Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Декуша, Г. В."

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    Досвід створення технологій продуктів з гідролізованим білком в Україні та світі
    (2019) Авдєєва, Л. Ю.; Декуша, Г. В.; Жукотський, Е. К.
    Стаття присвячена питанню актуальності створення вітчизняних технологій продуктів з гідролізованими білками в рідкій та сухій формах призначених для оздоровчого харчування та спеціальних медичних цілей: при білковій та енергетичній недостатності, харчовій алергії до молочних білків та білків сої, обмеженою або порушеною здатністю засвоювати звичайні харчові речовини, тощо. Наведено основні сегменти ринку споживання продуктів з гідролізованими білками: ентеральне, спортивне та дитяче харчування; коротко окреслено основні види білків та ферментних препаратів, що використовують при гідролізі. Проаналізовано особливості технологій гідролізу білків різного походження. Показано, що Інститутом технічної теплофізики НАН України розроблено та пропонуються до впровадження енергозберігаючі конкурентоспроможні технології композицій з гідролізованим білком в сухій формі як для дітей першого року життя, так і для дорослих. Завдяки особливостям розроблених технологічних рішень продукти характеризуються високим ступенем гідролізу білків, збалансованим складом незамінних амінокислот та легким засвоєнням, а технології готові до впровадження на вітчизняних молочних підприємствах. Продукти пройшли успішну клінічні дослідження в провідних лікувально-реабілітаційних закладах та не поступаються за ефективністю імпортним аналогам.
  • Документ
    Дослідження процесу сушіння одиничних крапель крохмальної патоки ИГ-30 як об’єкту розпилювального сушіння
    (2017) Шаркова, Н. О.; Турчина, Т. Я.; Жукотський, Е. К.; Декуша, Г. В.; Костянець, Л. О.
  • Документ
    Підвищення біодоступності полісахаридів плодового тіла лікувального та їстівного гриба шиїтаке
    (2019) Шаркова, Н. О.; Жукотський, Е. К.; Турчина, Т. Я.; Декуша, Г. В.; Костянець, Л. О.
    Одним з пріоритетних напрямків розвитку сучасної біотехнології є використання вищих базидіальних грибів як продуцентів ряду біологічно активних сполук з онкостатичними, імунорегулюючими, антивірусними, гепатопротекторними, гіпохолестеричними та іншими властивостями.
  • Документ
    Розробка технології сухих сумішей з гідролізованим білком для дитячого харчування
    (ОНАХТ, 2009-06-10) Декуша, Г. В.
    Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.16 – технологія продуктів харчування. Дисертаційна робота присвячена науковому обгрунтуванню та розробці технології сухих адаптованих сумішей з гідролізованим білком для дитячого харчування «Малютка ГА». Визначено раціональні режими процесу ферментативного гідролізу білкового комплексу, в результаті якого утворюються гідролізати, що містять 65...80 % пептидів молекулярною масою до 6000 Да. За складом незамінних амінокислот продукт збалансований щодо білків жіночого молока. Експериментально підтверджено ефективність використання ефектів ДІВЕ при диспергуванні та гомогенізації нормалізованої багатокомпонентної суміші на РПА циліндричного типу. Проведений комплекс широких медико-біологічних досліджень показав перспективність і доцільність використання суміші гідролізованих білків рослинного та тваринного походження при створенні гіпоалергенних продуктів харчування. Розроблено технологію, рецептури та нормативну документацію (“Суміші сухі адаптовані з гідролізованим білком для дитячого лікувального харчування”, ТУ У 15.8–05417118–033:2005), проведено патентне супроводження на продукт. Технологію сухих адаптованих сумішей з гідролізованим білком «Малютка ГА» впроваджено на ВАТ «Хорольський молококонсервний комбінат дитячих продуктів».
  • Документ
    Технологія біологічної добавки з гриба шиїтаке з підвищеним вмістом активованого комплексу полісахаридів
    (2020) Авдєєва, Л. Ю.; Жукотський, Е. К.; Декуша, Г. В.
  • Документ
    Інноваційна технологія адаптованих гіпоалергенних сумішей для функціонального харчування дітей першого року життя
    (2018) Авдєєва, Л. Ю.; Декуша, Г. В.; Жукотський, Е. К.
    Актуальність впровадження інноваційної технології обумовлена наступними факторами: виробництво нової високоякісної конкурентноспроможної вітчизняної продукції на рівні кращих світових аналогів; розширення асортименту дитячого лікувального харчування сучасними продуктами спеціального лікувального призначення; зниження в 1,5-2,5 рази собівартості і доступності цих продуктів.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок