Перегляд за Автор "Лозовський, Т. Л."
Зараз показуємо 1 - 8 з 8
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ112318 Спосіб визначення ігристих властивостей вин(2016) Желєзний, В. П.; Ткаченко, О. Б.; Древова, С. С.; Лозовський, Т. Л.; Нікулін, А. Г.Спосіб визначення ігристих властивостей вин, що передбачає підготовку ємностей, заповнення підготовлених ємностей дослідними зразками, реєстрацію зображень бульбашок, що виділяються в дослідних зразках при температурі 18-22 °С і вимірювання характеристик бульбашок, які виділились зі зразків вин і зафіксовані на фотографіях, який відрізняється тим, що реєстрацію бульбашок, що виділяються зі зразків вин, здійснюють шляхом поетапного фотографування протягом 20-40 хв., причому на першому етапі фотографують 5-10 кадрів з інтервалом 1 с, далі витримують паузу 20-25 с і знову фотографують при вказаних режимах, при цьому тривалість паузи між кожною наступною серією зйомок збільшують на 10-20 % відносно тривалості попередньої паузи, після цього на кожному отриманому зображенні дослідних зразків вимірюють: відстань від центра кожної бульбашки до дна ємності - х (мм); діаметр кожної бульбашки - d (мм); час - t (с), якому відповідають визначені х та d, із отриманих даних розраховують концентрацію бульбашок (n, см-3) для кожного зображення, за винятком бульбашок, які не змінюють свого положення на різних послідовних зображеннях дослідних зразків, після чого апроксимують залежність від часу (t) концентрації бульбашок (n) для кожного зображення і визначають: концентрацію бульбашок на початку та в кінці процесу дегазації зразків (nstart nend );сталу часу цього процесу (tn), а також апроксимують залежність діаметра бульбашки (d) від її відстані до дна ємності (х) та часу (t) і визначають: характерні діаметри бульбашки на базовій відстані від дна ємності (прийнятій рівною 70 мм) на початку та в кінці процесу дегазації зразків (astart i aend); сталу часу процесу зміни розмірів бульбашок (tа) і показник ступеня (с), а висновок про ігристі властивості зразків вин здійснюють за наступними показниками: концентрація бульбашок на початку газовиділення (nstart), діаметр бульбашок на базовій відстані 70 мм від дна ємності на початку газовиділення (astart), стала часу процесу зміни концентрації бульбашок (tn), стала часу процесу зміни розмірів бульбашок (tа).
- Документ114682 Спосіб визначення ігристих властивостей вин(2017) Желєзний, В. П.; Ткаченко, О. Б.; Древова, С. С.; Лозовський, Т. Л.; Нікулін, А. Г.Спосіб визначення ігристих властивостей вин, що передбачає підготовку ємностей, заповнення підготовлених ємностей дослідними зразками, реєстрацію зображень бульбашок, що виділяються в дослідних зразках при температурі 18-22 °С і вимірювання характеристик бульбашок, які виділились зі зразків вин і зафіксовані на фотографіях, який відрізняється тим, що реєстрацію бульбашок, що виділяються зі зразків вин, здійснюють шляхом поетапного фотографування протягом 20-40 хв, причому на першому етапі фотографують 5-10 кадрів з інтервалом 1 с, далі витримують паузу 20-25 с і знову фотографують при вказаних режимах, при цьому тривалість паузи між кожною наступною серією зйомок збільшують на 10-20 % відносно тривалості попередньої паузи, після цього на кожному отриманому зображенні дослідних зразків вимірюють: відстань від центра кожної бульбашки до дна ємності - x (мм); діаметр кожної бульбашки - d (мм); час - t (с), якому відповідають визначені x та d і з отриманих даних розраховують концентрацію бульбашок (n, см-3) для кожного зображення, за винятком бульбашок, які не змінюють свого положення на різних послідовних зображеннях дослідних зразків, після чого апроксимують залежність від часу (t) концентрації бульбашок (n) для кожного зображення і визначають: концентрацію бульбашок на початку та в кінці процесу дегазації зразків (nstart, nend); сталу часу цього процесу (tn), а також апроксимують залежність діаметра бульбашки (d) від її відстані до дна ємності (x) та часу (t) і визначають наступні параметри: характерні діаметри бульбашки на базовій відстані від дна ємності, прийнятій 70 мм, на початку та в кінці процесу дегазації зразків (astart та aend); сталу часу (ta) і показник степені (с), котрі характеризують динаміку зміни розмірів бульбашок при їхньому спливанні, а висновок про ігристі властивості зразків вин здійснюють за наступними показниками: концентрація бульбашок на початку газовиділення (nstart), діаметр бульбашок на базовій відстані 70 мм від дна ємності на початку газовиділення (astart), стала часу процесу зміни концентрації бульбашок (tn), стала часу процесу зміни розмірів бульбашок (ta).
- ДокументДослідження фазових переходів у нанофлюїді ізопропіловий спирт/наночастинки Al_2O_3(2016) Лозовський, Т. Л.; Желєзний, В. П.; Мотовий, І. В.; Гордейчук, Т. В.
- ДокументЕкспериментальне дослідження теплоємності рідкої фази розчинів диметилового етеру (DМЕ) з триетиленгліколем (TEG)(2016) Івченко, Д. О.; Мотовий, І. В.; Лозовський, Т. Л.
- ДокументЕкспериментальні дослідження впливу домішок фулеренів С_60 на в’язкість компресорного масла ХФ16-12 і розчинів холодоагенту R600a/масло ХФ16-12(2016) Мороз, С. О.; Лозовський, Т. Л.; Лук’янов, Н. Н.
- ДокументРезультати дослідження густини нанофлюїдів ізопропанол/Al_2O_3(2016) Лозовський, Т. Л.; Полюганіч, М. П.; Швидюк, Г. О.
- ДокументТермодинамічні властивості розчинів холодоагенту R410A в поліефірному компресорному мастилі (Експеримент, методи прогнозування)(Одес. держ. акад. холоду, 2012) Лозовський, Т. Л.Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.14.06 - Технічна теплофізика та промислова теплоенергетика. Дисертація присвячена комплексному експериментально-розрахунковому дослідженню фазових рівноваг, густини рідкої фази, поверхневого натягу розчинів сумішевого холодоагенту R410A в компресорному мастилі Reniso Triton SEZ 32. В результаті експериментально-розрахункових досліджень термодинамічних властивостей розчинів R410A/Reniso Triton SEZ 32 вперше отримано дані з параметрів фазових рівноваг рідина-пара і рідина-рідина розчинів сумішевого холодоагенту R410A і його компонентів (R32, R125) з мастилом Reniso Triton SEZ 32 та визначено зону існування баротропного ефекту. Розроблено методику прогнозування поверхневого натягу галоїдопохідних холодоагентів та їх розчинів. Для розрахунку поверхневого натягу розчинів холодоагент/мастило (РХМ), прогнозування псевдокритичних температур і моделювання фазових рівноваг РХМ використовувалася концепція трифазної моделі рівноваг рідина-пара, в якій враховуються термодинамічні особливості поверхневого шару рідкої фази. Проведені дослідження показали, що при врахуванні відмінності складу поверхневого шару РХМ від складу об’ємної фази псевдокритичні параметри, отримані з різних теплофізичних властивостей, збігаються. Для опису фазових рівноваг РХМ розроблено нову модифікацію кубічного рівняння стану, в рамках якої для визначення параметрів рівняння стану використовується інформація про показник заломлення без залучення даних про критичні параметри компонентів. Запропонована методика розрахунку фазових рівноваг розчинів холодоагент/мастило забезпечує вищу якість опису експериментальних даних.
- ДокументУстановка для дослідження теплофізичних властивостей гетерогенних ліофобних систем(2016) Желєзний, В. П.; Лозовський, Т. Л.; Лук’янов, М. М.; Нікулін, А. Г.