Перегляд за Автор "Ковальова, В. П."
Зараз показуємо 1 - 20 з 20
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ117855 Спосіб виробництва круп з ячменю(2017) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Жигунов, Д. О.; Ковальова, В. П.; Ковальов, М. О.1. Спосіб виробництва круп з ячменю, що включає очищення зерна від домішок, воднотеплову обробку, лущення, шліфування, подрібнення та сортування продуктів подрібнення, який відрізняється тим, що зерно з вологістю не більше 14 % пропарюють при тиску пари 0,10-0,15 MПa протягом 4-6 хв., підсушують до вологості не більше 14 %, лущать на одній системі, двократно шліфують, пропарюють при тиску пари 0,05-0,10 MПa протягом 2-4 хв., підсушують до вологості не більше 14 % і подрібнюють на двох системах вальцьових верстатів, продукти подрібнення сортують, при цьому ядра фракції з розміром частинок більше 3 мм подають на наступну систему подрібнення, а з розміром частинок менше 2,4 мм сортують на двох сортувальних системах. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що використовують зерно ячменю сорту "Донецький 12".
- Документ117897 Спосіб виробництва круп з ячменю(2017) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Жигунов, Д. О.; Ковальова, В. П.; Ковальов, М. О.1. Спосіб виробництва круп з ячменю, що включає очищення зерна від домішок, воднотеплову обробку, лущення, сортування продуктів лущення, шліфування та сортування продуктів шліфування, який відрізняється тим, що очищене зерно ячменю з вологістю не більше 14 % пропарюють при тиску пари 0,10-0,15 МПа протягом 4-6 хв., підсушують до вологості 11-12 %, лущать на одній системі, двократно шліфують з одержанням крупи, пропарюють при тиску пари 0,15-0,20 МПа протягом 2-4 хв., підсушують до вологості не більше 14 % та сортують. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що використовують зерно ячменю сорту "Прерія".
- Документ118168 Спосіб виробництва круп з цілого зерна(2017) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Жигунов, Д. О.; Ковальова, В. П.; Донець, А. О.1. Спосіб виробництва круп з цілого зерна, що включає очищення від домішок, воднотеплову обробку, шліфування та сортування продуктів шліфування, який відрізняється тим, що зерно з вологістю не більше 14 % пропарюють при тиску пари 0,15-0,20 МПа протягом 4-6 хв., підсушують та шліфують двократно. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що використовують зерно тритикале сорту "Славетне".
- Документ118178 Спосіб виробництва борошна з цілого зерна(2017) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Жигунов, Д. О.; Ковальова, В. П.; Донець, А. О.1. Спосіб виробництва борошна з цілого зерна, що включає очищення від домішок, воднотеплову обробку, сушіння, лущення, сортування продуктів лущення, здрібнювання та сортування продуктів здрібнювання, який відрізняється тим, що зерно тритикале з вологістю 10-14 % пропарюють при тиску пари 0,15-0,20 МПa, сушать до вологості 12-13 %, шліфують однократно, сортують та подрібнюють. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що використовують зерно тритикале сорту "Славетне".
- Документ119927 Спосіб переробки зерна проса в крупу(2017) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Жигунов, Д. О.; Ковальова, В. П.; Ковальов, М. О.Спосіб переробки зерна проса в крупу, що передбачає очищення зерна від домішок та воднотеплову обробку, який відрізняється тим, що зерно з вологістю не більше 14 % пропарюють при тиску пари 0,17-0,20 МПа протягом 4-6 хв, підсушують до вологості не більше 13-14 %, подрібнюють на одній системі вальцьових верстатів, продукти подрібнення сортують у два етапи - на першому в круп'яному розсійнику вилучають борошенце та дрібні частинки ядра, на другому етапі в повітряних сепараторах вилучають лузгу
- Документ120336 Спосіб переробки зерна проса в крупи(2017) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Жигунов, Д. О.; Ковальова, В. П.; Ковальов, М. О.Спосіб переробки зерна проса в крупи, що передбачає очищення зерна від домішок, лущення, сортування продуктів лущення, який відрізняється тим, що зерно з вологістю не більше 14 % лущать на системі вальцедекових верстатів у два етапи: на першому на верстатах із двома деками, на другому - на верстатах з одною декою, сортують, при цьому схід з сит 1,7´20 мм подрібнюють та сортують, а прохід сит 1,7´20 мм пропарюють при тиску пари 0,17-0,20 МПа, протягом 2-4 хв та сушать до вологості не більше 14 %.
- Документ120341 Спосіб переробки зерна проса в крупи(2017) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Жигунов, Д. О.; Ковальова, В. П.; Ковальов, М. О.Спосіб переробки зерна проса в крупи, що включає очищення зерна від домішок, лущення, сортування продуктів лущення, який відрізняється тим, що, зерно з вологістю не більше 14 % лущать на системі вальцедекових верстатів з двома деками, сортують, при цьому схід з сит 1,7´20 мм зволожують до вологості 20-22 %, відволожують 1,5-2,0 год, пропарюють при тиску 0,15-0,20 МПа протягом 5-7 хв., плющать, сушать та контролюють, прохід сит 1,7´20 мм пропарюють при тиску пари 0,15-0,17 МПа, протягом 4-6 хв. та сушать до вологості не більше 14 %.
- Документ120924 Спосіб переробки зерна проса в крупу плющену(2017) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Жигунов, Д. О.; Ковальова, В. П.; Ковальов, М. О.Спосіб переробки зерна проса в крупу плющену, що передбачає очищення зерна від домішок, воднотеплову обробку, лущення, сортування продуктів лущення, плющення, сортування продуктів плющення та сушіння, який відрізняється тим, що зерно з вологістю не більше 14 % лущать на системі вальцедекових верстатів у два етапи: на першому - у верстаті з двома деками, на другому - верстаті з одною декою, отримане ядро пропарюють при тиску пари 0,20-0,22 МПа, протягом 7-10 хв, темперують протягом 3-5 хв та плющать при робочому зазорі 0,5-0,7 мм.
- Документ120925 Спосіб переробки зерна проса в крупи(2017) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Жигунов, Д. О.; Ковальова, В. П.; Ковальов, М. О.Спосіб переробки зерна проса в крупи, що включає очищення зерна від домішок, фракціонування, лущення, сортування продуктів лущення, шліфування та сортування продуктів шліфування, який відрізняється тим, що зерно з вологістю не більше 14 % лущать на системі вальцедекових верстатів у два етапи: на першому пофракційно на системі верстатів з двома деками, на другому - одним потоком на системі верстатів з одною декою, шліфують, сортують, при цьому схід з сита Æ 2,0 мм пропарюють при тиску пари 0,15-0,20 МПа протягом 2-4 хв, підсушують до вологості не більше 14 %, схід з сита № 1,2 контролюють та фасують.
- Документ130843 Комплексний хлібопекарський поліпшувач(2018) Жигунов, Д. О.; Ковальова, В. П.Комплексний хлібопекарський поліпшувач, що містить ферментний препарат та емульгатор, який відрізняється тим, що він містить ферментні препарати Фугнаміл 2500 SG і Пентопан 50 BG, а як емульгатор поліпшувач містить амінокислоту L-цистеїн.
- ДокументВизначення вмісту пошкодженого крохмалю в борошні на автоматизованому приладі SDmatic(2018) Жигунов, Д. О.; Ковальова, В. П.; Мороз, А. І.Виявилося необхідним переглянути технологічну роль крохмалю і уточнити формулювання значення білкових і вуглеводних компонентів як чинників якості пшеничного борошна.
- ДокументВикористання ферментних препаратів в мукомельному та хлібопекарському виробництві(2017) Жиронкіна, Д. С.; Ковальова, В. П.На українські підприємства надходить борошно з різними хлібопекарськими властивостями, і далеко не завжди їх стан задовольняє виробників. Коригувати недосконалу якість борошна можливо за допомогою хлібних поліпшувачів.
- ДокументВплив різних факторів на кількість та якість клейковини в зерні(2018) Ковальова, В. П.; Петльована, В. В.В Україні одним з найголовніших показників, що визначає технологічні переваги хлібопекарної пшениці і борошна, є показник кількості і якості сирої клейковини. Вміст клейковини у зерні (борошні) є одним з основних показників якості і регламентується стандартом. Існуючі стандарти передбачають використання двох методів визначення кількості і якості клейковини.
- ДокументВплив ферментного препарату Фунгаміл на хлібопекарські властивості борошна(2017) Жигунов, Д. О.; Ковальова, В. П.; Жиронкіна, Д. С.Для покращення хлібопекарських властивостей борошна в лабораторних умовах був використаний амілолітичний ферментний препарат Фунгаміл фірми "Новозайм". Фунгаміл - це препарат α-амілази грибного походження, який гідролізує 1,4 а-глюкозидні зв'язки амілози і амілопектину крохмалю з утворенням мальтози та декстринів.
- ДокументДослідження водопоглинальної здатності і кількості пошкодженого крохмалю в індивідуальних потоків борошна(2019) Жигунов, Д. О.; Ковальова, В. П.; Ковальов, М. О.Визначення якості індивідуальних потоків борошна на заводі зі скороченою схемою технологічного процесу з використанням міжнародних стандартів – перспективний інноваційний напрям розвитку борошномельної промисловості.
- ДокументДослідження показників якості борошна з різних систем розмельного процесу на Одеському КХП(2017) Ковальова, В. П.; Мороз, А. І.В даній роботі проводилися дослідження якості борошна з розмельних систем технологічного процесу Одеського комбінату хлібопродуктів.
- ДокументДослідження процесу змішування пшеничного борошна з технологічними добаками(2018) Хоренжий, Н. В.; Ковальова, В. П.Метою роботи є обґрунтування режимів змішування розробленого комплексу ферментних препаратів з борошном хлібопекарським.
- ДокументПоказники якості борошна з різних систем технологічного процесу(2018) Ковальова, В. П.; Мороз, А. І.На сьогоднішній день однією з основних завдань борошномельної та хлібопекарної промисловості є випуск продукції з хорошими споживчими властивостями. Це спонукає борошномельні заводи випускати борошно спеціального призначення. Отримане борошно завод реалізує на хлібопекарні підприємства для виготовлення різноманітних хлібобулочних виробів. Для цього необхідні сорти борошна з заданими показниками якості.
- ДокументРозробка технології виробництва борошна із заданими показниками якості(ОНАХТ, 2019-11-28) Ковальова, В. П.Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.02 – технологія зернових, бобових, круп’яних продуктів і комбікормів, олійних і луб’яних культур. Дисертація присвячена науковому обґрунтуванню доцільності виробництва борошна із заданими показниками якості на заводах різної продуктивності. В роботі наведені результати досліджень з визначення показників якості пшеничного борошна з різних регіонів, проаналізовано схеми заводів з розвиненою та скороченою схемою технологічного процесу, оцінено якість індивідуальних потоків і готової продукції даних заводів. Досліджено вплив технологічних добавок на показники пробної лабораторної випічки хліба з борошна з заниженою ферментативною активністю та встановлено доцільність їх використання для підвищення якості готової продукції хлібопекарських підприємств. За результатами роботи розроблено технологічні рішення для виробництва борошна із заданими показниками якості: Рішення 1 – за рахунок формування індивідуальних потоків на заводах з розвиненою схемою технологічного процесу; Рішення 2 – шляхом використання комплексних технологічних добавок на заводах зі скороченою схемою технологічного процесу. Обґрунтовано режими змішування комплексної технологічної добавки з борошном безпосередньо на борошномельних заводах. Розроблено рекомендації щодо внесення комплексних технологічних добавок різного принципу дії в залежності від ферментативної активності борошна.
- ДокументТехнологія та оцінка якості зернових продуктів(ОЛДІ-ПЛЮС, 2021) Жигунов, Д. О.; Волошенко, О. С. ; Брославцева, І. В. ; Донець, А. О.; Ковальов, М. О.; Ковальова, В. П.; Кузьменко, Ю. Я.; Кустов, І. О.; Марченков, Д. Ф.; Соц, С. М.; Топораш, І. Г.; Хоренжий, Н. В.; Чумаченко, Ю. Д.У монографії висвітлено інноваційні шляхи вирішення актуальних питань, що стають перед борошномельною та круп'яною промисловістю. Монографія складена на основі наукових та науково-практичних праць співробітників та аспірантів кафедри Технології переробки зерна, які були опубліковані у галузевих наукових журналах та у збірниках матеріалів науково-практичних конференцій за останнє десятиріччя. Наведено результати наукової роботи за основними напрямами кафедри: моніторинг та систематизація показників якості української пшениці й борошна та наукове обґрунтування їх цільового призначення, удосконалення технологічних процесів виробництва борошна та крупів і розширенням асортименту, створення та розвиток концепції виробництва муки та мучних сумішей спеціального призначення із заданими показниками якості, розробка інноваційних та енергоефективних технологій виробництва зернових продуктів підвищеної біологічної цінності з традиційної та нетрадиційної зернової сировини, переробка нетрадиційної сировини в круп'яні продукти та борошно, оцінка та експертиза сировини та готової продукції борошномельних і круп'яних заводів. Монографія буде корисною для науковців, аспірантів, студентів та виробників, що займаються проблемами переробки зерна у харчові продукти підвищеної біологічної якості.