Перегляд за Автор "Дем’янов Дмитро Олександрович"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументРозробка холодильної установки для камер зберігання напівфабрикатів з м’яса птиці загальною ємністю 400 тон, при ТОВ «Вінницька птахофабрика».(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2024) Дем’янов Дмитро ОлександровичХолодильне обладнання в м’ясопереробній промисловості. Що може бути смачніше м’якого і соковитого м’яса,яке приготували за спеціальним рецептом. Щоб на Ваш стіл потрапив найсвіжіший шматок м’яса або кільце ковбаски, виробники забезпечують якісні умови зберігання своєї продукції. Холод - основа свіжості і натуральності ясної продукції. Тому в м’ясної промисловості холодильне обладнання використовується в цілому комплексі: для підготовки сировини; для зберігання, охолодження і заморозки м’яса; для засолу і копчення продукту; для формовки, осадки, дозрівання і сушки ковбаси; для зберігання перед відправкою до споживача готових виробів. Застосування холоду в м’ясопереробній галузі забезпечує швидке охолодження, тобто видалення природного тепла, і сприяє зберіганню. Це є гарантією якості м’яса і ковбасних виробів, які потрапляють на стіл. Основні процеси вироблення холоду спрямовані на наступне: Охолодження напівфабрикатів служить основою для тривалого зберігання зі збереженням придатного вигляду і смакових якостей м’яса. Перед зберіганням продукт охолоджують в повітрі або в воді. Часто застосовують комбінацію двох способів. Заморожування є ефективним способом обробки м’яса перед його тривалим зберіганням. В процесі використовують низькотемпературні холодильні установки. В основу закладено принцип - чим швидше заморозити м'ясо, тим якісніший продукт виходить в результаті (менше усушка). Зберігання відбувається за допомогою низько - і середньо-температурної камери. У кожного м’ясного продукту своя допустима норма термічного стану і вимоги до технологічного процесу зберігання.