Перегляд за Автор "Жигун Олени Олегівни"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументПроектування потоково-механізованих ліній по виробництву хліба житомирського 1/г 0,5 кг та батонів «Колосок» в/г 0,4 кг в хлібопекарному цеху м. Полодьськ Одеської області.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Технологічне, 2023) Жигун Олени ОлегівниХлібопекарська промисловість України є однією з найбільших галузей харчової промисловості, яка за виробничими потужностями та асортиментом спроможна забезпечити населення великим асортиментом хлібних та хлібобулочних виробів, що має важливе значення для підтримки соціальної стабільності у суспільстві. В Україні хлібобулочні вироби готують з житнього та пшеничного борошна – обдирного, обойного та січного сортів і пшеничного – вищого, першого та другого сортів. У виробництві певних видів хліба до основного сорту борошна також додають домішки, а саме: кукурудзяне, ячмінне, вівсяне борошно, а також борошно бобових. Серед інших країн світу Україна має найбільш сприятливий природній, ресурсний, геополітичний та людський потенціал для розвитку хлібопекарної промисловості. Хлібопекарське виробництво – це промислове виробництво хліба, здобних, булочних, бубликових та сухарних виробів. Хліб є основним продуктом харчування в раціоні населення, його частка складає 39,15%. Хлібопекарні підприємства за потужністю умовно поділяють на 3 групи: - Малої потужності – до 25 т на добу; - Середньої потужності – від 25 до 100 т на добу; - Великої потужності – більше 100 т на добу. За останні роки виникла велика кількість пекарень, це пов’язано з реструктуризацією хлібопекарської промисловості. З часом зникає необхідність у великій кількості потужних підприємств. В умовах роботи підприємств з потоково-механізованими лініями та безперервним виробництвом важко змінювати оперативно асортимент виробів, реагувати на потреби ринку.