Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Горун, Дарія Андріївна"

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    Експертиза технології виробництва напою безалкогольного на основі хвої сосни звичайної та рослинної сировини
    (ОНАХТ, кафедра харчової хімії та експертизи, 2021) Горун, Дарія Андріївна
    Актуальність теми. Фруктові соки та нектари серед безалкогольних напоїв займають особливе місце, так як вони не тільки втамовують спрагу, а й мають певний фізіологічний вплив на організм завдяки освіжаючою здат- ності, поживності, гармонійному смаку, приємного аромату і специфічного для кожного виду соку стимулюючій дії. Деякі соки мають не тільки харчо- смакову, але і дієтичну і лікувальну дію. Соки містять майже всі цінні пожи- вні речовини, що містяться в свіжих фруктах і овочах: легкозасвоювані вуг- леводи, водорозчинні пектинові, азотисті, мінеральні речовини і вітаміни. Для поліпшення смаку і кольору, збереження, а іноді і підвищення біо- логічної активності в деякі види нектарів додають лимонну або аскорбінову кислоти. Не допускається в нектари вносити консерванти, штучні ароматиза- тори, цукрозамінники, штучні підсолоджувачі і барвники. Фруктові нектари випускають одним товарним сортом. Сьогодні часто вважають, що нектари – це продукт не дуже високої якості, порівняно з натуральним соком, іноді до нектарів відносяться майже як до фальсифікованих соків. Однак, нектари вироблені з якісної сировини, з дотриманням технології та чітким і правдивим маркуванням є незамінним та корисним продуктом. Тому, дослідження технології виробництва нектарів та розроблення плану НАССР для цього виробництва є актуальною проблемою. Метою кваліфікаційної роботи є підвищення функціональних власти- востей плодово-ягідних нектарів та проведення технологічної експертизи їх виробництва. Для досягнення поставленої мети визначенні завдання: – здійснити аналіз літературних джерел щодо аналізу ринку соків та нектарів в Україні та світі, підвищення функціональних властивостей харчо- вих продуктів, в тому числі і сокової продукції; – довести доцільність використання вітаміну С при виробництві некта- рів; – провести технологічну експертизу виробництва яблучно- виноградного нектару та розробити план НАССР.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок