Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Лупанов Олександр Євгенович"

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    Проєкт розвитку пункту харчування для гастроенторологічного відділення шпиталю шляхом впровадження дієтичного харчування та спеціалізованих виробів та страв
    (ОНТУ, кафедра технології ресторанного і оздоровчого харчування, 2025) Лупанов Олександр Євгенович
    Актуальність теми. Харчування військовослужбовців повинно бути пов-ноцінне, достатнє та регулярне для того, щоб забезпечити їхню працездатність, витривалість та високу боєздатність. Найважливіші гігієнічні вимоги до режиму харчування військовослужбовців такі: – обов'язкове триразове харчування протягом доби; – проміжки між споживанням їжі повинні бути не більше 5–6 год; – пріоритет призначення основного періоду споживання їжі – після завершення головної роботи. Важливим є забезпечення харчового раціону, перш за все відповідність калорійності їжі добовим витратам енергії, статі, віку, виду військової праці особового складу військ. Це досягається забезпеченням в оптимальному співвідношенні білків, жирів, вуглеводів, мінеральних солей та вітамінів. Метою наукової роботи є складання спеціалізованого дієтичного меню та сучасних раціонів харчування для хворих військо службовців гастроентерологічного відділення шпиталю, а також розробка рецептур та технологій спеціалізованих напоїв киселів,які пропонуємо всім хворим гастроентерологічного відділення. Для досягнення поставленої мети необхідно вирішити ряд наступні завдань: *визначити види рослинної сировини та її оптимальне співвідношення для нових видів лікувальної дії; *розробити рецептури та технології приготування киселів з лікувальними властивостями для гастроенторологічних хворих; *дослідити органолептичні властивості та калорійності нових видів киселів Новизна роботи. Розробити нові види киселів лікувального призначення, а також розробити сучасне дієтичне спеціалізоване меню. Нові види киселів були розроблені з використанням корисних вітчизняних видів сировини. Протягом наукових досліджень розробили 12 видів киселів, крім того, склали виробничу програму закладу і встановили перелік виробничих цехів, які необхідно спроектувати для їдальні при шпиталю, також, розрахували показники економічної ефективності проекту й встановити термін окупності проекту "

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок