Перегляд за Автор "Ковальов, М. О."
Зараз показуємо 1 - 11 з 11
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ117855 Спосіб виробництва круп з ячменю(2017) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Жигунов, Д. О.; Ковальова, В. П.; Ковальов, М. О.1. Спосіб виробництва круп з ячменю, що включає очищення зерна від домішок, воднотеплову обробку, лущення, шліфування, подрібнення та сортування продуктів подрібнення, який відрізняється тим, що зерно з вологістю не більше 14 % пропарюють при тиску пари 0,10-0,15 MПa протягом 4-6 хв., підсушують до вологості не більше 14 %, лущать на одній системі, двократно шліфують, пропарюють при тиску пари 0,05-0,10 MПa протягом 2-4 хв., підсушують до вологості не більше 14 % і подрібнюють на двох системах вальцьових верстатів, продукти подрібнення сортують, при цьому ядра фракції з розміром частинок більше 3 мм подають на наступну систему подрібнення, а з розміром частинок менше 2,4 мм сортують на двох сортувальних системах. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що використовують зерно ячменю сорту "Донецький 12".
- Документ117897 Спосіб виробництва круп з ячменю(2017) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Жигунов, Д. О.; Ковальова, В. П.; Ковальов, М. О.1. Спосіб виробництва круп з ячменю, що включає очищення зерна від домішок, воднотеплову обробку, лущення, сортування продуктів лущення, шліфування та сортування продуктів шліфування, який відрізняється тим, що очищене зерно ячменю з вологістю не більше 14 % пропарюють при тиску пари 0,10-0,15 МПа протягом 4-6 хв., підсушують до вологості 11-12 %, лущать на одній системі, двократно шліфують з одержанням крупи, пропарюють при тиску пари 0,15-0,20 МПа протягом 2-4 хв., підсушують до вологості не більше 14 % та сортують. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що використовують зерно ячменю сорту "Прерія".
- Документ119927 Спосіб переробки зерна проса в крупу(2017) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Жигунов, Д. О.; Ковальова, В. П.; Ковальов, М. О.Спосіб переробки зерна проса в крупу, що передбачає очищення зерна від домішок та воднотеплову обробку, який відрізняється тим, що зерно з вологістю не більше 14 % пропарюють при тиску пари 0,17-0,20 МПа протягом 4-6 хв, підсушують до вологості не більше 13-14 %, подрібнюють на одній системі вальцьових верстатів, продукти подрібнення сортують у два етапи - на першому в круп'яному розсійнику вилучають борошенце та дрібні частинки ядра, на другому етапі в повітряних сепараторах вилучають лузгу
- Документ120336 Спосіб переробки зерна проса в крупи(2017) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Жигунов, Д. О.; Ковальова, В. П.; Ковальов, М. О.Спосіб переробки зерна проса в крупи, що передбачає очищення зерна від домішок, лущення, сортування продуктів лущення, який відрізняється тим, що зерно з вологістю не більше 14 % лущать на системі вальцедекових верстатів у два етапи: на першому на верстатах із двома деками, на другому - на верстатах з одною декою, сортують, при цьому схід з сит 1,7´20 мм подрібнюють та сортують, а прохід сит 1,7´20 мм пропарюють при тиску пари 0,17-0,20 МПа, протягом 2-4 хв та сушать до вологості не більше 14 %.
- Документ120341 Спосіб переробки зерна проса в крупи(2017) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Жигунов, Д. О.; Ковальова, В. П.; Ковальов, М. О.Спосіб переробки зерна проса в крупи, що включає очищення зерна від домішок, лущення, сортування продуктів лущення, який відрізняється тим, що, зерно з вологістю не більше 14 % лущать на системі вальцедекових верстатів з двома деками, сортують, при цьому схід з сит 1,7´20 мм зволожують до вологості 20-22 %, відволожують 1,5-2,0 год, пропарюють при тиску 0,15-0,20 МПа протягом 5-7 хв., плющать, сушать та контролюють, прохід сит 1,7´20 мм пропарюють при тиску пари 0,15-0,17 МПа, протягом 4-6 хв. та сушать до вологості не більше 14 %.
- Документ120924 Спосіб переробки зерна проса в крупу плющену(2017) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Жигунов, Д. О.; Ковальова, В. П.; Ковальов, М. О.Спосіб переробки зерна проса в крупу плющену, що передбачає очищення зерна від домішок, воднотеплову обробку, лущення, сортування продуктів лущення, плющення, сортування продуктів плющення та сушіння, який відрізняється тим, що зерно з вологістю не більше 14 % лущать на системі вальцедекових верстатів у два етапи: на першому - у верстаті з двома деками, на другому - верстаті з одною декою, отримане ядро пропарюють при тиску пари 0,20-0,22 МПа, протягом 7-10 хв, темперують протягом 3-5 хв та плющать при робочому зазорі 0,5-0,7 мм.
- Документ120925 Спосіб переробки зерна проса в крупи(2017) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Жигунов, Д. О.; Ковальова, В. П.; Ковальов, М. О.Спосіб переробки зерна проса в крупи, що включає очищення зерна від домішок, фракціонування, лущення, сортування продуктів лущення, шліфування та сортування продуктів шліфування, який відрізняється тим, що зерно з вологістю не більше 14 % лущать на системі вальцедекових верстатів у два етапи: на першому пофракційно на системі верстатів з двома деками, на другому - одним потоком на системі верстатів з одною декою, шліфують, сортують, при цьому схід з сита Æ 2,0 мм пропарюють при тиску пари 0,15-0,20 МПа протягом 2-4 хв, підсушують до вологості не більше 14 %, схід з сита № 1,2 контролюють та фасують.
- ДокументВплив лущення зерна на кількісно-якісні показники лабораторного помелу пшениці(2018) Чумаченко, Ю. Д.; Ковальов, М. О.; Донець, А. О.В роботі розглядається технологія лущення зерна пшениці перед його помелом, що дозволяє не тільки підвищити ефективність очищення поверхні зерна на етапі його підготовки, а й змінити борошномельні властивості.
- ДокументДослідження водопоглинальної здатності і кількості пошкодженого крохмалю в індивідуальних потоків борошна(2019) Жигунов, Д. О.; Ковальова, В. П.; Ковальов, М. О.Визначення якості індивідуальних потоків борошна на заводі зі скороченою схемою технологічного процесу з використанням міжнародних стандартів – перспективний інноваційний напрям розвитку борошномельної промисловості.
- ДокументЗміна технологічних властивостей попередньо лущеного зерна пшениці(2016) Ковальов, М. О.; Донець, А. О.Метою даної роботи було визначення впливу лущення зерна на процес крупоутворення при сортових помелах пшениці.
- ДокументТехнологія та оцінка якості зернових продуктів(ОЛДІ-ПЛЮС, 2021) Жигунов, Д. О.; Волошенко, О. С. ; Брославцева, І. В. ; Донець, А. О.; Ковальов, М. О.; Ковальова, В. П.; Кузьменко, Ю. Я.; Кустов, І. О.; Марченков, Д. Ф.; Соц, С. М.; Топораш, І. Г.; Хоренжий, Н. В.; Чумаченко, Ю. Д.У монографії висвітлено інноваційні шляхи вирішення актуальних питань, що стають перед борошномельною та круп'яною промисловістю. Монографія складена на основі наукових та науково-практичних праць співробітників та аспірантів кафедри Технології переробки зерна, які були опубліковані у галузевих наукових журналах та у збірниках матеріалів науково-практичних конференцій за останнє десятиріччя. Наведено результати наукової роботи за основними напрямами кафедри: моніторинг та систематизація показників якості української пшениці й борошна та наукове обґрунтування їх цільового призначення, удосконалення технологічних процесів виробництва борошна та крупів і розширенням асортименту, створення та розвиток концепції виробництва муки та мучних сумішей спеціального призначення із заданими показниками якості, розробка інноваційних та енергоефективних технологій виробництва зернових продуктів підвищеної біологічної цінності з традиційної та нетрадиційної зернової сировини, переробка нетрадиційної сировини в круп'яні продукти та борошно, оцінка та експертиза сировини та готової продукції борошномельних і круп'яних заводів. Монографія буде корисною для науковців, аспірантів, студентів та виробників, що займаються проблемами переробки зерна у харчові продукти підвищеної біологічної якості.