
- ДокументОсобливості охорони праці при виробництві безалкогольних напоїв(2020) Неменуща, С. М.; Фесенко, О. О.; Лисюк, В. М.
- ДокументОхорона праці та цивільний захист в галузі (Модуль 1 – Охорона праці в галузі)(2020) Фесенко, О. О.; Лисюк, В. М.; Мирошніченко, О. М.; Сахарова, З. М.; Неменуща, С. М.; Булюк, В. І.Навчальний посібник «Охорона праці та цивільний захист в галузі (Модуль 1 – Охорона праці в галузі)» призначено для ознайомлення майбутніх спеціалістів з основними міжнародними і вітчизняними законодавчими та нормативно-правовими актами в галузі охорони праці, які є чинними на підприємствах, в установах та організаціях України на сьогоднішній день та допомогти сформувати уміння у вирішенні питань охорони праці на робочих місцях. Навчальний посібник розроблено згідно з робочою навчальною програмою дисципліни «Охорона праці та цивільний захист в галузі» для студентів спеціальності181 «Харчові технології» денної та заочної форм навчання.
- ДокументОцінка професійного ризику на підприємствах харчової галузі України: стан і проблеми(2019) Неменуща, С. М.; Булюк, В. І.Підвищення ефективності виробництва та зменшення рівня травматизму у зв’язку з ускладненням технологічних процесів, а отже і рівня професійного ризику є актуальними на сьогоднішній день.
- ДокументПедагогічний супровід студетів ЗВО при вивченні дисципліни «Безпека життєдіяльності та основи охорони праці»(2021) Неменуща, С. М.; Фесенко, О. О.; Лисюк, В. М.
- ДокументПожежна безпека закладів громадського харчування(2020) Окіпна, С. В.; Корнійчук, К. В.; Неменуща, С. М.В Україні часто бувають пожежі в закладах громадського харчування. Тому актуальним є питання забезпечення пожежної безпеки в кафе, барах, їдальнях, закусочних, ресторанах тощо.
- ДокументПрофесійне здоровʼя працівників на підприємствах харчовової промисловості – основа високоефективної діяльності(2020) Неменуща, С. М.; Булюк, В. І.Збереження здоров’я працівників на виробництві у харчовій промисловості є важливим чинником забезпечення високоефективної професійної діяльності. І першочергова роль у цьому процесі, відповідно до міжнародних стандартів, відводиться управлінському персоналу.