Перегляд за Автор "Науменко, А. С."
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ36670 Спосіб автоматичного керування процесом копчення ковбаси у коптильній камері .(2008) Світий, І. М.; Науменко, А. С.Спосіб автоматичного керування процесом копчення ковбаси, який містить контроль і регулювання тиску пари і води в трубопроводах, густини диму в камері і програмне керування циклом гарячого і холодного копчення, місцевого дистанційного керування електродвигунами, який відрізняється тим, що взаємозв'язано регулюють температуру коптильної камери і густину диму згідно з розробленим алгоритмом автоматичного логіко-програмного керування процесом копчення ковбаси, одночасно вимірюють тиск гріючої пари та ступінь відкриття клапана подачі пари в калорифер і пропорційно одержаним цими вимірюваннями результатам коректують задане значення температури копчення ковбаси, вимірюють ступінь відкриття клапана подачі диму крізь калорифер і пропорційно результату цього вимірювання та поточному значенню тиску диму коректують задане значення густини диму у коптильній камері, після цього охолоджують готові батони водою, яка крізь форсунки розподіляється по всьому об'єму коптильної камери, а процес копчення ведуть у три етапи: на першому етапі, що триває t1=40 хв., температуру стабілізують на значенні T1=55 °С, на другому етапі, що триває t2=60 хв., температуру стабілізують на значенні T2=78 °С, на третьому етапі, що триває t3=15 хв., температуру в батоні зменшують до значення, на 10 °С вищого від температури води, яка подається з водопроводу.