Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Кузьменко, Ю. Я."

Зараз показуємо 1 - 18 з 18
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    100493 Спосіб приготування збагаченої питної води для сільськогосподарської птиці
    (2015) Єгоров, Б. В.; Кузьменко, Ю. Я.
    Спосіб приготування збагаченої питної води для сільськогосподарської птиці, що включає введення в питну воду біологічно активних речовин і наступне перемішування отриманої суміші, який відрізняється тим, що в питну воду вводять метіонін, ронозим VP і культуральну рідину.
  • Документ
    Виробництво круп при переробці зерна голозерного вівса та голозерного ячменю
    (2020) Кустов, І. О.; Кузьменко, Ю. Я.
    Розроблено структуру переробки голозерного вівса та голозерного ячменю в комбіновані крупи, яка включає в себе очищення зерна від домішок, шліфування, сортування продуктів шліфування, воднотеплову обробку крупи, підсушування, змішування, контроль готової продукції.
  • Документ
    Гастрономічний туризм – як різновид туризму
    (2016) Кузьменко, Ю. Я.
    Харчування в туризмі є найважливішою галуззю, яка має суттєвий вплив на соціальний та економічний розвиток країни. Важливо підтримки і просування різних варіантів харчування, що дозволяє зберегти регіональну ідентичність території і підвищити її туристичну привабливість.
  • Документ
    Голозерний овес – перспективна сировина круп'яної галузі
    (2020) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Кузьменко, Ю. Я.; Бутинський, І.
    Зважаючи на особливості хімічного складу овес широко переробляють в харчові продукти – крупи швидкого приготування, пластівці, мюслі, його використовують при виробництві, вівсяного молока, морозива, хліба, печива, дитячих харчових продуктів тощо.
  • Документ
    Дистанційне навчання як сучасна форма навчання студентів
    (2020) Кустов, І. О.; Донець, А. О.; Кузьменко, Ю. Я.
  • Документ
    Качество мяса и связанное с ним здоровье людей
    (2014) Кузьменко, Ю. Я.
    Рост применения антибиотиков при производ­стве мяса привел к росту невосприимчивости к лекарствам в мире. Потребление мяса, содержащего антибиотики, приводит к устойчивости болезнетворных микроорганизмов человека к ним.
  • Документ
    Нові можливості для виробництва плющених продуктів
    (2020) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Кузьменко, Ю. Я.
    Метоа даного дослідження - визначення впливу етапу воднотеплової обробки ядра голозерного вівса на вихід плющених продуктів та їх особливості фізичних властивостей.
  • Документ
    Особливості застосування біологічно активних речовин
    (2015) Кузьменко, Ю. Я.
    Одними з перспективних груп бiологiчно активних речовин є препарати на ос­новi пробiотикiв, пребiотикiв, нуклеїнових кислот, ферментiв, незамiнних амiнокислот. На вiдмiну вiд антибiотикiв, цi препарати можуть застосовуватися в технологiях отри­мання екологiчно чистої та повноцiнної продукцiї.
  • Документ
    Особливості очищення та переробки зерна голозерного вівса
    (2020) Кустов, І. О.; Кузьменко, Ю. Я.; Чернишова, О. О.
    Підвищення рівня продовольчого використання зерна вівса та збільшення виходу та якості круп та пластівців можливе при використанні у технологічному процесі сортів вівса з покращеними технологічними властивостями та хімічним складом. Використання сучасних селекційних голозерних сортів вівса для виробництва харчових продуктів, за рахунок відсутності на поверхні зерна квіткових плівок, забезпечує зменшення кількості технологічних операцій та протяжність технологічного процесу та дозволяє отримувати збільшений вихід та круп’яні продукти високої якості. Розглянуто особливості технологічного процесу переробки голозерного вівса в круп’яні продукти.
  • Документ
    Особливості переробки вівса та ячменю в круп`яній промисловості
    (2020) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Чумаченко, Ю. Д.; Кузьменко, Ю. Я.
    Розглянуто особливості переробки вівса та ячменю в вітчизняній круп`яній промисловості.
  • Документ
    Особливості переробки вівса у круп’яні продукти
    (2020) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Кузьменко, Ю. Я.
    Особливістю зерна голозерного вівса як сировини для виробництва круп’яних продуктів є відсутність на поверхні зерна квіткових плівок та висока харчова цінність яка формується за рахунок підвищеного вмісту білка, повноцінності амінокислотного складу, наявності значної кількості полі ненасичених жирних кислот, β-глюканів, вітамінів.
  • Документ
    Особливості технологічних властивостей при використанні голозерних видів зерна вівса та ячменю
    (2020) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Кузьменко, Ю. Я.
    Проведено дослідження, мета якого – визначення технологічних властивостей зерна сучасних зразків української селекції зерна голозерного вівса та голозерного ячменю, їх хімічного складу для встановлення можливостей отримання при їх переробленні високоякісних продуктів харчування при потенційному збільшенні кількісних значень виходів готової продукції.
  • Документ
    Проблеми та заходи запобігання студентського плагіату у ЗВО
    (2022) Кустов, І. О.; Кузьменко, Ю. Я.
  • Документ
    Підготовка пшениці до переробки в круп’яні продукти
    (2020) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Хоренжий, Н. В.; Кузьменко, Ю. Я.
    Розглянуто традиційну технологію підготовки пшениці до переробки в крупи та надано недоліки технологічного процесу.
  • Документ
    Розробка технології виробництва функціональних комбікормів для молодняка сільськогосподарської птиці
    (2015) Кузьменко, Ю. Я.
    Дисертаційну роботу присвячено розробці технології виробництва комбікормів для молодняка сільськогосподарської птиці. Обґрунтовано доцільність удосконалення технології виробництва пробіотика і збагачення питної води для курчат-бройлерів, яку отримували шляхом введення до підготовленої питної води біологічно-активних препаратів у вигляді амінокислоти (метіонін), ферменту (ронозім VP) та виробленого пробіотика відповідно до фізіологічних потреб птиці. Розроблено технологічний спосіб переробки осаду після ферментативного гідролізу зерна ячменю у екструдовану кормову добавку і використання її у складі функціональних комбікормів з метою зменшення вартості рецептів комбікормів.
  • Документ
    Роль воды в кормлении сельскохозяйственной птицы
    (2014) Ветров, Д. И.; Кузьменко, Ю. Я.; Кудряшова, Ю.
    При массовом разведении сельскохозяйственной птицы необходимым условием сохранения поголовья и нормального набора массы является постоянный доступ к питьевой воде. Количество потребляемой воды зависит от возраста птицы, массы тела, периода продуктивности, температуры воздуха и даже температуры потребляемой воды.
  • Документ
    Технологія та оцінка якості зернових продуктів
    (ОЛДІ-ПЛЮС, 2021) Жигунов, Д. О.; Волошенко, О. С. ; Брославцева, І. В. ; Донець, А. О.; Ковальов, М. О.; Ковальова, В. П.; Кузьменко, Ю. Я.; Кустов, І. О.; Марченков, Д. Ф.; Соц, С. М.; Топораш, І. Г.; Хоренжий, Н. В.; Чумаченко, Ю. Д.
    У монографії висвітлено інноваційні шляхи вирішення актуальних питань, що стають перед борошномельною та круп'яною промисловістю. Монографія складена на основі наукових та науково-практичних праць співробітників та аспірантів кафедри Технології переробки зерна, які були опубліковані у галузевих наукових журналах та у збірниках матеріалів науково-практичних конференцій за останнє десятиріччя. Наведено результати наукової роботи за основними напрямами кафедри: моніторинг та систематизація показників якості української пшениці й борошна та наукове обґрунтування їх цільового призначення, удосконалення технологічних процесів виробництва борошна та крупів і розширенням асортименту, створення та розвиток концепції виробництва муки та мучних сумішей спеціального призначення із заданими показниками якості, розробка інноваційних та енергоефективних технологій виробництва зернових продуктів підвищеної біологічної цінності з традиційної та нетрадиційної зернової сировини, переробка нетрадиційної сировини в круп'яні продукти та борошно, оцінка та експертиза сировини та готової продукції борошномельних і круп'яних заводів. Монографія буде корисною для науковців, аспірантів, студентів та виробників, що займаються проблемами переробки зерна у харчові продукти підвищеної біологічної якості.
  • Документ
    Фактори оптимізації та дистанційна складова освітнього процесу
    (2022) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Кузьменко, Ю. Я.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок