Перегляд за Автор "Неменуша, С. М."
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументПожежна безпека на підприємствах харчової галузі(2017) Фесенко, О. О.; Лисюк, В. М.; Сахарова, З. М.; Неменуша, С. М.Монографія присвячена питанням пожежної безпеки на підприємствах харчової промисловості, а саме: пожежа, її основні причини та наслідки; класи пожеж і категорії виробництв та приміщень за вибухопожежною та пожежною небезпекою; особливості пожеж в харчовій галузі агропромислового комплексу; вимоги пожежної безпеки до територій, будинків, приміщень, споруд, евакуаційних шляхів і виходів підприємств; вимоги пожежної безпеки до виробничого обладнання; пожежна техніка і засоби зв’язку; протипожежне водопостачання; евакуація людей з приміщень і будівель; блискавко захист; засоби пожежного гасіння (оснащення об’єктів первинними засобами пожежогасіння); документація з пожежної безпеки; порядок дій у разі пожежі. Діяльність із забезпечення пожежної безпеки є складовою виробничої та іншої діяльності посадових осіб і працівників підприємств та об’єктів. Взагалі, відповідно до ГОСТ 12.1.004-91 пожежна безпека об’єкта харчової галузі повинна забезпечуватися системою запобігання пожежі, системою протипожежного захисту і системою організаційно-технічних заходів. В даній монографії розглянуто загальні сучасні напрямки створення системи пожежної безпеки об’єктів (підприємств) харчової галузі у відповідності до діючого в Україні законодавства з пожежної безпеки. Матеріал висвітлюється відповідно до чинних законодавчих та нормативних актів і є актуальним для всіх харчових підприємств. Може бути використаний як посібник у вищих навчальних закладах, курсах підвищення кваліфікації фахівців, працівників зернопереробної галузі, а також для самоосвіти.