Перегляд за Автор "Захарченко Дар’я Ігорівна"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументОцінка інвестиційної привабливості проекту будівництва підприємства з виробництва кондитерських виробів в м. Ізмаїл(ОНТУ, кафедра товарознавства та митної справи, 2025) Захарченко Дар’я ІгорівнаАктуальність теми. Інвестиційна діяльність виступає ключовим чинником економічного зростання та відіграє вагому роль у господарській діяльності підприємств. Для кожного суб’єкта підприємництва надзвичайно важливо здійснювати інвестиції розумно й цілеспрямовано. Оскільки інвестиції, в першу чергу, спрямовані на забезпечення процесу розширеного відтворення, важливо враховувати специфіку інвестиційних проєктів, які зазвичай потребують тривалого періоду підготовки та реалізації. У зв’язку з цим особливого значення набуває дослідження теоретико-методичних основ обґрунтування інвестиційної привабливості проєктів. Мета роботи. Метою дослідження є систематизація, узагальнення та вдосконалення теоретичних, методичних і практичних засад оцінювання інвестиційної привабливості проєкту будівництва підприємства з виробництва кондитерської продукції в м. Ізмаїл. Відповідно до мети роботі поставлені і вирішені такі наукові завдання: ‾ досліджено теоретичні та методичні засади щодо розкриття сутності та класифікаційних ознак інвестиційних проектів, а також оцінювання їх економічної ефективності; ‾ проаналізовано сучасні тенденції, проблеми виробничої та збутової діяльності підприємств кондитерської галузі України, а також рівень конкуренції на вітчизняному та локальному рівнях з позиції доцільності здійснення проекту будівництва кондитерського підприємства в м. Ізмаїл; ‾ проведено техніко-економічне обґрунтування і розрахунки щодо реалізації проєкту будівництва кондитерського підприємства в м. Ізмаїл. Об'єкт дослідження: виробничо-господарська діяльність підприємств кондитерської промисловості в контексті оцінки їхньої інвестиційної привабливості та доцільності здійснення інвестиційних проектів будівництва нових підприємств. Предмет дослідження: сукупність теоретичних, методичних та практичних аспектів інвестиційної та виробничо- господарської діяльності підприємств кондитерської промисловості України. Методи дослідження: абстрактно-логічний і аналітико-порівняльний методи (для визначення сутності категорій «інвестиції», «інвестиційний проект», «інвестиційна привабливість», стратегія, інвестицій, інвестиційної привабливості, при вивченні тенденцій розвитку підприємств у вітчизняній економіці); метод групування (для класифікації видів інвестицій); статистичного, порівняльного аналізу (при визначенні стану підприємств та оцінці їх інвестиційної привабливості). Одержані результати можуть бути використанні на підприємствах, як заходи з диференціації асортименту кондитерських виробів і розширення виробництва.