Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Гаджилеу, Микола"

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    Підвищення ефективності підтримки прийняття рішень при управлінні замісом тіста в умовах коливань якості борошна
    (ОНАХТ, кафедра автоматизації технологічних процесів і робототехнічних систем, 2021) Гаджилеу, Микола
    Незважаючи на просту технологічну схему і добре відому технологію хлібобулочних виробів, виробництво хліба можна віднести до виробництв середньої складності в харчовій промисловості, а за природою перетворень, що відбуваються в сировині, напівфабрикатах і готовій продукції - до досить складним мікробіологічним, біохімічним, фізико-хімічним, масообмінним, теплообмінним і механічним процесам. Якість хліба формується низкою факторів, до яких відносять якість нормативно-технічної документації, якість сировини, технологічного процесу і технологічного обладнання, якість праці виробників, якість зберігання, транспортування і реалізації продукції, а також якість споживання виробів, тобто якість виробництва і якість після виробничих умов існування продукції. Порушення бодай одного з цих факторів призводить до одержання недоброякісної продукції. Важливою особливістю виробництва хліба є істотний вплив характеристик сировини, що переробляється, на показники якості готової продукції. Тому велика увага приділяється процесам логістичної підготовки сировини та замісу тіста. Основним агрегатом в процесі замісу є тістомісильна машина. В ній існує можливість вибору великої кількості різних програм. В умовах значних коливань показників сировини, обрана програма повинна сприяти досягненню оптимальних структурних властивостей тіста для забезпечення стабільно високої якості хлібобулочних виробів.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок