Перегляд за Автор "Згуральська, Анна"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументЕкспертиза пресервів з оселедця та валідація методів контролю консервуючих речовин(ОНАХТ, кафедра технології м'яса, риби і морепродуктів, 2021) Згуральська, АннаДля запобігання мікробіологічного псування у пресервах вживають такі консервуючі речовини як натрій хлорид, бензойну кислоту та її солі, сорбінову кислоту та її солі. Використання натрій бензоату потребує обов’язкового контролю його концентрації. Адаптація методики визначення натрій бензоату та її валідація призвана підвищити рівень контролю та безпечності продукції для кінцевого споживача. Метою роботи є експертна оцінка якості та безпечності пресервів з оселедця та валідація модифікованої методики визначення консерванту натрій бензоату (Е 211). Для досягнення поставленої мети виконувалися наступні завдання: - характеристика біологічної цінності та споживчих якостей риби й рибних продуктів; - вивчення нормативної документації на сировину та пресерви з оселедця; - аналіз небезпечних чинників виробництва пресервів, визначення критичних точок для отримання безпечної продукції; - вивчення стандартизованих методів визначення консервантів, що використовуються у виробництві пресервів; - модифікація спектрометричного методу визначення натрій бензоату та визначення валідаційних характеристик методики. Предмет дослідження: пресерви з оселедця, консервуючі речовини. Об’єкт дослідження: технологія отримання пресервів з оселедця та методи визначення консервантів, які в ній використовуються.