Перегляд за Автор "Карапетян, Артур Ашотович"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументТехнологічні аспекти використанні рослинних добавок у м’ясних продуктах»(ОНАХТ, кафедра технології м'яса, риби і морепродуктів, 2021) Карапетян, Артур АшотовичВ кваліфікаційної роботі був створений новий продукт «Гарбузові крокети» він є дієтичним продуктом, містить безліч різних корисних компонентів і не змінює органолептичні показники. Проведений огляді літературних даних показав, що пюре гарбуза має корисну дію на організм людини. При проведені оцінки показників якості встановлено, що при внесенні пюре гарбуза можна коригувати функціонально-технологічні властивості м'ясної сировини. Гарбуз характеризується цілим рядом корисних властивостей : у м'якоті даного плода містяться: кальцій і калій, натрій, магній, вітам ін К, фосфор, ціла група вітамінів В1, В2, В12, РР, А,С а також каротин який займає перше місце серед овочів. Найкращими фізико-хімічними та органолептичними показниками володіли зразки із додаванням 15% пюре гарбуза замість 15 % манної крупи. В результаті проведених дослідів був створений новий продукт з м’яса птиці з додаванням гарбуза , він є дієтичним продуктом, містить безліч різних корисних компонентів і не змінює органолептичні показники. Розробка нового продукту «Гарбузові крокети» дозволить розширити асортимент мясних виробів.