Перегляд за Автор "Желєзний, В. П."
Зараз показуємо 1 - 20 з 30
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ112318 Спосіб визначення ігристих властивостей вин(2016) Желєзний, В. П.; Ткаченко, О. Б.; Древова, С. С.; Лозовський, Т. Л.; Нікулін, А. Г.Спосіб визначення ігристих властивостей вин, що передбачає підготовку ємностей, заповнення підготовлених ємностей дослідними зразками, реєстрацію зображень бульбашок, що виділяються в дослідних зразках при температурі 18-22 °С і вимірювання характеристик бульбашок, які виділились зі зразків вин і зафіксовані на фотографіях, який відрізняється тим, що реєстрацію бульбашок, що виділяються зі зразків вин, здійснюють шляхом поетапного фотографування протягом 20-40 хв., причому на першому етапі фотографують 5-10 кадрів з інтервалом 1 с, далі витримують паузу 20-25 с і знову фотографують при вказаних режимах, при цьому тривалість паузи між кожною наступною серією зйомок збільшують на 10-20 % відносно тривалості попередньої паузи, після цього на кожному отриманому зображенні дослідних зразків вимірюють: відстань від центра кожної бульбашки до дна ємності - х (мм); діаметр кожної бульбашки - d (мм); час - t (с), якому відповідають визначені х та d, із отриманих даних розраховують концентрацію бульбашок (n, см-3) для кожного зображення, за винятком бульбашок, які не змінюють свого положення на різних послідовних зображеннях дослідних зразків, після чого апроксимують залежність від часу (t) концентрації бульбашок (n) для кожного зображення і визначають: концентрацію бульбашок на початку та в кінці процесу дегазації зразків (nstart nend );сталу часу цього процесу (tn), а також апроксимують залежність діаметра бульбашки (d) від її відстані до дна ємності (х) та часу (t) і визначають: характерні діаметри бульбашки на базовій відстані від дна ємності (прийнятій рівною 70 мм) на початку та в кінці процесу дегазації зразків (astart i aend); сталу часу процесу зміни розмірів бульбашок (tа) і показник ступеня (с), а висновок про ігристі властивості зразків вин здійснюють за наступними показниками: концентрація бульбашок на початку газовиділення (nstart), діаметр бульбашок на базовій відстані 70 мм від дна ємності на початку газовиділення (astart), стала часу процесу зміни концентрації бульбашок (tn), стала часу процесу зміни розмірів бульбашок (tа).
- Документ114682 Спосіб визначення ігристих властивостей вин(2017) Желєзний, В. П.; Ткаченко, О. Б.; Древова, С. С.; Лозовський, Т. Л.; Нікулін, А. Г.Спосіб визначення ігристих властивостей вин, що передбачає підготовку ємностей, заповнення підготовлених ємностей дослідними зразками, реєстрацію зображень бульбашок, що виділяються в дослідних зразках при температурі 18-22 °С і вимірювання характеристик бульбашок, які виділились зі зразків вин і зафіксовані на фотографіях, який відрізняється тим, що реєстрацію бульбашок, що виділяються зі зразків вин, здійснюють шляхом поетапного фотографування протягом 20-40 хв, причому на першому етапі фотографують 5-10 кадрів з інтервалом 1 с, далі витримують паузу 20-25 с і знову фотографують при вказаних режимах, при цьому тривалість паузи між кожною наступною серією зйомок збільшують на 10-20 % відносно тривалості попередньої паузи, після цього на кожному отриманому зображенні дослідних зразків вимірюють: відстань від центра кожної бульбашки до дна ємності - x (мм); діаметр кожної бульбашки - d (мм); час - t (с), якому відповідають визначені x та d і з отриманих даних розраховують концентрацію бульбашок (n, см-3) для кожного зображення, за винятком бульбашок, які не змінюють свого положення на різних послідовних зображеннях дослідних зразків, після чого апроксимують залежність від часу (t) концентрації бульбашок (n) для кожного зображення і визначають: концентрацію бульбашок на початку та в кінці процесу дегазації зразків (nstart, nend); сталу часу цього процесу (tn), а також апроксимують залежність діаметра бульбашки (d) від її відстані до дна ємності (x) та часу (t) і визначають наступні параметри: характерні діаметри бульбашки на базовій відстані від дна ємності, прийнятій 70 мм, на початку та в кінці процесу дегазації зразків (astart та aend); сталу часу (ta) і показник степені (с), котрі характеризують динаміку зміни розмірів бульбашок при їхньому спливанні, а висновок про ігристі властивості зразків вин здійснюють за наступними показниками: концентрація бульбашок на початку газовиділення (nstart), діаметр бульбашок на базовій відстані 70 мм від дна ємності на початку газовиділення (astart), стала часу процесу зміни концентрації бульбашок (tn), стала часу процесу зміни розмірів бульбашок (ta).
- ДокументВплив домішок модельного компресорного мастила TEG в холодоагенті RE170 на параметри ефективності компресорної системи(2020) Івченко, Д. О.; Желєзний, В. П.У наслідку виконаного дослідження показано, що наявність домішок модельного компресорного мастила TEG в холодоагенті RE170 спричиняє значний негативний вплив на параметри ефективності компресорної системи. Присутність мастила в холодоагенті завжди зменшує різницю між ентальпією на вході у випарник і виході з нього в порівнянні з чистим холодоагентом.
- ДокументВплив домішок модельного компресорного мастила TEG в холодоагенті RE170 на параметри ефективності компресорної системи(2019) Желєзний, В. П.; Івченко, Д. О.Важливим напрямком підвищення ефективності використання енергетичних ресурсів та інтенсифікації технологічних процесів є оптимальний вибір робочих тіл для холодильного обладнання. Для розвитку цього напрямку необхідно мати інформацію про термодинамічні властивості робочих тіл.
- ДокументДослідження в'язкості розчинів холодоагент R290/компресорне мастило та холодоагент R290/ компресорне мастило/фулерен С_60(2021) Корнієвич, С. Г.; Борисов, В. О.; Желєзний, В. П.
- ДокументДослідження калоричних властивостей розчинів диметилового ефіру (DME) в триетиленгліколі (TEG)(2019) Івченко, Д. О.; Мотовой, І. В.; Желєзний, В. П.Метою роботи є дослідження калоричних властивостей розчинів диметилового ефіру (DME) в триетиленгліколі (TEG).
- ДокументДослідження поверхневих властивостей нанофлюїдів R600a/мінеральне мастило/С60(2018) Семенюк, Ю. В.; Желєзний, В. П.; Хлієва, О. Я.; Лук’янова, Т. В.Створення нових холодоагентів та компресорних мастил, що відповідають сучасним еколого-енергетичним вимогам, є актуальним напрямком розвитку холодильної промисловості.
- ДокументДослідження технології приготування робочих тіл парокомпресійних холодильних систем з добавками наночастинок TiO₂(2019) Хлієва, О. Я.; Лук’янова, Т. В.; Желєзний, В. П.; Семенюк, Ю. В.Метою даної роботи була оцінка впливу різних технологічних факторів процесу приготування нанохолодоагентів на основі холодоагенту R141b з добавками наночастинок TiO2 на колоїдну стабільність і середній розмір наночастинок в отриманих нанофлюїдах.
- ДокументДослідження фазових переходів у нанофлюїді ізопропіловий спирт/наночастинки Al_2O_3(2016) Лозовський, Т. Л.; Желєзний, В. П.; Мотовий, І. В.; Гордейчук, Т. В.
- ДокументЕколого-енергетичний аналіз перспектив використання мінерального компресорного мастила з добавками фулерену С60 у побутових холодильних приладах(2018) Хлієва, О. Я.; Желєзний, В. П.; Лук’янов, М. М.; Семенюк, Ю. В.Висновок про перспективи застосування нанотехнологій з метою підвищення енергоефективності побутових холодильних приладів має отримати обґрунтування з позицій еколого-енергетичного аналізу.
- ДокументЕколого-термоекономічний метод аналізу доцільності використання робочих тіл з домішками фулерену С_60 в парокомпресійному холодильному обладнанні(2021) Корнієвич, С. Г.; Хлієва, О. Я.; Борисов, В. О.; Валбах, Е.; Желєзний, В. П.
- ДокументЕкспериментальна теплофізика. Методи дослідження теплофізичних властивостей речовин(Фенікс, 2016) Желєзний, В. П.; Геллер, В. З.; Семенюк, Ю. В.У підручнику викладено інформацію про методи експериментального дослідження теплофізичних властивостей речовин - параметрів фазової рівноваги у чистих речовинах та сумішах, термічних, калоричних, поверхневих, транспортних властивостей - та реалізацію цих методів через створення відповідних експериментальних установок. Викладаються особливості досліджень речовин у різних агрегатних станах і в широких діапазонах параметрів стану - від наднизьких до високих тисків та від кріогенних до високих температур. Призначено для студентів та аспірантів спеціальностей «Теплоенергетика» і «Прикладна фізика та наноматеріали».
- ДокументЕкспериментальна установка для дослідження режимів кипіння холодоагентів у трубі(2022) Борисов, В. О.; Желєзний, В. П.Створена експериментальна установка має низку переваг у порівнянні з наявними аналогами. До її переваг можна віднести усунення систематичних похибок вимірювання перепадів температур між стінкою трубки і робочим тілом при різних ступенях сухості у випарнику, висока універсальність при вирішенні завдань вивчення режимів кипіння, вимірювання локальних і середніх по довжині випарника коефіцієнтів тепловіддачі, можливості дослідження гідродинамічних коефіцієнтів тепловіддачі для розчинів холодоагент/масло при фіксованих концентраціях домішок масла у робочому тілі.
- ДокументЕкспериментальне дослідження коефіцієнта тепловіддачі при кипінні нанохолодоагенту R141b/наночастинки TiO2 на поверхнях з різним ступенем змочування(2019) Лук’янова, Т. В.; Хлієва, О. Я.; Желєзний, В. П.; Семенюк, Ю. В.На сьогодні активно досліджуються перспективи застосування нанофлюїдів (колоїдних розчинів наночастинок в рідинах) для підвищення інтенсивності процесу кипіння, і, як наслідок, підвищення енергетичної ефективності різноманітного холодильного обладнання. Підвищення коефіцієнта тепловіддачі при кипінні для випарників холодильних машин має істотне значення, оскільки відомо, що інтенсивність тепловіддачі в них невисока.
- ДокументЕкспериментальне дослідження локальних коефіцієнтів тепловіддачі при кипінні робочих тіл R600A/компресорне мастило та R600A/компресорне мастило/фулерени С60 у трубі(2017) Мороз, С. О.; Хлієва, О. Я.; Желєзний, В. П.Дослідження впливу домішок наночастинок на процеси кипіння в трубі є важливою частиною комплексного дослідження перспектив впровадження нанотехнологій в холодильну промисловість. Механізм кипіння розчинів холодоагент/мастило з домішками наночастинок є в даний час найменш вивченим питанням.
- ДокументЗастосування нових наукових, науково-технічних знань у підготовці кадрів з вищою освітою на базі навчально-наукової лабораторії кафедри теплофізики та прикладної екології(2021) Семенюк, Ю. В.; Желєзний, В. П.; Івченко, Д. О.
- ДокументКалоричні властивості DME / TEG(2019) Борисов, В. О.; Мотовой, І. В.; Івченко, Д. О.; Желєзний, В. П.Реальним робочим тілом парокомпресійних холодильних установок є розчини холодоагентів в компресорних мастилах. Домішки компресорного мастила істотно впливають на термодинамічні властивості холодоагенту і енергетичну ефективність компресорної системи. Тому оптимальний вибір робочих тіл – є важливим напрямком підвищення ефективності холодильного обладнання.
- ДокументКалоричні властивості розчинів R600a/минеральное мастило та DME/TEG(2017) Мотовий, І. В.; Івченко, Д. О.; Желєзний, В. П.Реальним робочим тілом парокомпресійних холодильних установок є розчини холодоагентів в компресорних мастилах (РХМ). Домішки компресорного мастила істотно впливають на термодинамічні властивості холодоагенту і енергетичну ефективність компресорної системи. Тому оптимальний вибір робочих тіл - (РХМ) є важливим напрямком підвищення ефективності холодильного обладнання.
- ДокументМетодика оцінки еколого-енергетичної ефективності холодильного обладнання(2018) Желєзний, В. П.; Хлієва, О. Я.; Лук’янов, М. М.В останні десятиліття розробляються методи оцінки екологічного впливу продукції і технологій на навколишнє середовище.
- ДокументМодель прогнозування теплоємності нанофлюїдів(2017) Желєзний, В. П.; Мотовий, І. В.До сих пір опубліковано мало статей, присвячених вивченню впливу наночастинок на величину густини і теплоємності базових рідин. Хоча саме експериментальні дані про величину надлишкових функцій зазначених властивостей несуть цінну інформацію про структуру нанофлюїду і характер її зміни залежно від параметрів.