Перегляд за Автор "Кузьминська, Н. Л."
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ36922 Спосіб виробництва біфідовмісного білкового кисломолочного продукту з функціональними властивостями(2008) Дідух, Н. А.; Кузьминська, Н. Л.Спосіб виробництва біфідовмісного білкового кисломолочного продукту з функціональними властивостями, що передбачає нормалізацію, підігрівання, очищення, пастеризацію, охолодження до температури заквашування, заквашування симбіотичною закваскою, перемішування, сквашування, обробку згустку, видалення сироватки, пресування та охолодження, який відрізняється тим, що в процесі нормалізації у молоко вносять фруктозу у кількості 0,08-0,12 мас. %, пастеризацію нормалізованого молока здійснюють при температурі 85±5 °С з витримкою 5±1 хв., заквашування та сквашування нормалізованого пастеризованого молока здійснюють при температурі 37±1 °С симбіотичною закваскою, до складу якої входять пробіотичні культури Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum i Bifidobacterium breve у співвідношенні 1:1:8, відповідно, у кількості, що забезпечує концентрацію життєздатних клітин Bifidobacterium у нормалізованому молоці 1·106 КУО/см3, при цьому пробіотичні культури Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum i Bifidobacterium breve у нормалізоване пастеризоване молоко вносять після їх адаптації до молока, яку здійснюють шляхом культивування чистих культур Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum i Bifidobacterium breve у стерилізованій при температурі 120±1 °С протягом 20±1 хвилини молочній суміші, до складу якої входить знежирене молоко, фруктоза та суха підсирна сироватка у кількості 97,5, 0,5 та 2,0 мас. %, відповідно, при температурі 37±1 °С протягом 12±1 год. до досягнення рН 4,65±0,05 од. з подальшим швидким охолодженням до температури 4±2 °С.