Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Курінський Максим Васильович"

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    Удосконалення технології виробництва пластівців з плівчастих круп’яних культур
    (ОНТУ, кафедра технології зернових продуктів, хліба і кондитерських виробів, 2024) Курінський Максим Васильович
    Представлена кваліфікаційна робота на тему: «Удосконалення технології виробництва пластівців з плівчастих круп’яних культур» Актуальність теми. Технологічні етапи та режими виробництва рекомендовані для переробки голозерної пшениці (твердої або м’якої) не є адаптованими для переробки сучасних високопродуктивних голозерних та плівчастих пшениць, зерно яких вкрито жорсткими квітковими плівками. Застосування рекомендованих режимів лущення у оббивних машинах не дозволяє ефективно здійснювати вилучення квіткових плівок із поверхні ядра сучасних сортів плівчастої пшениці, режими шліфування та полірування призведуть до надмірного вилучення із ядра плівчастої пшениці білка, вітамінів, мінеральних речовин тощо. В Україні відсутні науково обґрунтовані рішення щодо переробки плівчастих пшениць. Зерно плівчастих пшениць поки що для нашої країни є невизначеним особливо з точки зору її використання як круп’яної сировини. Особливістю переробки плівчастого зерна є необхідність включення до технологічного процесу етапу лущення зерна та сортування продуктів лущення, що в порівнянні із переробкою голозерної пшениці збільшує протяжність та енергоємність процесу переробки, однак така пшениця має ряд суттєвих переваг до яких можна віднести кращу збалансованість білкового складу, більшу масову частку білка, мікро- та макроелементів, вітамінів в зерні та відповідно продуктах його переробки; клейковина зерна плівчастих пшениць добре засвоюється організмом людини і не здатна викликати алергічні реакції та порушувати травлення, що дозволяє використовувати продукти її переробки в раціоні харчування людей, хворих на целіакію. Основні особливості роботи. В процесі виконання кваліфікаційної роботи проведено дослідження можливостей виробництва з плівчастої пшениці круп’яних продуктів, проаналізовано її хімічний склад, технологічні властивості, визначено потенційний асортимент продукції для переробки для нашої країни. Досліджено водо поглинальну здатність зерна плівчастої пшениці. Визначено її режими лущення і шліфування. На основі отриманих даних розроблена технологічна схема з виробництва плющених продуктів при переробці плівчастих пшениць продуктивністю 50 т/добу. Результати роботи. Економічна оцінка проекту показує що будівництво круп’яного заводу продуктивністю 50 т/добу технічно можливе і економічно доцільне. Інвестиції у розмірі 7661708 тис грн окупляться за 1,6 роки. Кредит у розмірі 3596773 тис грн буде повернений за 2,4 роки. Чистий приведений дохід на кінець 1-го року складе 635374,6 тис грн. Кваліфікаційна робота складається із розрахунково-пояснювальної записки, що включає в себе 6 розділів у кількості 95 сторінок та 6 листів графічного матеріалу.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок