Перегляд за Автор "Зиков, О. В."
Зараз показуємо 1 - 20 з 20
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ107734 Пристрій для нагрівання харчових рідин(2016) Бурдо, О. Г.; Безбах, І. В.; Зиков, О. В.Пристрій для нагрівання харчових рідин, що містить корпус, усередині якого розміщено ротор, виконаний у вигляді ротаційного термосифона, який відрізняється тим, що ротор виконано у вигляді ротаційного шнекового термосифона.
- Документ107735 Пристрій для сушіння харчових дисперсних продуктів(2016) Бурдо, О. Г.; Безбах, І. В.; Зиков, О. В.Пристрій для сушіння харчових дисперсних продуктів, що містить корпус, усередині якого розміщено ротор, виконаний у вигляді ротаційного термосифона, який відрізняється тим, що ротор виконано у вигляді ротаційного шнекового термосифона, корпус виконано герметичним, в корпус вмонтовано патрубок для завантаження продукту та колектор для відведення пари продукту.
- Документ107736 Пристрій для випарювання харчових рідин(2016) Бурдо, О. Г.; Безбах, І. В.; Зиков, О. В.Пристрій для випарювання харчових рідин, що містить корпус, усередині якого розміщено ротор, виконаний у вигляді ротаційного термосифону, який відрізняється тим, що ротор виконано у вигляді ротаційного шнекового термосифону, корпус виконано герметичним, а в корпус вмонтовано патрубок для завантаження продукту та відведення вторинної пари.
- Документ130467 Пристрій для нагрівання харчових рідин(2018) Бурдо, О. Г.; Безбах, І. В.; Шишов, С. В.; Зиков, О. В.Пристрій для нагрівання харчових рідин, що містить корпус, всередині якого розміщено ротор, сполучений з випарником, який відрізняється тим, що ротор виконаний у вигляді вертикального ротаційного шнекового термосифона, випарник виконаний у вигляді конуса, при цьому частина випарника безпосередньо контактує з продуктом, а корпус установлений на валу з можливістю переміщення.
- Документ134824 Спосіб одержання наноструктур селену(2019) Зикова, Н. С.; Капрельянц, Л. В.; Бурдо, О. Г.; Зиков, О. В.Згідно з корисною моделлю, поставлено задачу розробити покращений спосіб одержання наноструктур селену, в якому шляхом заміни середовища культивування і джерела селену, а також зміни порядку використання операції заморожування, забезпечується більш швидке отримання наноструктур селену
- Документ97592 Пристрій для сушіння дисперсних матеріалів(2015) Бурдо, О. Г.; Безбах, І. В.; Зиков, О. В.Пристрій для сушіння дисперсних матеріалів, що включає сушильну камеру, шаровий підігрівач, газохід, термосифон, конденсаційна ділянка якого розташована всередині шарового підігрівача, а випарна ділянка в газоході, який відрізняється тим, що конденсаційна ділянка термосифона шарового підігрівача виконана у вигляді торових камер, з'єднаних пучками труб з нахилом 50…60°, а в корпусі сушильної камери виконано канали, для відведення насиченого вологою повітря за допомогою вентилятора.
- Документ97593 Пристрій для нагрівання дисперних матеріалів(2015) Бурдо, О. Г.; Безбах, І. В.; Кондратенко, О. А.; Зиков, О. В.Пристрій для нагрівання дисперсних матеріалів, що містить кульовий підігрівач, газохід і термосифон, конденсаційна ділянка якого розташована всередині кульового підігрівача, а випарна ділянка - в газоході, який відрізняється тим, що конденсаційна ділянка термосифона кульового підігрівача виконана у вигляді тороподібних камер, з'єднаних пучками труб з нахилом 50…60°.
- Документ
- ДокументВплив геометрії горловини скляних банок на якість закупорювання кришкою тип 3(2022) Зиков, О. В.; Всеволодов, О. М.; Петровський, Р. В.
- ДокументДослідження впливу режимних та конструктивних параметрів при обробці в’язких та дисперсних продуктів в апаратах на базі ротаційних термосифонів(2018) Бурдо, О. Г.; Безбах, І. В.; Зиков, О. В.; Шишов, С. В.Ключовими процесами виробництва є концентрування, термообробка, сушіння, які відрізняються високою енергоємністю. Вищеперераховані проблеми, зумовлюють необхідність розробки нових ефективних апаратів. Проведені дослідження, об'єктами яких є, як увесь технологічний ланцюг виробництва й енергоємне устаткування, так і продукти, що обробляються. Експериментальні дослідження проводились за періодичною схемою. Варіювались режимні параметри: кут нахилу ротаційного термосифону (РТС), частота обертів РТС, тиск у конденсаторі РТС, потужність, що підводиться. Початкова вологість продуктів вибиралась згідно технологічним вимогам. Зволоження зерна перед дослідженнями, розрахунки коефіцієнтів тепломасовіддачі проведено за стандартними методиками.
- ДокументЕкологічно безпечні схеми та апарати з термосифонами для термообробки зерна(ОНАХТ, 2003) Зиков, О. В.Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.12 - процеси та обладнання харчових мікробіологічних та фармацевтичних виробництв. Дисертація присвячена проблемі теоретичного і експериментального обґрунтування направлення створення екологічно безпечних і енергоефективних засобів для термообробки (нагріву та сушіння) зерна, створенню методів оптимізації зерносушильної техніки. У результаті експериментального і теоретичного моделювання обґрунтовані можливості застосування термосифонів для підвищення ефективності зерносушильної техніки. Запропоновано новий комбінований (конвективно-кондуктивний) спосіб сушіння, який забезпечує екологічну безпеку та енергетичну ефективність сушіння. Розроблено математичну модель блочної зерносушарки на основі якої створено інженерну методику розрахунку і програму її оптимізації. Проведена варіаційна оптимізація блокової зерносушильної установки і знайдені конструктивні і режимні параметри, що забезпечують ККД установки 70%. Розроблена програма підвищення енергоефективності може бути використана для широкого впровадження на діючих зерносушарках
- Документ
- ДокументМоделювання процесу об’ємного дозування густих продуктів методом аналізу розмірностей(2022) Зиков, О. В.; Всеволодов, О. М.
- ДокументМоделювання теплотехнологій виробництва концентрованих екстрактів кави(2017) Левтринська, Ю. О.; Терзієв, С. Г.; Зиков, О. В.
- ДокументМоделювання теплотехнологій селективної енергетичної дії(2017) Зиков, О. В.
- ДокументОсобливості проведення лабораторних робіт в дистанційному режимі(2022) Зиков, О. В.; Безбах, І. В.; Всеволодов, О. М.
- ДокументПро спеціальність «IT-конструктор»(2017) Гладушняк, О. К.; Всеволодов, О. М.; Зиков, О. В.У відповідності до концепції діяльності Одеської національної академії харчових технологій з підготовки фахівців за ступенем вищої освіти «бакалавр» спеціальності 133 «Галузеве машинобудування» галузі знань 13 «Механічна інженерія» вони орієнтовані на такі сфери діяльності, як конструювання, експлуатація, ремонт, монтаж, виробництво.
- ДокументУдосконалення процесу очищення коренеплодів паротермічним способом(2021) Зиков, О. В.; Всеволодов, О. М.; Петровський, В. В.; Гончарук, М. О.
- ДокументУдосконалення теплотехнологій харчових виробництв на основі систем термотрансформації, теплоутилізації та принципів адресної доставки енергії(ОНАХТ, 2018-12-11) Зиков, О. В.Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук (доктора наук) за спеціальністтю 05.18.12 - процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв. Дисертація присвячена удосконаленню теплотехнологій АПК на базі електро-магнітних генераторів, теплових труб, термотрансформаторів із використанням ефекту адресної доставки енергії. В роботі науково обґрунтовано що використання принципів спрямованої доставки енергії до рідкої фазі харчової сировини, дає можливість управляти потоками енергії і організувати локальний перегрів рідини, точково перевести її в парову фазу, що викликає зростання тиску в цій точці, і ініціює специфічний гідродинамічний двофазний потік з капіляра в напрямку його відкритого торця. Потужність такого гідродинамічного потоку визначається співвідношенням сил інерції потоку і сил «капілярного гальмування». В роботі вперше отримано залежності для визначення швидкості перенесення рідини в капілярі за рахунок «механодифузії» в умовах адресної доставки енергії з урахуванням «капілярного гальмування», безрозмірний критерій для визначення наявності «механодифузійного» ефекту та запропоновано і науково обґрунтовано методику визначення показників ефективності тепломасообмінного обладнання. У роботі розвинуто основи теорії тепломасопереносу та розширено уявлення і отримані структури рівнянь для розрахунку: процесів тепломасообміну в капілярних структурах, тепловіддачи при кипінні розчинів твердих нелетких компонентів, тепловіддачи оребрених поверхонь зі специфічним типом оребрення, часу сушіння продуктів в вакуумній сушарці.
- ДокументУдосконалення теплотехнологій харчових виробництв на основі систем термотрансформації, теплоутилізації та принципів адресної доставки енергії(2018) Зиков, О. В.Дисертація присвячена удосконаленню теплотехнологій АПК на базі електромагнітних генераторів, теплових труб, термотрансформаторів із використанням ефекту адресної доставки енергії. В роботі науково обґрунтовано що використання принципів спрямованої доставки енергії до рідкої фазі харчової сировини, дає можливість управляти потоками енергії і організувати локальний перегрів рідини, точково перевести її в парову фазу, що викликає зростання тиску в цій точці, і ініціює специфічний гідродинамічний двофазний потік з капіляра в напрямку його відкритого торця. Потужність такого гідродинамічного потоку визначається співвідношенням сил інерції потоку і сил «капілярного гальмування». В роботі вперше отримано залежності для визначення швидкості перенесення рідини в капілярі за рахунок «механодифузії» в умовах адресної доставки енергії з урахуванням «капілярного гальмування», безрозмірний критерій для визначення наявності «механодифузійного» ефекту та запропоновано і науково обґрунтовано методику визначення показників ефективності тепломасообмінного обладнання. У роботі розвинуто основи теорії тепломасопереносу та розширено уявлення і отримані структури рівнянь для розрахунку: процесів тепломасообміну в капілярних структурах, тепловіддачи при кипінні розчинів твердих нелетких компонентів, тепловіддачи оребрених поверхонь зі специфічним типом оребрення, часу сушіння продуктів в вакуумній сушарці.