Перегляд за Автор "Зареани, Даміан"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ«Удосконалення технології одержання олійно-жирової продукції з різних сортів персикових кісточок»(ОНАХТ, кафедра технології молока, олійно-жирових продуктів та індустрії краси, 2021) Зареани, ДаміанПерсикові кісточки отримують в якості відходів на плодоконсервних і плодосушильних підприємствах. Однією з особливостей кісточкової сировини є те, що надходять на олійні заводи партії фруктових кісточок, які, як правило, представляють собою суміші кісточок різних сортів. У більшості випадків надходять партії, які різко відрізняються одна від інших за якістю, в залежності від способу виділення кісточок при переробці плодів. Так, кісточки, що залишаються від сульфітування, або ж варені, містять олію з підвищеним кислотним числом (до 20 мг КОН/г), що пояснюється посиленням гідролітичних процесів як при виділенні кісточок з м'якоті плоду, так і при подальшому тимчасовому складуванні та транспортуванні на олійні заводи. ""Здорові"" ядра кісточок містять олію з низькою кислотністю. У роботі наведені дослідження сортових особливостей персикових кісточок їх показників якості. Досліджені персикові кісточки з Одещини та з Молдови. Запропонована модель обробки персикових кісточок та відокремлення їх ядер від шкарлупи перед пресуванням. Проведене дослідження з пресування Extra virgin, встановлені режими та тривалість. На основі проведених досліджень виявлено різний жирнокислотний склад олії з ядер різних сортів персикових кісточок. Метою кваліфікаційної роботи є удосконалення технології одержання олійно-жирової продукції з ядер різних сортів персикових кісточок. Розробка науково обґрунтованих технологічних рішень обробки персикових кісточок перед пресуванням. Пресування Extra virgin, встановлення режимів та тривалості. Для досягнення поставленої мети визначенні завдання: – проаналізувати різні сорти персикових кісточок Одещини та з Молдови; – дослідити персикові кісточки та їх показники якості; – розробити модель обробки персикових кісточок перед пресуванням та відокремлення їх ядер від скарлупи; – встановити вплив температури та тривалість пресування; – дослідити олію з ядер різних сортів персикових кісточок.