Перегляд за Автор "Макаринська, А. В."
Зараз показуємо 1 - 20 з 25
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ117319 Композиція інгредієнтів для виробництва білково-вітамінно-мінеральної добавки для собак(2018) Єгоров, Б. В.; Макаринська, А. В.; Дубовенко, І. Є.1. Композиція інгредієнтів для виробництва білково-вітамінно-мінеральної добавки для собак, що містить борошно аквакультури, а також компоненти, які містять білок, вітаміни, незамінні амінокислоти, мінеральні речовини і мікроелементи, яка відрізняється тим, що додатково містить мідієве, креветкове, водоростеве і виноградне борошно, білок колагеновий яловичий, дріжджі пивні кормові, солод житній сухий, сорбент на основі глини, цеоліт, діатоміт, сірку, імунобактерин-D, премікс, а також сухі екстракти шабельнику, розторопші, хвощу і живокосту, при наступному співвідношенні компонентів, мас. %: мідієве борошно 30,0-35,0 креветкове борошно 20,0-23,0 водоростеве борошно 3,0-5,0 білок колагеновий яловичий 20,0-21,0 дріжджі пивні кормові 5,0-6,0 солод житній сухий 3,0-5,0 виноградне борошно 4,0-5,0 сорбент на основі глини 0,8-1,2 цеоліт 0,8-1,2 діатоміт 0,8-1,2 сірка 0,8-1,0 сухий екстракт шабельнику 0,5-1,0 сухий екстракт розторопші 0,5-1,0 сухий екстракт хвощу 0,5-1,0 сухий екстракт живокосту 0,5-1,0 імунобактерин-D 0,5-1,0 премікс 1,0-2,0. 2. Композиція за п. 1, яка відрізняється тим, що містить як сорбент на основі глини кормову добавку "Вітакорм". 3. Композиція за п. 1, яка відрізняється тим, що як премікс містить премікс "Комбіко".
- Документ145328 Спосіб підготовки комплексного наповнювача при виробництві мінеральних преміксів(2020) Єгоров, Б. В.; Макаринська, А. В.; Булюк, В. В.Спосіб підготовки комплексного наповнювача при виробництві мінеральних преміксів, що включає приймання окремо висівок пшеничних і борошна вапнякового, вилучення сторонніх домішок, дозування висівок пшеничних і борошна вапнякового, змішування висівок пшеничних і борошна вапнякового у заданих співвідношеннях, відволожування, просіювання для розподілу на фракції, подрібнення крупної фракції і змішування дрібної і подрібненої фракцій, який відрізняється тим, що отриманий розсипний комплексний наповнювач піддають окатуванню, окатиші охолоджують і фракціонують шляхом просіювання на ситах з різними діаметрами отворів, отримані окатиші різних фракцій подають у виробництво мінеральних преміксів для різних вікових груп сільськогосподарських тварин і птиці або фасування готового продукту, при цьому висівки пшеничні і борошно вапнякове беруть при їх масовому співвідношенні (10…15):(85…90) відповідно.
- Документ145329 Спосіб підготовки комплексного наповнювача при виробництві комплексних преміксів(2020) Єгоров, Б. В.; Макаринська, А. В.; Булюк, В. В.Спосіб підготовки комплексного наповнювача при виробництві комплексних преміксів, що включає приймання окремо висівок пшеничних і борошна вапнякового, вилучення сторонніх домішок, дозування висівок пшеничних і вапнякового борошна, змішування висівок пшеничних і борошна вапнякового у заданих співвідношеннях, відволожування, просіювання для розподілу на фракції, подрібнення крупної фракції і змішування дрібної і подрібненої фракцій, який відрізняється тим, що отриманий розсипний комплексний наповнювач для комплексних преміксів піддають стабілізації складу шляхом брикетування або гранулювання з одночасним введенням 2,5-3,5 мас. % 2,5 %-го водного розчину карбоксиметилцелюлози, сформований комплексний наповнювач охолоджують, подрібнюють та фракціонують, крупну фракцію направляють на повторне подрібнення, дрібну фракцію подають на фасування готового продукту, при цьому висівки пшеничні і борошно вапнякове беруть, при масовому співвідношенні (50-55):(45-50) відповідно.
- Документ21401 Спосіб підготовки комплексних наповнювачів при виробництві преміксів(2007) Єгоров, Б. В.; Макаринська, А. В.; Браженко, В. Є.Спосіб підготовки комплексних наповнювачів при виробництві преміксів, що включає приймання висівок, вилучення сторонніх домішок, накопичення висівок в бункерах, сушіння, просіювання для розподілу на фракції, здрібнення та змішування з компонентом із гідрофільною здатністю, який відрізняється тим, що змішування з компонентом із гідрофільною здатністю проводять перед сушінням, процес сушіння відбувається за рахунок змішування висівок з компонентом із гідрофільною здатністю та витримування суміші у накопичувальних ємностях протягом 4 годин, а як компонент з гідрофільною здатністю використовують вапнякове борошно.
- Документ21485 Композиція інгредієнтів комплексних наповнювачів при виробництві преміксів(2007) Єгоров, Б. В.; Макаринська, А. В.; Браженко, В. Є.1. Композиція інгредієнтів комплексних наповнювачів, що містить інгредієнт рослинного походження та інгредієнт мінерального походження, яка відрізняється тим, що як інгредієнт рослинного походження вона містить висівки пшеничні, як інгредієнт мінерального походження - кормову крейду за наступним співвідношенням вказаних компонентів, мас. %: висівки пшеничні 70-75 вапнякове борошно 25-30. 2. Композиція за п. 1, яка відрізняється тим, що вказані компоненти містяться за наступним співвідношенням, мас. %: висівки пшеничні 10-15 вапнякове борошно 90-85. 3. Композиція за п. 1, яка відрізняється тим, що вказані компоненти містяться за наступним співвідношенням, мас. %: висівки пшеничні 50-55 вапнякове борошно 50-45.
- Документ26172 Спосіб збагачення зернової суміші лізином при екструдуванні(2007) Єгоров, Б. В.; Макаринська, А. В.; Ситько, О. М.Спосіб збагачення зернової суміші лізином, що передбачає підготовку зернових компонентів, змішування зернових компонентів з білковим збагачувачем, екструдування отриманої суміші, охолодження та подрібнення отриманого екструдату та змішування з іншими компонентами комбікормів, який відрізняється тим, що як білковий збагачувач використовують рідкий концентрат лізину.
- Документ26207 Лінія підготовки комплексних наповнювачів при виробництві преміксів(2007) Єгоров, Б. В.; Макаринська, А. В.; Браженко, В. Є.Лінія підготовки комплексних наповнювачів при виробництві преміксів, яка містить сепаратор, наддозаторні бункери, живильники-розвантажувачі, багатокомпонентний дозатор, змішувач періодичної дії, наддробарний бункер, молоткову дробарку, просіювач, яка відрізняється тим, що додатково містить чотири норії, магнітні сепаратори, перекидні клапани, бункери для відволожування, конвеєр, причому вихід з першої норії сполучений з входом сепаратора, вихід з якого через перший магнітний сепаратор сполучений з наддозаторними бункерами, виходи з бункерів через живильники-розвантажувачі сполучені з першим та другим входами багатокомпонентного дозатора, а вихід з букера через живильник-розвантажувач сполучений з входом перекидного клапана, перший вихід якого сполучений з третім входом багатокомпонентного дозатора, а другий вихід з першою норією, вихід з бункера через живильник-розвантажувач сполучений з входом перекидного клапана, перший вихід якого сполучений з четвертим входом багатокомпонентного дозатора, а другий вихід сполучений з першою норією, вихід з багатокомпонентного дозатора сполучений з входом змішувача періодичної дії, вихід якого сполучений з входом перекидного клапана, перший вихід якого сполучений з першим входом наддробарного бункера, а другий вихід через конвеєр сполучений з третьою норією, вихід якої сполучений з входом просіювача, перший вихід якого сполучений з другим входом наддробарного бункера, а другий вихід через магнітний сепаратор сполучений з першим входом другої норії, вихід наддробарного бункера через магнітний сепаратор сполучений з входом молоткової дробарки, вихід якої сполучений з другим входом другої норії, вихід другої норії сполучений з входом оперативних бункерів для відволожування, виходи яких сполучені з четвертою норією.
- ДокументВетеринарно-санітарна якість комбікормів(2015) Воєцька, О. Є.; Макаринська, А. В.; Лапінська, А. П.; Євдокимова, Г. Й.Мета роботи – дослідження факторів, які впливають на якість комбікормів для поросят, виготовлених з додаванням ферментного препарату Ронозим VP, в процесі їх зберігання.
- ДокументВизначення безпечності преміксів методами біотестування(2015) Макаринська, А. В.Наряду з традиційними методами аналітичної хімії в останні роки широке розповсюдження набувають експрес та токсикологічні методи аналізу (маркування, визначення залишкової концентрації БАР, біотестування). Методи біотестування полягає у визначенні дії токсикантів на спеціально вибрані організми в стандартних умовах з реєстрацією різних поведінкових, фізіологічних або біохімічних показників.
- ДокументВикористання екструдованих кормових бобів у годівлі свиней(2016) Карунський, О. Й.; Макаринська, А. В.; Воєцька, О. Є.Виробництво високоякісної свинини можливе лише за умов впровадження повноцінної годівлі свиней усіх вікових груп при забезпеченні високого коефіцієнту продуктивної дії комбікормів. Тому у створенні повноцінної кормової бази у свинарстві великого значення набуває використання кормової рослинної сировини, що містить велику кількість протеїну та невибагливої до кліматичних умов вирощування.
- ДокументВплив добавок селену в комбікорми на якість м’яса каченят(2017) Карунський, О. Й.; Соболєв, О. І.; Макаринська, А. В.Вивчено вплив згодування комбікормів, збагачених селеном, на хімічний склад, енергетичну та біологічну цінність грудних і стегнових м'яз каченят української білої породи. Встановлено, що кращі показники якості м'яса мала птиця, у раціони якої вводили селен у дозах 0,4 та 0,6 мг/кг.
- ДокументЕфективність використання амінокислот при виробництві комбікормів(2019) Макаринська, А. В.; Єгоров, Б. В.Мета роботи – визначення ефективності використання різних форм препаратів амінокислот при виробництві комбікормів.
- ДокументЕфективність використання ферментного препарату Ладозім «Проксі» Ф(2017) Карунський, О. Й.; Макаринська, А. В.; Воєцька, О. Є.На основі отриманих результатів досліджень і виробничо-клінічних випробувань встановлено, що застосування в годівлі свиней і домашньої птиці ферментного препарату Ладозім «Проксі» Ф (фітази-3), позитивно позначається на збільшенні доступного фосфору, сприяє засвоєнню кальцію, мікроелементів, білкових сполук та амінокислот, підвищуючи тим самим поживну цінність комбікорму.
- ДокументЗначення науково–дослідної роботи при підготовці висококваліфікованих фахівців(2017) Макаринська, А. В.; Турпурова, Т. М.Необхідність проведення науково-дослідної діяльності студентів в системі підготовки висококваліфікованих фахівців є завданням сучасного періоду розвитку ВНЗ, щоб випускати фахівців, конкурентоспроможних на ринку праці, які вміло будуть вирішувати найрізноманітніші виробничі ситуації.
- ДокументМодульні установки для кормовиробництва(2023) Єгоров, Б. В.; Макаринська, А. В.В роботі розглянуті питання видновлення тваринництва та виробництва комбікормів. Розглянуто застосування комбікормових міні-заводів та міні-установок, їх технічні характеристики.
- ДокументНауково-методичні та практичні підходи до наукової роботи(2017) Макаринська, А. В.Наукова робота – є невід’ємною частиною навчального процесу в вищих навчальних закладах (ВНЗ), зокрема в Одеській національній академії харчових технологій (ОНАХТ) та формування прогресивних наукових поглядів викладачів і майбутніх інженерних кадрів харчової та переробної промисловості.
- ДокументОсновні функції програм для розрахунку рецептів комбікормової продукції(2023) Макаринська, А. В.; Чекалін, К. О.Розглянуто питання втілення процесів діджиталізації в тваринництві, зокрема представлена програма для розрухунку рецептів комбікормів.
- ДокументПрактичні тренінги та наукові лабораторії кафедри технології зерна і комбікормів - запорука зв’язку з підприємствами(2022) Макаринська, А. В.; Єгоров, Б. В.; Станкевич, Г. М.; Левицький, А. П.
- ДокументПідготовка фахівців за професійним спрямуванням кормова біоінженерія(2019) Єгоров, Б. В.; Макаринська, А. В.Професійна підготовка фахівців харчової і зернопереробної промисловості знаходиться в постійній динаміці, умови якої диктують лідери-виробники харчових і кормових продуктів.
- ДокументСучасний стан виробництва м’яса птиці(2022) Ворона, Н. В.; Макаринська, А. В.Аналіз даних показує, що більшість країн мають дефіцит м’ясної продукції та можуть бути потенційними покупцями українського м’яса. Україна має усі можливості та перспективи для розширення експорту власної продукції.