Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Доній Олег Ігорович"

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    Будівництво борошномельного заводу сортового помелу з виробництвом борошна для кулічів
    (ОНТУ, кафедра технології зернових продуктів, хліба і кондитерських виробів, 2024) Доній Олег Ігорович
    Представлена кваліфікаційна робота на тему: «Будівництво борошномельного заводу сортового помелу з виробництвом борошна для кулічів» Актуальність теми. Борошно — це продукт, який отримують шляхом переробки зерна різних культур (пшениця, кукурудза, ячмінь, жито тощо). Воно є основним інгредієнтом для багатьох видів харчових продуктів, таких як хліб, випічка, макарони, каші та інші. Борошно цільового призначення — це борошно, яке виготовляється з певним акцентом на його використання для специфічних цілей. Такий тип борошна може мати особливі властивості, які роблять його придатним для виробництва певних продуктів або для конкретних технологічних процесів. Борошно цільового призначення дозволяє оптимізувати виробничі процеси в харчовій та кормовій промисловості, відповідаючи на специфічні вимоги ринку та споживачів. Борошно для куличів — це спеціальне борошно, призначене для виготовлення великодніх виробів, таких як куличі та інші кондитерські вироби. Воно має деякі відмінності від звичайного борошна, що забезпечує оптимальні умови для випікання продукції з характерною текстурою, ніжністю та об'ємом. Це борошно допомагає забезпечити потрібну консистенцію тесту та полегшує процес випікання, роблячи кінцевий продукт легким, пишним і смачним. Основні особливості роботи. В ході виконання кваліфікаційної роботи проведено детальний аналіз існуючого в Україні асортименту борошна, проаналізовано його якісні властивості, визначено недоліки існуючого асортименту. Проведено аналіз експорту пшениці і борошна та вплив військових дій на території України на експортні можливості. Досліджено напрямки, показники якості та технологічні рішення що застосовуються в США, Німеччині, Франції, Австрії щодо виробництва борошна цільового призначення. Проаналізовано можливості такого виробництва в Україні. Відповідно до поставленого до кваліфікаційної роботи завдання і проведеного аналізу виробництва борошна цільового призначення в Україні і світі нами пропонується для спрощення будівництва і обслуговування використання стандартного 75 % помелу пшениці. При цьому загальну продуктивність підприємства плануємо на рівні до 200 т/д, вихід борошна вищого ґатунку приймаємо на рівні 45 %, першого ґатунку 15 %, найголовнішою відмінністю нашої схеми є виробництво борошна для куличів 15 % яке ми формуємо частково з драних систем, частково з шліфувальних т з розмельної системи (третя драна крупна та дрібна система, 1 шліфувальна система). Саме такий підхід до формування потоку борошна для куличів дозволить отримати кінцевий продукт з необхідними характеристиками. Результати роботи. Будівництво борошномельного заводу потужністю 200 т/доб у Одеський області технічно можливо та економічно ефективно. Інвестиції у розмірі 76434 тис. грн окупаються за 3,9 років. Кредит у розмірі 33211тис грн буде повернутий за 3,2 роки. Чиста приведена вартість проекту на кінець 4-го року складе 1051 тис грн. Кваліфікаційна робота складається із розрахунково-пояснювальної записки, що включає в себе 6 розділів у кількості 125 сторінок та 6 листів графічного матеріалу.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок