Перегляд за Автор "Лагодієнко, В. В."
Зараз показуємо 1 - 12 з 12
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументДепопуляція сільських територій в сталому розвитку сільськогосподарського виробництва України(2019) Лагодієнко, В. В.; Лагодієнко, Н. В.; Швець, О. В.Однією із актуальних проблем розвитку вітчизняної економіки сільського господарства є наростаючий дефіцит фактору виробництва «праця». Депопуляція сільських територій відбувається прискореними темпами. Брак кадрів дається взнаки в усіх галузях сільськогосподарського виробництва і це є загрозою його сталого розвитку в найближчому майбутньому.
- ДокументЗначення маркетингової діяльності для підприємств агропродовольчої сфери(2020) Лагодієнко, В. В.; Богданов, О. О.Кардинальна зміна системи реалізації агропродовольчої продукції, яка відбулася протягом останніх двадцяти років, зумовила необхідність вивчення ринкового потенціалу продукції та підприємства, передусім, в частині коректної оцінки можливостей ефективного збуту того чи іншого виду продукції. Результати останнього зумовлюють необхідність відповідної корекції товарної політики підприємства з огляду на підтримання та підвищення рівня економічної ефективності його діяльності. Розв’язати ж такий комплекс завдань дозволяє раціональна організація маркетингової діяльності підприємства.
- ДокументОсновні складові формування економіко-технологічних структур: стратегічний аспект(2021) Лагодієнко, В. В.; Каламан, О. Б.
- ДокументОсобливості продовольчої безпеки регіону та перспективи її забезпечення(2019) Лагодієнко, В. В.; Лагодієнко, Н. В.Одним із найбільш проблемних моментів внутрішньої соціальної політики України, в частині продовольчої безпеки громадян, є забезпечення повноцінної економічної доступності продуктів харчування. Виявлення чинників, які перешкоджають досягненню продовольчої безпеки країни, регіону, окремого домогосподарства та розробка заходів із їх нейтралізації - було і залишається актуальною науковою проблемою. Проведено дослідження стану продовольчого забезпечення Південного регіону країни.
- ДокументОсобливості соціальної відповідальності підприємств харчової промисловості(2019) Лагодієнко, В. В.; Лагодієнко, Н. В.Принципи ведення соціально відповідального бізнесу впроваджуються в стратегічні плани і операційну діяльність підприємств. Розглянуто основні прямі обов’язки перед державою і суспільством в рамках реалізації довгострокової стратегії розвитку підприємств харчової промисловості, основні проблеми екології харчових виробництв та основні пріоритетні напрями забезпечення соціально відповідальної діяльності підприємств.
- ДокументОсобливості сталого розвитку агропродовольчої сфери Причорноморського регіону(2018) Лагодієнко, В. В.Однією із найбільш перспективних теоретичних основ стратегічного планування є концепція сталого розвитку. Її практичне втілення у сфері агропродовольчого виробництва є важливою політичною, науковою та прикладною проблемою.
- ДокументОсобливості інвестиційного забезпечення інноваційної діяльності в харчовій промисловості(2017) Лагодієнко, В. В.
- ДокументПерспективні напрями розвитку виноробних підприємств в умовах економічної нестабільності(2018) Лагодієнко, В. В.; Голодонюк, О. М.; Мільчева, В. В.В даній роботі були розглянуті перспективні напрями розвитку виноробних підприємств в умовах економічної нестабільності.
- ДокументСоціально-економічний розвиток регіону в системі забезпечення продовольчої безпеки(Вид-во Іванченка І.С., 2021) Работін, Ю. А.; Лагодієнко, В. В.; Згадова, Н. С.; Неустроєв, Ю. Г.; Павленко, Г. М.; Кравченко, Ю. І.Монографію присвячено питанням формуванню концептуальних засад та розробка теоретичних і прикладних основ процесу управління соціaльно-економічним розвитком регіону в системі забезпечення продовольчої безпеки. На основі теоретичних узагальнень трактування понять, представлено продовольчу безпеку як механізм спрощеного доступу до безпечних та поживних продуктів харчування всіх верств населення, відповідно до права на належне харчування та свободу від голоду. Регіонaльний та національний аспекти продовальчої безпеки України охарактеризовано як здатністю державних та місцевих органів управління гарантувати населенню можливість задоволення потреби в продуктах харчування, що відповідає світовим нормам забезпечення життедіяльності.
- ДокументТеоретичні аспекти інноваційного процесу і інновації(2019) Лагодієнко, В. В.; Голодонюк, О. М.; Мільчева, В. В.Можливість розробки нових ідей та впровадження інновацій стали пріоритетом для багатьох організацій. Інтенсивна глобальна конкуренція та технологічний розвиток зробили інновації джерелом конкурентної переваги.
- ДокументФінансова стратегія та конкурентоспроможність підприємства: причинно-наслідкові зв’язки(2020) Лагодієнко, В. В.; Каламан, О. Б.В статті проведений аналіз основних складових поняття фінансової стратегії підприємства та виявлено фактори, які на неї впливають. Представлений погляд деяких провідних вчених щодо цієї категорії та показані їхні основні висновки щодо неї. Зображені наробки щодо причинно-наслідкових взаємозв’язків між фінансовою стратегією підприємства та його позицією на ринку та конкурентоспроможністю. Доведено, що запропонований підхід допоможе підприємству досягти бажаного стану як у фінансовому напрямі, так і з огляду стратегічної позиції.
- ДокументІнноваційна діяльність виноробних підприємств україни, як запорука успішного розвитку(2019) Лагодієнко, В. В.; Голодонюк, О. М.; Мільчева, В. В.Економічна ситуація в Україні залишається вкрай складною. Українська економіка вимушена вирішувати проблеми, які є наслідком неефективної системи господарювання минулих років, її структурної деформації та низького рівня конкурентоспроможності.