Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Журенок Олександр"

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    Модернізація охолоджувача гранульованих комбікормів
    (ОНТУ, кафедра Технологічного обладнання зернових виробництв, 2023) Журенок Олександр
    У цій роботі розглянуто питання забезпечення необхідної якості гранульованого комбікорму у процесі його охолодження. Проведено дослідження, виявлено необхідні залежності різних параметрів при гранулюванні та охолодженні комбікорму. На основі технологічних розрахунків показана необхідність застосування додаткового охолодження повітря, що подається в охолоджувальну колонку. Автоматична стабілізація функціонування процесу охолодження здійснюватиметься технічними засобами контролю та управління входять до комплекту агрегату додаткового охолодження. На основі техніко-економічних показників процесу гранулювання комбікормів розроблено рекомендації щодо розрахунку обчислень при відпуску готової продукції. Викладені питання за станом технологічного устаткування на підприємствах, поставлено і реалізовано технічне завдання, спрямоване на підвищення ефективності процесу охолодження гранул, зменшення енерговитрат. Основним завданням кваліфікаційної роботи є збільшення продуктивності цієї машини, оскільки це актуально у наш час і має велике значення для комбікормової промисловості. Метою кваліфікаційної роботи є виконати модернізацію охолоджувальної колонки гранульованих комбікормів, забезпечивши необхідну величину температури і вологості гранул, шляхом подання повітря в охолоджувач певної температури. Для досягнення поставленої мети визначенні завдання: - виконати огляд сучасного стану питання в області теми дипломного проекту; - представити опис технологічного процесу та потокової лінії, технологічні вимоги до сировини, напівфабрикатів і готової продукції; - виконати критичний огляд конструкцій охолоджувача гранул комбікормів, функціональних схем, їх класифікацію, опис патентів і винаходів; - провести дослідження по контролю якості охолодження гранул, технологічні процеси які проходять в робочої камері; - розробити систему охолодження гранул комбікорму з використанням охолоджувального обладнання.
  • Документ
    Модернізація охолоджувача гранульованих комбікормів
    (ОНТУ, кафедра технологічного обладнання зернових виробництв, 2023) Журенок Олександр
    Актуальність теми У цій роботі розглянуто питання забезпечення необхідної якості гранульованого комбікорму у процесі його охолодження. Проведено дослідження, виявлено необхідні залежності різних параметрів при гранулюванні та охолодженні комбікорму. На основі технологічних розрахунків показана необхідність застосування додаткового охолодження повітря, що подається в охолоджувальну колонку. Автоматична стабілізація функціонування процесу охолодження здійснюватиметься технічними засобами контролю та управління входять до комплекту агрегату додаткового охолодження. На основі техніко-економічних показників процесу гранулювання комбікормів розроблено рекомендації щодо розрахунку обчислень при відпуску готової продукції. Викладені питання за станом технологічного устаткування на підприємствах, поставлено і реалізовано технічне завдання, спрямоване на підвищення ефективності процесу охолодження гранул, зменшення енерговитрат. Основним завданням кваліфікаційної роботи є збільшення продуктивності цієї машини, оскільки це актуально у наш час і має велике значення для комбікормової промисловості. Метою кваліфікаційної роботи є виконати модернізацію охолоджувальної колонки гранульованих комбікормів, забезпечивши необхідну величину температури і вологості гранул, шляхом подання повітря в охолоджувач певної температури. Для досягнення поставленої мети визначенні завдання: - виконати огляд сучасного стану питання в області теми дипломного проекту; - представити опис технологічного процесу та потокової лінії, технологічні вимоги до сировини, напівфабрикатів і готової продукції; - виконати критичний огляд конструкцій охолоджувача гранул комбікормів, функціональних схем, їх класифікацію, опис патентів і винаходів; - провести дослідження по контролю якості охолодження гранул, технологічні процеси які проходять в робочої камері; - розробити систему охолодження гранул комбікорму з використанням охолоджувального обладнання.
  • Документ
    Удосконалення технології підготовки сучасних сортів рису
    (ОНТУ, кафедра технологія вина та сенсорного аналізу, 2025) Журенок Олександр
    Актуальність теми: В Україні до основних продуктів переробки рису належать шліфована рисова крупа, подрібнена шліфована крупа, а також у невеликих обсягах виготовляють рисове борошно для дитячого харчування, пластівці, крохмаль та інші продукти. Рисову лузгу активно використовують на рисопереробних підприємствах як альтернативне паливо, що суттєво знижує енерговитрати виробництва. Згідно з вимогами нормативних документів, базисний вихід готової продукції при переробці рису на крупу має становити 55,0 % шліфованої рисової крупи та 10,0 % подрібненої шліфованої крупи. Проте на практиці, при переробці вітчизняного рису на круп’яних заводах за традиційною технологічною схемою, фактичний вихід крупи дещо нижчий від нормативного. Це зумовлено складністю механічного видалення жорстких поверхневих плівок, а також високою крихкістю рисового зерна, що сприяє утворенню значної кількості подрібненого ядра під час обробки. Подрібнене ядро має нижчу товарну цінність порівняно з цілим зерном. Щоб підвищити вихід крупи з цілого ядра, провідні підприємства впроваджують технологію воднотеплової обробки, яка включає послідовне зволоження, пропарювання, сушіння та охолодження зерна. Основні особливості роботи: Проведено аналіз світового й українського виробництва рису, визначено основні країни-виробники, обсяги вирощування та динаміку посівних площ в Україні. Проведено аналіз хімічного складу зерна рису, зокрема вмісту білка, його фракційного і амінокислотного складу, часткк жиру,жирно кислотний склад, клітковини, золи, крохмалю та мінеральних речовин тощо. Охарактеризовано асортимент продуктів переробки рису, включаючи шліфований рис, подрібнений рис, рисове борошно та побічні продукти. Досліджено способи воднотеплової обробки рису, розглянуто вплив зволоження, пропарювання на зміну виходу цілого ядра при лущенні. На основі проведеного аналізу відповідно до поставлених завдань розроблено технологічну схему підготовки рису до переробки в крупи та пластівці особливістю якої є проведення пофракційного пропарювання зерна рису в пропарювачах періодичної дії що дозволить укріпити ядро рису та суттєво зменшити його подрібнення на етапі лущення. Також для розширення асортименту існуючих продуктів переробки рису в Україні нами запропоновано виробництво відносно нового продукту - рисових пластівців. Структура роботи: анотація; зміст; вступ; розділ 1 «Стан проблеми та перспективи її вирішення»; розділ 2 «Техніко-економічне обґрунтування»; розділ 3 «Характеристика технологічних об’єктів та комунікацій генерального плану підприємства»; розділ 4 «Наукова частина»; розділ 5 «Технологічна частина», розділ 6 «Техніко-економічні показники»; висновки та рекомендації; список літератури.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок