Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Гоцуленко, М. І."

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    26442 Спосіб одержання харчової добавки з адсорбівною здатністю
    (2007) Капрельянц, Л. В.; Гоцуленко, М. І.
    Спосіб одержання харчової добавки з адсорбівною здатністю, що включає лужно-термічний гідроліз жому цукрового буряку, фільтрацію, промивання жому дистильованою водою, фільтрацію та висушування, який відрізняється тим, що гідроліз здійснюють розчином гідроксиду натрію з концентрацією 0,1 % при температурі 60-65 °С протягом 20-30 хвилин, потім проводять оброблення жому розчином перекису водню з концентрацією 38 % при 60-65 °С протягом 1,5-2 годин при гідромодулі 1:1.
  • Документ
    31932 Спосіб одержання синбіотичної біологічно активної добавки
    (2008) Капрельянц, Л. В.; Гоцуленко, М. І.
    Спосіб одержання синбіотичної біологічно активної добавки, що включає змішування поживного середовища з пористим сорбентом, послідовне внесення до поживного середовища бактерій-пробіотиків, їх культивування з одночасною іммобілізацією на сорбенті та ліофільне висушування препарату, який відрізняється тим, що в поживне середовище додають модифікований буряковий жом, подрібнений до розміру часток 0,1...0,25 мм при співвідношенні жом : поживне середовище 1:10, потім до поживного середовища послідовно вносять спочатку консорціум бактерій Bifidobacterium adolescentis і Bifidobacterium bifidum з титром не менше 105 КУО/г при співвідношенні до об'єму поживного середовища 1:20 та культивують 18-24 години при температурі 37±1 °С, потім додають культуру бактерій Lactobacillus acidophilus з титром не менше 106 КУО/г при співвідношенні до об'єму поживного середовища 1:20, бактерії культивують ще 18-24 години при температурі 37±1 °С та постійному перемішуванні, отриманий препарат ліофільно висушують, а як поживне середовище використовують стерилізоване знежирене молоко.
  • Документ
    67465 Спосіб отримання капсульованого синбіотичного продукту
    (2012) Капрельянц, Л. В.; Воловик, Т. М.; Гоцуленко, М. І.
    Спосіб отримання капсульованого синбіотичного продукту, що включає приготування розчину гелеутворюючої речовини, введення капсуловмісних компонентів, вкраплювання отриманої суміші в розчин СаСl2 і наступне витримування, відокремлення утворених капсул та їх промивання, який відрізняється тим, що як гелеутворюючу речовину використовують низькометоксильований пектин, до якого додають резистентний крохмаль при співвідношенні резистентного крохмалю і низькометоксильованого пектину 1:23, до отриманої суміші додають Lactobacillus acidophilus при співвідношенні Lactobacillus acidophilus і суміші резистентного крохмалю та низькометоксильованого пектину, рівному 1:10.
  • Документ
    Розробка технологій функціональних інгредієнтів з про- і пребіотичними властивостями
    (ОНАХТ, 2008) Гоцуленко, М. І.
    Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 03.00.20 – біотехнологія. Дисертація присвячена науковому обґрунтуванню та розробці технологій функціональних інгредієнтів з про- і пребіотичними властивостями. На першому етапі роботи досліджено можливість використання жому цукрового буряку в якості сировини для отримання окремого функціонального інгредієнту та носія для бактерій. З огляду на проаналізований біополімерний склад, органолептичні властивості та здатності до сорбції водних розчинів сировини розроблено технологію модифікації бурякового жому з подальшим отриманням біополімерного комплексу цукрового буряку. Розроблено технологію отримання функціональних інгредієнтів з про- і пребіотичними властивостями, де в якості пробіотичної складової обрано Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium adolescentis, Bifidobacterium bifidum, а в якості носія та пребіотика біополімерний комплекс цукрового буряку. Експериментально оптимізовано склад поживного середовища для культивування при сумісній іммобілізації лактобацил як окремо, так і з біфідобактеріями в присутності носія. Доведена доцільність використання біополімерного комплексу рослинної природи в якості пребіотика та відсутність його негативного впливу на біологічну активність та репродуктивність клітин лактобацил (3…5)•109єКУО/см3 і (2…5)•109єКОЕ/см3 для біфідобактерій. У лабораторіях та промислових приміщеннях доведено функціональну активність створених продуктів. Отримані продукти володіють функціонально-фізіологічними властивостями та пробіотичною активністю. Визначено гарантійний термін придатності споживання функціональних інгредієнтів. Термін придатності біополімерного комплексу цукрового буряку – 12 місяців при 18±1єєС, для препарату «Синбілан» не менш 9 при 4±2єєС. Кількість життєздатних клітин лактобацилл становить 7•108 КУО/ г, для біфідобактерій 5•108 КУО/ г.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок