Перегляд за Автор "Клаус, Іван"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументАвтоматизація керування охолодженням м’яса на підприємстві «Альфайн» (Данненберг, Німеччина)(ОНТУ, кафедра автоматизації технологічних процесів і робототехнічних систем, 2022) Клаус, ІванКлаус І.O. «Автоматизація керування охолодженням м’яса на підприємстві «Альфайн» (Данненберг, Німеччина)». Кваліфікаційна робота бакалавра. – Одеса: ОНТУ 2022. – 221с. Бібліогр.:_20_. Іл.:_170_. Табл._36_. Метою кваліфікаційної роботи бакалавра є підвищення конкурентноздатності м’ясопереробного заводу за рахунок підвищення ефективності процесу охолодження м’яса шляхом розробки обґрунтованих технічних рішень зі створення модернізованої САК процесом охолодження м’яса. У роботі наведені дослідження процесу охолодження м’яса, як об'єкту керування, в результаті котрих отримані математичні моделі основних каналів керування та збурень. На основі отриманих моделей розроблені алгоритми керування процесом в режимах пуску, зупинки та нештатних ситуаціях. Здійснено вибір комплексу технічних засобів відповідно до потрібного ступеню захисту обладнання. Розроблений комплекс програм, що забезпечує реалізацію алгоритмів на контролері фірми Siemens сімейства S7-300, було виконано в середовищі Simatic Step7. Також в середовищі SCADA-системи WinCC Flexible розроблено програмне забезпечення АРМ оператора і наладчика. Також було розроблено програму керування процесом у середовищі Codesys. В роботі представлено варіант фрагменту комплекту технічної документації САК на базі контролера фірми Siemens SIMATIC S7-300. Розроблений фрагмент комплекту включає основні документи технічного забезпечення системи автоматизації керування процесу охолодження м’яса.