Перегляд за Автор "Дідух, Н. А."
Зараз показуємо 1 - 20 з 23
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ30063 Кисломолочний напій геродієтичного призначення(2008) Дідух, Н. А.Кисломолочний напій геродієтичного призначення, що містить суміш знежиреного молока та маслянки як молочну основу, жировий компонент, вуглеводний компонент, вітамін Е, вітамін С та симбіотичну закваску, який відрізняється тим, що він додатково містить ферментний препарат β-галактозидази Ha-Lactase, β-каротин, біологічно активну добавку "Селен Активний", молочний екстракт коренів солодки голої, при цьому як жировий компонент він містить суміш молочних вершків, соєвої та оливкової рафінованої та дезодорованої олій, як вуглеводний компонент - сироп лактулози "Лактусан", як симбіотичну закваску - закваску пробіотичних культур Bifidobacterium bifіdum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium adolescentis та Lactobacillus acidophilus, а як молочну основу напій містить або маслянку, або суміш маслянки з підсирною сироваткою, або суміш маслянки зі знежиреним молоком та підсирною сироваткою.
- Документ31007 Ферментований напій діабетичного призначення(2008) Дідух, Н. А.; Могилянська, Н. О.Ферментований напій діабетичного призначення, що містить знежирене молоко, жировий компонент, вуглеводний компонент, вітаміни Е, С та симбіотичну закваску, який відрізняється тим, що додатково містить клітковину, біологічно активну добавку "Селен Активний" та 10 % спиртовий екстракт шипшини, як жировий компонент - суміш молочних вершків, соєвої та оливкової олій, як вуглеводний компонент - фруктозу, як симбіотичну закваску - закваску пробіотичних культур Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium breve.
- Документ31008 Йогурт діабетичного призначення(2008) Могилянська, Н. О.; Дідух, Н. А.; Лисогор, Т. А.Йогурт діабетичного призначення, що містить знежирене молоко, ферментний препарат β-галактозидази, харчові волокна та симбіотичну закваску, який відрізняється тим, що він додатково містить концентрат сироваткових білків, біологічно активну добавку "Селен Активний", вітаміни Е і С, 10 % спиртовий екстракт шипшини та суміш молочних вершків та соєвої і оливкової олій, як харчові волокна - клітковину, як симбіотичну закваску - закваску пробіотичних культур біфідобактерій Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium breve та лактобактерій Streptococcus thermophillus, Lactobacfflus bulgaricus.
- Документ32195 Ферментований молочно-вівсяний напій геродієтичного призначення(2008) Дідух, Н. А.; Дідух, Г. В.; Лисогор, Т. А.1. Ферментований молочно-вівсяний напій геродієтичного призначення, що містить знежирене молоко, жировий компонент, вуглеводний компонент, вітамін Е, вітамін С та симбіотичну закваску, який відрізняється тим, що він додатково містить підсирну сироватку, вівсяне борошно для дитячого та дієтичного харчування, ферментний препарат b-галактозидази Ha-Lactase, біологічно активну добавку "Селен Активний", при цьому як жировий компонент він містить суміш молочних вершків, соєвої та оливкової рафінованих дезодорованих олій, як вуглеводний компонент - сироп лактулози "Лактусан", як симбіотичну закваску - закваску біфідобактерій Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium adolescentis. 2. Ферментований молочно-вівсяний напій геродієтичного призначення за п. 1, який відрізняється тим, що симбіотична закваска містить біфідобактерії Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium adolescentis та лактобактерії Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. diaceyilactis, Leoconostoc mesenteroides у кількості 0,0010-0,0012 мас. % при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 10:1. 3. Ферментований молочно-вівсяний напій геродієтичного призначення за п. 1, який відрізняється тим, що симбіотична закваска містить біфідобактерії Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium adolescentis та Lactobacillus acidophilus у кількості 0,0010-0,0012 мас. % при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 10:1. 4. Ферментований молочно-вівсяний напій геродієтичного призначення за п. 1, який відрізняється тим, що симбіотична закваска містить біфідобактерії Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium adolescentis, лактобактерії Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. diaceyilactis, Leoconostoc mesenteroides та дріжджі Saccharomices у кількості 0,0010-0,0012 мас. % при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 10:1.
- Документ32196 Ферментований молочно-рисовий напій геродієтичного призначення(2008) Дідух, Н. А.; Дідух, Г. В.1. Ферментований молочно-рисовий напій геродієтичного призначення, що містить знежирене молоко, жировий компонент, вуглеводний компонент, вітамін B, вітамін С та симбіотичну закваску, який відрізняється тим, що він додатково містить підсирну сироватку, рисове борошно для дитячого та дієтичного харчування, ферментний препарат ß-галактозидази Ha-Lactase, біологічно активну добавку "Селен Активний", при цьому як жировий компонент він містить суміш молочних вершків, соєвої та оливкової олій, як вуглеводний компонент - сироп лактулози "Лактусан", як симбіотичну закваску - закваску біфідобактерій Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium adolescentis. 2. Ферментований молочно-рисовий напій геродієтичного призначення за п. 1, який відрізняється тим, що симбіотична закваска містить біфідобактерії Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium adolescentis та Lactobacillus acidophilus при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 10:1 у кількості 0,0010-0,0012 мас. %. 3. Ферментований молочно-рисовий напій геродієтичного призначення за п. 1, який відрізняється тим, що симбіотична закваска містить біфідобактерії Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium adolescentis та лактобактерії Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. diaceyilactis, Leoconostoc mesenteroides у кількості 0,0010-0,0012 мас. % при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 10:1. 4. Ферментований молочно-рисовий напій геродієтичного призначення за п. 1, який відрізняється тим, що симбіотична закваска містить біфідобактерії Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium adolescentis, лактобактерії Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. diaceyilactis, Leoconostoc mesenteroides та дріжджі Saccharomices у кількості 0,0010-0,0012 мас. % при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 10:1.
- Документ36650 Ферментований молочний напій геродієтичного призначення(2008) Дідух, Н. А.1. Ферментований молочний напій геродієтичного призначення, що містить маслянку, жировий компонент, вуглеводний компонент, вітамін Е, вітамін С та симбіотичну закваску, який відрізняється тим, що він додатково містить ферментний препарат b-галактозидази Ha-Lactase, b-каротин, біологічно активну добавку "Селен Активний", молочний екстракт коренів солодки голої, при цьому як жировий компонент він містить суміш молочних вершків, соєвої та оливкової олій, як вуглеводний компонент - сироп лактулози "Лактусан", як симбіотичну закваску - закваску пробіотичних культур Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium adolescentis та Lactobacillus acidophilus при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 10:1. 2. Ферментований молочний напій геродієтичного призначення за п. 1, який відрізняється тим, що симбіотична закваска містить біфідобактерії Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium adolescentis в кількості 0,0005-0,0015 мас. %.
- Документ36792 Ацидофільний кисломолочний напій з підвищеними функціональними властивостями(2008) Дідух, Н. А.; Лисогор, Т. А.; Дідух, Г. В.Ацидофільний кисломолочний напій з підвищеними функціональними властивостями, що містить нормалізоване гомогенізоване пастеризоване коров'яче молоко та чисті культури Lactobacillus acidophilus, який відрізняється тим, що додатково містить фруктозу, сироп лактулози та змішані культури біфідобактерій - Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum та Bifidobacterium adolescentis при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 10:1.
- Документ36834 Біфідовмісний геродієтичний молочний напій(2008) Дідух, Н. А.; Лисогор, Т. А.; Вікуль, С. І.Біфідовмісний геродієтичний молочний напій, що містить маслянку, знежирене молоко, жировий компонент, сироп "Лактусан", вітамін С та біологічно активну добавку "Селен Активний", який відрізняється тим, що він додатково містить вітамін Е, молочний екстракт коренів солодки голої, фруктозу та стерилізоване знежирене молоко з активізованими пробіотичними культурами Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium adolescentis у співвідношенні 1:1:8, відповідно, при цьому як жировий компонент він містить суміш молочних вершків, соєвої та оливкової олій, рафінованих та дезодорованих.
- Документ36835 Кисломолочний напій з імуномодулюючими властивостями(2008) Дідух, Н. А.; Вікуль, С. І.Кисломолочний напій з імуномодулюючими властивостями, що містить нормалізоване коров'яче молоко та чисті культури Lactobacillus acidophilus, який відрізняється тим, що він додатково містить молочний екстракт кореня Echinacea та змішані культури біфідобактерій - Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum та Bifidobacterium breve при співвідношенні біфідобактерій та лактобацил 10:1.
- Документ36838 Спосіб виробництва діабетичного питного молочного напою(2008) Дідух, Н. А.; Могилянська, Н. О.Спосіб виробництва діабетичного питного молочного напою, що передбачає нормалізацію шляхом змішування знежиреного та незбираного молока, підігрівання, очищення, гомогенізацію, пастеризацію, охолодження, внесення пробіотичних культур біфідобактерій, перемішування, який відрізняється тим, що в процесі нормалізації у незбиране молоко з масовою часткою жиру 3,4 % кількістю 11,0838-12,4538 мас. % вносять 71,4724-83,0957 мас. % знежиреного молока з масовою часткою жиру 0,05 %, 0,0005-0,0008 мас. % біологічно активної добавки ″Селен Активний", 0,25-0,35 мас. % нерозчинних харчових волокон, при гомогенізації вносять 0,35-0,45 мас. % соєвої рафінованої та дезодорованої олії, 0,05-0,15 мас. % оливкової рафінованої та дезодорованої олії та 0,010-0,015 мас. % вітаміну Е, у пастеризовану охолоджену суміш вносять вітамін С у кількості 0,08-0,10 мас. % та пробіотичні культури Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum та Bifidobacterium breve при вихідному співвідношенні культур 1:1:8, відповідно, у кількості 5,0-15,0 мас. % після активізації, при цьому активізацію пробіотичних культур біфідобактерій здійснюють шляхом культивування їх у стерилізованому знежиреному молоці з додаванням фруктози у кількості 0,008-0,012 мас. % як біфідогенного фактора при температурі 37±1 °С протягом 2-4 годин з подальшим швидким охолодженням до температури 4±2 °С.
- Документ36903 Біфідовмісна сметана з пробіотичними властивостями(2008) Дідух, Н. А.; Лисогор, Т. А.; Дідух, Г. В.Біфідовмісна сметана з пробіотичними властивостями, що містить нормалізовані гомогенізовані пастеризовані вершки та симбіотичну закваску, яка відрізняється тим, що вона додатково містить фруктозу та клітковину, при цьому як симбіотичну закваску вона містить суміш трьох культур біфідобактерій - Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum та Bifidobacterium adolescentis зі змішаними культурами молочнокислих лактококів - Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. diacetilactis та Lactococcus lactis ssp. Cremoris - та чистими культурами Leoconostoc mesenteroides при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 10:1 або суміш трьох культур біфідобактерій - Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum та Bifidobacterium breve зі змішаними культурами молочнокислих лактококів - Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. diacetilactis та Lactococcus lactis ssp. Cremoris - та чистими культурами Leoconostoc mesenteroides при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 10:1, або суміш чистих культур Bifidobacterium bifidum зі змішаними культурами молочнокислих лактококів - Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. diacetilactis та Lactococcus lactis ssp. Cremoris - та чистими культурами Leoconostoc mesenteroides при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 1:1, або суміш чистих культур Bifidobacterium longum зі змішаними культурами молочнокислих лактококів - Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. diacetilactis та Lactococcus lactis ssp. cremoris та чистими культурами Leoconostoc mesenteroides при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 1:1, або суміш чистих культур Bifidobacterium breve зі змішаними культурами молочнокислих лактококів - Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. diacetilactis та Lactococcus lactis ssp. cremoris та чистими культурами Leoconostoc mesenteroides при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 1:10, або суміш чистих культур Bifidobacterium adolescentis зі змішаними культурами молочнокислих лактококів - Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. diacetilactis та Lactococcus lactis ssp. Cremoris - та чистими культурами Leoconostoc mesenteroides при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 10:1.
- Документ36904 Сметана з імуномодулюючими властивостями(2008) Дідух, Н. А.; Вікуль, С. І.Сметана з імуномодулюючими властивостями, що містить нормалізовані гомогенізовані пастеризовані вершки та симбіотичну закваску, яка відрізняється тим, що вона додатково містить молочний екстракт коренів Echinacea, при цьому як симбіотичну закваску вона містить суміш трьох культур біфідобактерій - Bifіdobacterium bifidum, Bifidobacterium longum та Bifidobacterium breve з чистими культурами Lactobacillus acidophilus при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 10:1.
- Документ37683 Кефір з підвищеними пробіотичними властивостями(2008) Дідух, Н. А.1. Кефір з підвищеними пробіотичними властивостями, що містить нормалізоване гомогенізовано пастеризоване коров'яче молоко та симбіотичну закваску, який відрізняється тим, що він додатково містить фруктозу та сироп лактулози, при цьому як симбіотичну закваску він містить суміш трьох культур біфідобактерій - Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum та Bifidobacterium adolescentis зі змішаними культурами молочнокислих лактококів - Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. diacetilactis та Lactococcus lactis ssp. cremoris, чистими культурами Leoconostoc mesenteroides та дріжджами Shacharomices при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 10:1. 2. Кефір за п. 1, який відрізняється тим, що симбіотична закваска містить суміш трьох культур біфідобактерій - Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum та Bifidobacterium breve зі змішаними культурами молочнокислих лактококів - Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. diacetilactis та Lactococcus lactis ssp. cremoris, чистими культурами Leoconostoc mesenteroides та дріжджами Shacharomices при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 10:1 у кількості 0,0011 мас. %. 3. Кефір за п. 1, який відрізняється тим, що симбіотична закваска містить суміш чистих культур Bifidobacterium bifidum зі змішаними культурами молочнокислих лактококів - Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. diacetilactis та Lactococcus lactis ssp. cremoris, чистими культурами Leoconostoc mesenteroides та дріжджами Shacharomices при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 1:1 у кількості 0,0002 мас. %. 4. Кефір за п. 1, який відрізняється тим, що симбіотична закваска містить суміш чистих культур Bifidobacterium longum зі змішаними культурами молочнокислих лактококів - Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. diacetilactis та Lactococcus lactis ssp. cremoris, чистими культурами Leoconostoc mesenteroides та дріжджами Shacharomices при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 1:1 у кількості 0,0002 мас. %. 5. Кефір за п. 1, який відрізняється тим, що симбіотична закваска містить суміш чистих культур Bifidobacterium breve зі змішаними культурами молочнокислих лактококів - Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. diacetilactis та Lactococcus lactis ssp. cremoris, чистими культурами Leoconostoc mesenteroides та дріжджами Shacharomices при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 1:10 у кількості 0,0011 мас. %. 6. Кефір за п. 1, який відрізняється тим, що симбіотична закваска містить суміш чистих культур Bifidobacterium adolescentis зі змішаними культурами молочнокислих лактококів - Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. diacetilactis та Lactococcus lactis ssp. cremoris, чистими культурами Leoconostoc mesenteroides та дріжджами Shacharomices при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 10:1 у кількості 0,0011 мас. %.
- Документ37766 Спосіб виробництва низьколактозного біфідовмісного кисломолочного напою(2008) Дідух, Н. А.; Чагаровська, А. С.Спосіб виробництва низьколактозного біфідовмісного кисломолочного напою, що передбачає нормалізацію вихідного молока, підігрівання, очищення, внесення -галактозидази, гідроліз лактози, теплову обробку, охолодження до температури заквашування, заквашування, сквашування, який відрізняється тим, що після очищення здійснюють пастеризацію і охолодження нормалізованого молока, після гідролізу лактози здійснюють підігрівання і гомогенізацію молока, після сквашування згусток охолоджують, вносять у нього сироп лактулози і перемішують, пастеризацію нормалізованого молока здійснюють при температурі 80-90 °С з витримкою 15-25 секунд, охолодження - до температури 35-45 °С, -галактозидазу вносять у пастеризоване охолоджене молоко у кількості 0,04-0,06 мас. %, гідроліз лактози здійснюють протягом 1,5-2,5 год. при температурі 35-45 °С, підігрівання здійснюють до температури 60-70 °С, гомогенізують молоко при температурі 60-70 °С та тиску 13-17 МПа, змішані культури пробіотичних бактерій Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum та Bifidobacterium breve при вихідному співвідношенні культур 1:1:8 вносять у охолоджене до температури заквашування 36-38 °С гідролізоване молоко у кількості, що забезпечує концентрацію життєздатних клітин Bifidobacterium у гідролізованому молоці КУО/см3, після їх активізації, сквашування гідролізованого молока здійснюють при температурі 36-38 °С протягом 7-8 годин до досягнення рН 4,6-4,7 од., сквашений згусток охолоджують до температури 20-25 °С, вносять у нього сироп лактулози "Лактусан" у кількості 0,25-0,75 мас. % і перемішують 10-20 хвилин, при цьому активізацію пробіотичних культур біфідобактерій здійснюють шляхом культивування чистих культур Bifidobacterium у стерилізованій при температурі 119-121 °С протягом 19-21 хв. молочній суміші, яка містить знежирене молоко, фруктозу та суху підсирну сироватку у кількості 97,5, 0,5 та 2,0 мас. %, відповідно, при температурі 36-38 °С протягом 11-13 год. до досягнення рН 4,6-4,7 од. з подальшим швидким охолодженням до температури 2-6 °С.
- Документ37767 Сметана діабетичного призначення(2008) Дідух, Н. А.; Лисогор, Т. А.; Могилянська, Н. О.Сметана діабетичного призначення, що містить вершки, жирову добавку, симбіотичну закваску, яка відрізняється тим, що вона додатково містить фруктозу, біологічно активну добавку "Селен Активний", вітамін Е, вітамін С, клітковину, при цьому як жирову добавку вона містить суміш соєвої та оливкової рафінованих дезодорованих олій, як симбіотичну закваску - закваску пробіотичних культур Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium breve та Lactobacillus acidophilus.
- Документ37768 Спосіб виробництва геродієтичного кисломолочного сиру(2008) Дідух, Н. А.Спосіб виробництва геродієтичного кисломолочного сиру, що передбачає підігрівання вихідного молока, сепарування, пастеризацію вершків, охолодження вершків, резервування вершків, пастеризацію знежиреного молока, охолодження знежиреного молока до температури заквашування, внесення хлориду кальцію, симбіотичної закваски та молокозсідного ферменту, перемішування, сквашування, обробку згустку, видалення сироватки, охолодження нежирного кисломолочного сиру, нормалізацію нежирного кисломолочного сиру за вмістом жиру, який відрізняється тим, що після сепарування вершки з масовою часткою жиру 20-25 % і знежирене молоко охолоджують до температури 2-6 °С, резервують при температурі 2-6 °С не більше 4 годин, у вершки вносять молочний екстракт коренів солодки голої у кількості 1,5-2,5 мас. %, сироп лактулози "Лактусан" у кількості 3,0-5,0 мас. %, біологічно активну добавку "Селен Активний" у кількості 0,004-0,006 мас. %, суміш перемішують 10-15 хвилин, збагачені вершки підігрівають до температури 65-70 °С, подають на гомогенізацію, через інжектор, вмонтований на трубопроводі, у збагачені вершки вносять суміш соєвої та оливкової рафінованої та дезодорованої олій, вітаміну Е та β-каротину у кількості 1,0-3,0, 17,0-19,0, 0,006-0,018 та 0,005-0,008 мас. %, відповідно, гомогенізують при температурі 65-70 °С та тиску 7-9 МПа, пастеризацію збагачених вершків здійснюють при температурі 90-95 °С з витримкою 5-10 хвилин, охолодження збагачених пастеризованих вершків здійснюють до температури 2-6 °С, у охолоджені вершки вносять вітамін С у кількості 1,0-1,5 мас. %, перемішують протягом 10-15 хвилин, резервування охолоджених збагачених пастеризованих вершків здійснюють при температурі 2-6 °С не більше 10-12 годин, у знежирене молоко вносять маслянку та молочний екстракт коренів солодки голої у кількості 80,0-90,0 та 1,5-2,5 мас. %, відповідно, пастеризацію збагаченої молочної основи здійснюють при температурі 80-90 °С з витримкою 4-6 хв., охолодження збагаченої молочної основи здійснюють до температури сквашування 36-38 °С, внесення до пастеризованої збагаченої молочної основи симбіотичної закваски, яка містить ліофільно висушені пробіотичні культури Lactobacillus acidophilus та пробіотичні культури Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum і Bifidobacterium adolescentis при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 10:1, здійснюють у кількості, що забезпечує концентрацію життєздатних клітин Bifidobacterium та Lactobacillus у молочній основі 1·106 та 1·105 КУО/см3, відповідно, сквашування пастеризованої збагаченої молочної основи здійснюють при температурі 36-38 °С протягом 7,0-8,0 год., нормалізацію нежирного кисломолочного сиру за вмістом жиру здійснюють шляхом змішування його з охолодженими пастеризованими збагаченими вершками з масовою часткою жиру 38-42 %, при цьому пробіотичні культури Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum i Bifidobacterium adolescentis при вихідному співвідношенні культур 1:1:8, відповідно, вносять у пастеризовану збагачену молочну основу після їх адаптації до молока, яку здійснюють шляхом культивування чистих культур Bifidobacterium у стерилізованій при температурі 119-121 °С протягом 19-21 хв. молочній суміші, до складу якої входить знежирене молоко, фруктоза та суха підсирна сироватка у кількості 97,5, 0,5 та 2,0 мас. %. відповідно, при температурі 36-38 °С протягом 11-13 год. до досягнення рН 4,6-4,7 од. з подальшим швидким охолодженням до температури 2-6 °С.
- Документ37770 Сметана геродієтичного призначення(2008) Дідух, Н. А.Сметана геродієтичного призначення, що містить вершки, жирову добавку, симбіотичну закваску, яка відрізняється тим, що вона додатково містить фруктозу, біологічно активну добавку "Селен Активний", вітамін Е, вітамін С, клітковину, при цьому як жирову добавку вона містить суміш соєвої та оливкової рафінованих дезодорованих олій, як симбіотичну закваску - закваску пробіотичних культур Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium adolescentis та Lactobacillus acidophilus.
- Документ37771 Спосіб виробництва біфідовмісного м’якого сиру(2008) Дідух, Н. А.; Лисогор, Т. А.; Дідух, Г. В.Спосіб виробництва біфідовмісного м'якого сиру, що передбачає визрівання вихідного молока, нормалізацію, підігрівання, очищення, пастеризацію, охолодження до температури заквашування, внесення хлориду кальцію, симбіотичної закваски та молокозсідного ферменту, перемішування, сквашування, обробку згустку, видалення сироватки, формування, самопресування, соління та визрівання, який відрізняється тим, що після самопресування здійснюють пресування біфідовмісного м'якого сиру, в процесі нормалізації у молоко вносять фруктозу у кількості 0,08-0,12 мас. %, пастеризацію нормалізованого молока здійснюють при температурі 80-90 °С з витримкою 4-6 хв., охолодження пастеризованого нормалізованого молока здійснюють до температури сквашування 36-38 °С, внесення до пастеризованого охолодженого молока симбіотичної закваски, яка містить ліофільно висушені культури Lactococcus lactis ssp. Lactis, Lactococcus lactis ssp. diacetilactis, Lactococcus lactis ssp. cremoris та пробіотичні культури Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum і Bifidobacterium breve при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 10:1, здійснюють у кількості, що забезпечує концентрацію життєздатних клітин Bifidobacterium та Lactococcus у молоці 1·106 та 1·105 КУО/см3, відповідно, сквашування нормалізованого пастеризованого молока здійснюють при температурі 36-38 °С протягом 63-7,5 год., пресування біфідовмісного м'якого сиру здійснюють при тиску 2-4 МПа та температурі 15-17 °С протягом 0,5-1,5 год., соління біфідовмісного м'якого сиру здійснюють у розсолі з концентрацією кухонної солі 18-22 % при температурі 10-12 °С протягом 20-30 хв., визрівання біфідовмісного м'якого сиру здійснюють при температурі 10-12 °С та відносній вологості повітря 90-95 % протягом 3-5 діб, при цьому пробіотичні культури Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum і Bifidobacterium breve при вихідному співвідношенні культур 1:1:8, відповідно, у нормалізоване пастеризоване молоко вносять після їх адаптації до молока, яку здійснюють шляхом культивування чистих культур Bifidobacterium у стерилізованій при температурі 119-121 °С протягом 19-21 хв. молочній суміші, яка містить знежирене молоко, фруктозу та суху підсирну сироватку у кількості 97,5, 0,5 та 2,0 мас. %, відповідно, при температурі 36-38 °С протягом 11-13 год. до досягнення рН 4,6-4,7 од. з подальшим швидким охолодженням до температури 2-6 °С.
- Документ37772 Спосіб виробництва біфідовмісного кисломолочного напою функціонального призначення(2008) Дідух, Н. А.Спосіб виробництва біфідовмісного кисломолочного напою функціонального призначення, що передбачає нормалізацію вихідного молока, підігрівання, очищення, теплову обробку, охолодження до температури заквашування, заквашування, сквашування, який відрізняється тим, що після очищення здійснюють підігрівання і гомогенізацію молока, після сквашування згусток охолоджують, вносять у нього сироп лактулози і перемішують, в процесі нормалізації у молоко вносять фруктозу у кількості 0,08-0,12 мас. %, підігрівання здійснюють до температури 60-70 °С, гомогенізацію здійснюють при температурі 60-70 °С та тиску 13-17 МПа, змішані культури пробіотичних бактерій Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum та Bifidobacterium breve при вихідному співвідношенні культур 1:1:8 вносять у охолоджене до температури заквашування 36-38 °С молоко у кількості, що забезпечує концентрацію життєздатних клітин Bifidobacterium у нормалізованому гомогенізованому пастеризованому молоці 1•106 КУО/см3, після їх активізації, сквашування нормалізованого гомогенізованого пастеризованого молока здійснюють при температурі 36-38 °С протягом 7-8 годин до досягнення рН 4,6-4,7 од., сквашений згусток охолоджують до температури 20-25 °С, вносять у нього сироп лактулози "Лактусан" у кількості 0,25-0,75 мас. % і перемішують 10-20 хвилин, при цьому активізацію пробіотичних культур біфідобактерій здійснюють шляхом культивування чистих культур Bifidobacterium у стерилізованій при температурі 119-121 °С протягом 19-21 хв. молочній суміші, яка містить знежирене молоко, фруктозу та суху підсирну сироватку у кількості 97,5, 0,5 та 2,0 мас. %, відповідно, при температурі 36-38 °С протягом 11-13 год. до досягнення рН 4,6-4,7 од. з подальшим швидким охолодженням до температури 2-6 °С.
- Документ39019 Йогурт з підвищеними функціональними властивостями(2009) Дідух, Н. А.Йогурт з підвищеними функціональними властивостями, що містить нормалізовану гомогенізовану пастеризовану молочну суміш з масовою часткою сухого знежиреного молочного залишку 10-12 % та симбіотичну закваску, який відрізняється тим, що він додатково містить фруктозу та сироп лактулози, при цьому як симбіотичну закваску він містить закваску, що включає змішані культури біфідобактерій - Bifidobacterium longum, Bifidobacterium bifidum і Bifidobacterium breve та змішані культури молочнокислих бактерій - Lactobacillus bulgaricus та Streptococcus thermophilus при співвідношенні вказаних культур 1:1:1:5:5.