Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Мадані, М. М."

Зараз показуємо 1 - 20 з 39
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    111432 Спосіб одержання кормової добавки
    (2016) Крусір, Г. В.; Мадані, М. М.; Саввова, К. О.
    Спосіб одержання кормової добавки, що передбачає зволоження сировини і внесення деструктора субстрату, який відрізняється тим, що лушпиння соняшника, щільністю 0,4-0,6 кг на 1 літр об'єму, зволожують до 65-75 % і значення рН 5-6, стерилізують в автоклаві протягом 1,5-3 годин, вносять міцелій гливи звичайної (Pleurotus ostreatus) у кількості 3-5 % від маси субстрату і здійснюють інтенсивну інкубацію.
  • Документ
    128398 Спосіб компостування органічної частини твердих побутових відходів
    (2018) Крусір, Г. В.; Сагдєєва, О. А.; Цикало, А. Л.; Мадані, М. М.; Кузнєцова, І. О.
    1. Спосіб компостування органічної частини твердих побутових відходів, що включає підготовку сировини, подрібнення, сушіння подрібненої сировини і зброджування в заданому температурному режимі, який відрізняється тим, що як сировину використовують суміш харчових, сільськогосподарських і садово-паркових відходів при їх масовому співвідношенні 1:1:1, перед зброджуванням до висушеної рослинної сировини додають 8,3-8,5 мас.% ґрунту - чорнозему південного малогумусного і 8,5-8,7 мас.% мікробіологічної добавки, а зброджування здійснюють протягом 40-45 днів в мезофільному температурному режимі при 18-20 °C або в термофільному режимі при температурі 50-60 °C. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що як харчові відходи використовують очистки картоплі, кабачків, моркви та листя капусти, як сільськогосподарські відходи використовують рослини родини Amaranthaceae, а як садово-паркові відходи використовують листяний опад. 3. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що як мікробіологічну добавку використовують водний екстракт ґрунту - чорнозему південного малогумусного, одержаного при інкубації його з водою за гідромодулем 1:10 протягом 15-20 хвилин при перемішуванні. 4. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що зброджування рослинної сировини в мезофільному або термофільному режимі здійснюють при вологості 70-75%.
  • Документ
    133976 Спосіб виробництва комбікорму для хутрових звірів
    (2019) Клошка, Н. В.; Мадані, М. М.; Гаркович, О. Л.
    В основу корисної моделі поставлено задачу удосконалити спосіб одержання комбікорму для хутрових звірів, в якому шляхом використання відходів олійно-жирової промисловості, а точніше погонів дезодорації соняшникової олії (ПДСО), забезпечити одержання повноцінного комбікорму.
  • Документ
    Аналіз існуючих методів переробки та утилізації полімерних матеріалів
    (2018) Соколова, В. І.; Мадані, М. М.; Гаркович, О. Л.
    Сьогодні проблема переробки відходів полімерних матеріалів дуже важлива не тільки з з точки зору охорони навколишнього середовища, а також з точки зору раціонального природокористування. Це пов'язано з дефіцитом полімерної сировини та її здатністю бути значним енергетичним ресурсом. Існує багато способів подолання полімерних відходів. В статі обговорюються найпопулярніші.
  • Документ
    Вдосконалення системи поводження з відходами консервної промисловості
    (2022) Крусір, Г. В.; Шевченко, Р. І.; Мадані, М. М.; Гаркович, О. О.
  • Документ
    Використання адаптивної інтелектуальної системи для підвищення успішності студентів
    (2022) Мадані, М. М.; Гаркович, О. Л.
  • Документ
    Використання мінеральних добавок у процесах компостування харчової складової твердих муніципальних відходів
    (2018) Крусір, Г. В.; Сагдєєва, О. А.; Чернишова, О. О.; Мадані, М. М.; Гаркович, О. Л.
    Метою експериментального дослідження було вивчення можливості прискорення процесу компостування харчової складової твердих муніципальних відходів за рахунок внесення мінеральних добавок для впровадження в якості природоохоронної технології на звалищах. У статті представлено результати дослідження впливу мінеральної добавки на перебіг процесів компостування харчової складової твердих муніципальних відходів з метою його прискорення в мезофільному і термофільному температурних режимах з керованими параметрами. Для підвищення ефективності процесу компостування та порівняння особливостей перебігу процесів в якості мікробіологічного інокуляту використовували ґрунт, в якості мінеральної добавки – розчини мінеральних солей. Показано, що мінеральний комплекс прискорює процес компостування харчової складової твердих побутових відходів в 2,2 рази за термофільного режиму і в 1,4 рази за мезофільних умов проведення процесу компостування, що свідчить про ефективність його використання в процесах переробки твердих муніципальних відходів з метою підвищення загального рівня екологічної безпеки.
  • Документ
    Вплив стоків харчової промисловості на екологічну безпеку природних вод
    (2022) Мадані, М. М.; Гаркович, О. Л.; Кондратенко, І. П.
  • Документ
    Дискусія як метод набуття здобувачами вищої освіти компетентністних і соціальних навичок
    (2020) Гаркович, О. Л.; Мадані, М. М.; Кузнецова, І. О.; Кондратенко, І. П.
  • Документ
    Дистанційна освіта як фактор інноваційного розвитку вищої школи
    (2022) Гаркович, О. Л.; Мадані, М. М.
  • Документ
    Дослідження захисних властивостей консервної тари
    (2018) Кузнєцова, І. О.; Мадані, М. М.
    Мета роботи - вивчити корозійну агресивність фруктових консервів для вибору найбільш стійкого покриття для захисту металевої тари від корозії шляхом підвищення стійкості бляхи у згаданих середовищах.
  • Документ
    Дослідження методів очищення води від забруднень нафтою і нафтопродуктами
    (2022) Гаркович, О. Л.; Шевченко, Р. І.; Мадані, М. М.
  • Документ
    Дослідження утилізації лігноцелюлозних відходів мікокультивуванням
    (2017) Мадані, М. М.; Кузнєцова, І. О.; Гаркович, О. Л.
    Сутність будь-якого методу підготовки субстратів для промислового вирощування грибів полягає в видаленні конкурентної мікрофлори та створенні елективних умов для культивування грибної культури.
  • Документ
    Екологічна складова хімічного експерименту напівмікрометодом
    (2019) Крусір, Г. В.; Гаркович, О. Л.; Мадані, М. М.
    Особливо актуальною стала екологічна освіта учнів і студентів - майбутніх господарів землі, які зможуть використовувати отримані знання у своїй професійній діяльності, а також навчаться аналізувати екологічні ситуації і будуть брати активну участь в охороні навколишнього середовища.
  • Документ
    Екологічне право
    (Академія, 2018) Крусір, Г. В.; Мадані, М. М.; Гаркович, О. Л.; Чернишова, О. О.
    В посібнику викладені питання, присвячені цілісній концепції широкого розуміння екологічного права як комплексної галузі права, яка об’єднує такі правовідносини як природноресурсові, природоохоронні та антропоохоронні. Курс екологічного права є складовою частиною безперервної екологічної освіти та виховання студентів-екологів, який спрямований на розвиток у студентської молоді еколого-правового світогляду, спеціального еколого-правового мислення, закріплення необхідних юридичних знань, з метою вирішення конкретних питань їх майбутньої практичної діяльності щодо реалізації та захисту екологічних прав громадян та юридичних осіб. Для студентів закладів вищої освіти.
  • Документ
    Екологічний дизайн виноробного виробництва
    (2016) Крусір, Г. В.; Цикало, А. Л.; Мадані, М. М.
    Метою роботи є підвищення рівня екологічної безпеки підприємств первинного виноробства шляхом запровадження розробленого комплексу техніко-технологічних заходів з управління екобезпекою, що базуються на результатах оцінки та прогнозування впливу зазначених підприємств на компоненти довкілля.
  • Документ
    Екологічні принципи раціонального використання природних ресурсів
    (2018) Крисенко, К. Ю.; Мадані, М. М.
  • Документ
    Екологічні проблеми енергетики
    (2021) Мадані, М. М.; Статєва, Є. С.
  • Документ
    Елементи професійно–зорієнтованого освітнього середовища та їх роль у професійній підготовці майбутнього фахівця природоохоронних технологій
    (2017) Гаркович, О. Л.; Крусір, Г. В.; Мадані, М. М.
    Нині ведеться активна дискусія, присвячена розгляду питання про сутність та зміст навчально-виховного процесу у вищих навчальних закладах, про умови і середовище, у яких відбувається процес професійної підготовки майбутніх фахівців природоохоронних технологій.
  • Документ
    Комплексна оцінка впливу виноробних підприємств на компоненти довкілля
    (2016) Крусір, Г. В.; Мадані, М. М.
    Результати аналізу світових і вітчизняних розробок у галузі управління екологічною безпекою дозволили визначити основні методологічні підходи до формування механізму як оцінки негативного впливу на довкілля, так й розробки заходів з управління екологічною безпекою.
  • «
  • 1 (current)
  • 2
  • »

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок