Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Комарова, Ганна Андріївна"

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    Розробка технології сирного десерту для вегетаріанського харчування
    (ОНАХТ, кафедра технології ресторанного і оздоровчого харчування, 2021) Комарова, Ганна Андріївна
    Актуальність теми. Враховуючи, що система Велнес харчування насамперед передбачає оздоровлення організму, та дозволяє досягти емоційної і фізичної рівноваги, шляхом помірного і комфортного фізичного навантаження, здорового харчування, комплексного догляду за шкірою і тілом, доброго відпочинку, оптимізму і позитивного мислення, розробка харчових продуктів, що відповідають критеріям даної системи є актуальною та затребуваною. Головне завдання велнесу - запобігання та профілактика хвороб, а також ознак старіння, як зовнішніх, так і внутрішніх. Велнес - це філософія благополуччя людини в усіх сферах її буття: духовної, соціальної і фізичної. Той, хто живе згідно з філософією велнес - вдалий, повний енергії, оптимістичний і бадьорий незалежно від віку. Він приділяє увагу зовнішньому вигляду свого тіла, принципам здорового харчування, помірно використовує фізичні навантаження. Роль правильного харчування в зміцненні і підтримці здоров'я - очевидна. У сучасному світі кількість людей, які з різних причин (релігійних, етичних, економічних, або ж просто з метою оздоровлення) відмовляються від м'ясної їжі, стрімко зростає, а тому різні альтернативні види харчових звичок та суперфуди зараз на гребені популярності. Зважаючи на це, вегетаріанське харчування та вегетаріанство, як спосіб життя, найбільш відповідають критеріям велнес. Повне вегетаріанство передбачає вживання тільки рослинної їжі, тому актуальним напрямком роботи харчової промисловості та ресторанної індустрії є завдання розширення асортименту продукції для вегетаріанського харчування, для забезпечення вживання всіх необхідних організму речовин, в одночас їжа повинна бути смачна, поживна, повноцінна і здорова. Метою дослідження є розробка продукту для вегетаріанців, який представляє собою аналог сирного десерту, виготовлений виключно на основі рослинної сировини, що забезпечить фізіологічні потреби в харчових інгредієнтах людей, які дотримуються вегетаріансьго харчування. Новий продукт дозволить розширити асортимент десертів для вегетаріанців та прихильників здорового харчування. Для поставленої мети необхідно вирішити наступні задачі: - дослідним шляхом визначити сумісність компонентів, підібрати оптимальну пропорцію компонентів для приготування виробу; - встановити, як вплине компонентний склад сировини на основні фізико-хімічні, органолептичні та реологічні показники продукту; - провести аналіз якості сировини, що використовується; - провести фізико-хімічний аналіз готового продукту; - визначити показники мікробіологічної безпеки розробленого продукту; - провести органолептичний аналіз отриманого сирного десерту - вегетаріанського кокосового чизкейку. - визначити терміни зберігання, враховуючи сенсорні та мікробіологічні показники; - розробити заходи з забезпечення охорони праці під час виготовлення десерту; - розрахувати показники економічної ефективності розробки.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок