Перегляд за Автор "Мадані, М. М."
Зараз показуємо 1 - 20 з 26
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ111432 Спосіб одержання кормової добавки(2016) Крусір, Г. В.; Мадані, М. М.; Саввова, К. О.Спосіб одержання кормової добавки, що передбачає зволоження сировини і внесення деструктора субстрату, який відрізняється тим, що лушпиння соняшника, щільністю 0,4-0,6 кг на 1 літр об'єму, зволожують до 65-75 % і значення рН 5-6, стерилізують в автоклаві протягом 1,5-3 годин, вносять міцелій гливи звичайної (Pleurotus ostreatus) у кількості 3-5 % від маси субстрату і здійснюють інтенсивну інкубацію.
- Документ133976 Спосіб виробництва комбікорму для хутрових звірів(2019) Клошка, Н. В.; Мадані, М. М.; Гаркович, О. Л.В основу корисної моделі поставлено задачу удосконалити спосіб одержання комбікорму для хутрових звірів, в якому шляхом використання відходів олійно-жирової промисловості, а точніше погонів дезодорації соняшникової олії (ПДСО), забезпечити одержання повноцінного комбікорму.
- ДокументАналіз існуючих методів переробки та утилізації полімерних матеріалів(2018) Соколова, В. І.; Мадані, М. М.; Гаркович, О. Л.Сьогодні проблема переробки відходів полімерних матеріалів дуже важлива не тільки з з точки зору охорони навколишнього середовища, а також з точки зору раціонального природокористування. Це пов'язано з дефіцитом полімерної сировини та її здатністю бути значним енергетичним ресурсом. Існує багато способів подолання полімерних відходів. В статі обговорюються найпопулярніші.
- ДокументВдосконалення системи поводження з відходами консервної промисловості(2022) Крусір, Г. В.; Шевченко, Р. І.; Мадані, М. М.; Гаркович, О. О.
- ДокументВикористання адаптивної інтелектуальної системи для підвищення успішності студентів(2022) Мадані, М. М.; Гаркович, О. Л.
- ДокументВикористання мінеральних добавок у процесах компостування харчової складової твердих муніципальних відходів(2018) Крусір, Г. В.; Сагдєєва, О. А.; Чернишова, О. О.; Мадані, М. М.; Гаркович, О. Л.Метою експериментального дослідження було вивчення можливості прискорення процесу компостування харчової складової твердих муніципальних відходів за рахунок внесення мінеральних добавок для впровадження в якості природоохоронної технології на звалищах. У статті представлено результати дослідження впливу мінеральної добавки на перебіг процесів компостування харчової складової твердих муніципальних відходів з метою його прискорення в мезофільному і термофільному температурних режимах з керованими параметрами. Для підвищення ефективності процесу компостування та порівняння особливостей перебігу процесів в якості мікробіологічного інокуляту використовували ґрунт, в якості мінеральної добавки – розчини мінеральних солей. Показано, що мінеральний комплекс прискорює процес компостування харчової складової твердих побутових відходів в 2,2 рази за термофільного режиму і в 1,4 рази за мезофільних умов проведення процесу компостування, що свідчить про ефективність його використання в процесах переробки твердих муніципальних відходів з метою підвищення загального рівня екологічної безпеки.
- ДокументВплив стоків харчової промисловості на екологічну безпеку природних вод(2022) Мадані, М. М.; Гаркович, О. Л.; Кондратенко, І. П.
- ДокументДискусія як метод набуття здобувачами вищої освіти компетентністних і соціальних навичок(2020) Гаркович, О. Л.; Мадані, М. М.; Кузнецова, І. О.; Кондратенко, І. П.
- ДокументДистанційна освіта як фактор інноваційного розвитку вищої школи(2022) Гаркович, О. Л.; Мадані, М. М.
- ДокументДослідження захисних властивостей консервної тари(2018) Кузнєцова, І. О.; Мадані, М. М.Мета роботи - вивчити корозійну агресивність фруктових консервів для вибору найбільш стійкого покриття для захисту металевої тари від корозії шляхом підвищення стійкості бляхи у згаданих середовищах.
- ДокументЕкологічне право(Академія, 2018) Крусір, Г. В.; Мадані, М. М.; Гаркович, О. Л.; Чернишова, О. О.В посібнику викладені питання, присвячені цілісній концепції широкого розуміння екологічного права як комплексної галузі права, яка об’єднує такі правовідносини як природноресурсові, природоохоронні та антропоохоронні. Курс екологічного права є складовою частиною безперервної екологічної освіти та виховання студентів-екологів, який спрямований на розвиток у студентської молоді еколого-правового світогляду, спеціального еколого-правового мислення, закріплення необхідних юридичних знань, з метою вирішення конкретних питань їх майбутньої практичної діяльності щодо реалізації та захисту екологічних прав громадян та юридичних осіб. Для студентів закладів вищої освіти.
- ДокументЕкологічні проблеми енергетики(2021) Мадані, М. М.; Статєва, Є. С.
- ДокументЕлементи професійно–зорієнтованого освітнього середовища та їх роль у професійній підготовці майбутнього фахівця природоохоронних технологій(2017) Гаркович, О. Л.; Крусір, Г. В.; Мадані, М. М.Нині ведеться активна дискусія, присвячена розгляду питання про сутність та зміст навчально-виховного процесу у вищих навчальних закладах, про умови і середовище, у яких відбувається процес професійної підготовки майбутніх фахівців природоохоронних технологій.
- ДокументКомплексна оцінка впливу виноробних підприємств на компоненти довкілля(2016) Крусір, Г. В.; Мадані, М. М.Результати аналізу світових і вітчизняних розробок у галузі управління екологічною безпекою дозволили визначити основні методологічні підходи до формування механізму як оцінки негативного впливу на довкілля, так й розробки заходів з управління екологічною безпекою.
- ДокументКомплексна оцінка впливу виноробних підприємств на літосферу(2016) Крусір, Г. В.; Мадані, М. М.; Севастьянова, І. С.Робота присвячена розв'язанню актуального науково-практичного завдання, що полягає в розробці методологічних підходів до комплексної оцінки та прогнозування впливу підприємств первинного виноробства на компоненти навколишнього середовища.
- ДокументКонцепція підвищення кваліфікації викладачів в галузі інженерно-екологічної освіти(2020) Мадані, М. М.; Шевченко, Р. І.; Чернишова, О. О.
- ДокументМетодичні підходи до формування поняття «Екологічна компетентність»(2021) Гаркович, О. Л.; Мадані, М. М.; Шевченко, Р. І.
- ДокументМоніторинг мікробіологічного стану дощових колекторних систем міста Одеси(2022) Мадані, М. М.; Гаркович, О. Л.; Шевченко, Р. І.
- ДокументОптимізація анаеробного очищення стічних вод(2020) Шевченко, Р. І.; Мадані, М. М.В процесі виробництва харчових продуктів використовуються значні об’єми води питної якості. Вода використовується безпосередньо в технології основного продукту, для миття обладнання та інших цілей. Більшість цієї води у вигляді забруднених стоків виводиться із процесу та надходить у навколишнє середовище.
- Документ