Перегляд за Автор "Ляпіна, О."
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументПроблеми моделювання фізико-хімічного складу підготовлених фасованих вод(2018) Трандасір, С.; Стрікаленко, Т.; Ляпіна, О.Вивчення показників здоров'я населення, що проживає в регіонах з різним мінеральним складом питної води, дозволило встановити певний зв'язок хвороб органів серцево-судинної системи, травлення та навіть імунної системи з мінеральним складом води, встановити існування природних і створюваних діяльністю людини геохімічних провінцій з дефіцитом чи надлишком у воді ряду хімічних елементів. Враховуючи встановлений зв'язок деяких фізико-хімічних показників якості води із серцево-судинними захворюваннями у Республіці Молдова, а також потужності підприємства компанії Молд-Аква, метою роботи було обгрунтування фізико-хімічного складу підготовленої (штучно приготованої) води.
- ДокументФтор в харчових водах, значення для організму(2019) Ляпіна, О.; Огороднікова, А.Фтор - один з найважливіших для організму людини хімічний елемент. Він необхідний для здоров'я кісток і зубів, відповідає за зміцнення імунітету і виводить важкі метали. Для фторування питної води використовують: натрій кремнефтористий; натрій фтористий; амоній кремнефтористий; кремнефторістоводневу кислоту. Очищення води від надлишкового фтору проводиться за рахунок використання спеціальних методів, які видаляють з рідини надлишки фторсодержащих хімічних речовин до безпечного для людського організму рівня. Всі методи, які забезбечують видалення іонів фтору з води поверхневих і підземних джерел, можна розділити на чотири групи: осадження та співосадження; сорбційні; іонообмінні і фізико-електрохімічні. В останню групу входять електрокоагуляція і мембранні методи: електродіаліз, нанофільтрація і зворотний осмос. У зв'язку з наслідками неналежного вмісту фтору необхідно здійснювати жорсткий контроль за змістом фтору в питній воді.