Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Зубкова, К. В."

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    69218 Спосіб виробництва томатно-гарбузового напою
    (2012) Безусов, А. Т.; Зубкова, К. В.; Верба, О. В.
    Спосіб виробництва томатно-гарбузового напою, що передбачає підготовку сировини, отримання томатного соку і гарбузового пюре, підігрів, змішування отриманих томатного соку і гарбузового пюре, гомогенізацію, деаерацію, фасування та стерилізацію, який відрізняється тим, що сировину перед підготовкою витримують протягом 0,3-12 годин при температурі 20-25 C в анаеробних умовах.
  • Документ
    Розробка технології овочевих соків і напоїв з підвищеним вмістом γ-аміномасляної кислоти
    (ОНАХТ, 2013) Зубкова, К. В.
    Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук 05.18.13 - технологія консервованих і охолоджених харчових продуктів. Дисертація присвячена розробці технології виробництва овочевих соків і напоїв з підвищеним вмістом γ-аміномасляної кислоти (ГАМК), що досягається зміною умов витримки сировини перед вилученням соку. При відсутності кисню і помірних температурах плоди з процесу аеробного дихання переходять до анаеробного. У цих умовах змінюється метаболізм компонентів сировини. Так з глутамінової кислоти під дією глутаматдекарбоксилази утворюється у-аміномасляна кислота. Встановлено вплив та значущість факторів, які обумовлюють проходження ферментативного перетворення глутамінової кислоти, зокрема вплив попередньої обробки на швидкість та глибину перетворення глутамінової кислоти овочів до ГАМК: вплив газового складу середовища, тривалості витримки сировини в заданих умовах, температури та pH-середовища. Досліджено вплив параметрів промислової стерилізації консервів з різними показниками активної кислотності на константу деструкції ГАМК. Розроблено удосконалені технологічні схеми виробництва овочевих соків та напоїв з підвищеним вмістом γ-аміномасляної кислоти. Проведено порівняльну оцінку показників якості соків і напоїв з підвищеним вмістом γ-аміномасляної кислоти, та соків І напоїв, виготовле¬них за традиційною технологією. Економічні розрахунки підтверджують ефектив¬ність впровадження розроблених технологій у виробництво. Розроблені технології пройшли промислові випробування, мають проект нормативної і технологічної документації (ТІ, ТУ), захищено патентом України на корисну модель.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок