Перегляд за Автор "Вєтров, Д. І."
Зараз показуємо 1 - 10 з 10
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ79353 Спосіб водопідготовки для приготування чайних напоїв(2013) Коваленко, О. О.; Вєтров, Д. І.Спосіб водопідготовки для чайних напоїв, що передбачає механічне фільтрування і сорбційне очищення води, який відрізняється тим, що додатково проводять тонке механічне фільтрування, яке здійснюють одночасно із сорбційним очищенням, при цьому механічне фільтрування і сорбційне очищення здійснюють при швидкості 0,18-0,45 м3/год. і тиску 30-50 кПа.
- Документ95810 Спосіб водопідготовки для приготування напоїв з чайної сировини(2015) Коваленко, О. О.; Вєтров, Д. І.Спосіб водопідготовки для приготування напоїв з чайної сировини, що передбачає тонке механічне фільтрування і сорбційне очищення питної води, який відрізняється тим, що тонке механічне фільтрування здійснюють за допомогою фільтра Aquafilter FCPS 20, після чого проводять комбіноване очищення шляхом фільтрування за допомогою фільтра Aquafilter FCCBKDF-2, при цьому обидва фільтрування здійснюються при однаковій швидкості.
- ДокументВода для чайних напоїв(2014) Коваленко, О. О.; Вєтров, Д. І.Наведено структуру та характеристику ринку функціональних напоїв в Україні та світі. Показано, що виробництво напоїв з чайної сировини - це перспективний напрямок його розвитку. Визначено групу розчинених речовин технологічної води, які чинять вплив на якість чайних напоїв, та досліджено ступінь цього впливу. Сформульовано рекомендації щодо хімічного складу води, призначеної для виробництва напоїв з чайної сировини в закладах ресторанного господарства. Досліджено ефективність кондиціювання водопровідної води до рекомендованого складу за допомогою побутових фільтрів. Розроблено технологічну схему і визначені технологічні параметри, які дозволяють отримувати воду із рекомендованим складом. Показано, що чайні напої на доочищеній воді мають більший вміст поліфенольних речовин, вітаміну С, кофеїну, а також володіють кращими органолептичними властивостями ніж напої, приготовлені на водопровідній воді без додаткового очищення. Монографія може бути корисною для студентів, аспірантів і фахівців, які займаються питаннями підготовки води для виробництва напоїв в закладах ресторанного господарства.
- ДокументЗастосування технології коучингу в підготовці інженерних кадрів(2018) Коваленко, О. О.; Вєтров, Д. І.; Кормош, К. Ю.До сучасних шляхів модернізації вищої освіти, зокрема і в підготовці інженерних кадрів, відносять застосування в процесі навчання технології коучингу. Коучинг в освіті - це процес залучення студентів в обдуманий і відповідальний процес досягнення мети шляхом розвитку потенційних можливостей, максимального використання їх здібностей, самостійного вибору способу для досягнення бажаного результату.
- ДокументКласифікація і характеристика стічних вод(2017) Новосельцева, В. В.; Вєтров, Д. І.Стічні води – це забруднені різними виробничими відходами води, для видалення яких з території населених пунктів і підприємств промисловості обладнуються спеціальні каналізаційні системи.
- ДокументМатематична обробка результатів експериментальних досліджень впливу якості води та технології її підготовки на якість чайних напоїв(2014) Коваленко, О. О.; Вєтров, Д. І.У доповіді представлені результати математичної обробки даних, отриманих в результаті експериментальних досліджень, метою яких була розробка вимог до якості технологічної води, призначеної для приготування напоїв з чайної сировини у закладах ресторанного господарства, а також розробка технологічних режимів покращення якості води для забезпечення сформульованих вимог.
- ДокументМетодологія самостійної роботи в навчальній дисципліні «Технології водопідготовки на підприємствах харчової галузі»(2018) Новосельцева, В. В.; Вєтров, Д. І.; Ємонакова, О. О.Однією з цілей професійної підготовки фахівця є необхідність дати студенту міцні фундаментальні знання, на основі яких він зміг би навчатися самостійно в потрібному йому напрямку. Рішення задач сучасної освіти неможливо без підвищення ролі самостійної роботи студентів над навчальним матеріалом, посилення відповідальності викладачів за розвиток навичок самостійної роботи, за стимулювання професійного зростання студентів, виховання їх творчої активності та ініціативи.
- ДокументРоль викладача в організації самостійної роботи студентів(2017) Коваленко, О. О.; Вєтров, Д. І.Кожний викладач ВНЗ задається питанням: «Як навчити студентів працювати самостійно?». Особливо це питання актуальне при вивченні дисциплін професійного спрямування.
- ДокументТехнологія водопідготовки для виробництва чайних напоїв: технологічні аспекти та підходи до розробки(2012) Коваленко, О. О.; Вєтров, Д. І.Напої на основі чайної сировини – сегмент ринку функціональних напоїв, який стрімко розвивається як у світі, так і в Україні. Обумовлено це тим, що вживання напоїв на основі чайної сировини в традиційних кількостях дозволяє підтримувати і регулювати конкретні фізіологічні і біохімічні функції людського організму, зберігати і покращувати здоров’я людини.
- ДокументУдосконалення технології водопідготовки для приготування напоїв на основі чайної сировини(ОНАХТ, 2013) Вєтров, Д. І.Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.16 - технологія харчової продукції. Робота присвячена вирішенню питання розробки вимог до якості технологічної води для приготування напоїв на основі чайної сировини у закладах ресторанного господарства та технології водопідготовки, яка дозволить зберігати максимально можливу кількість корисних для організму людини речовин чайної сировини і забезпечить високі органолептичні показники чайних напоїв. Встановлено залежність між показниками якості технологічної води і загальним вмістом поліфенольних і екстрактивних речовин, вітаміну С, кофеїну, а також органолептичними показниками напоїв на основі чайної сировини. Розроблено вимоги до якості води. Удосконалено технологічну схему водопідготовки для приготування напоїв на основі чайної сировини у закладах ресторанного господарства, яка включає тонке механічне очищення на поліпропіленовому фільтрі номіналом 20 мкм і очищення на комбінованому картриджі Aquafilter FCCBKDF-2. Ця технологія дозволяє збільшити, порівняно з контрольними зразками, вміст поліфенольних речовин у 1,5 рази, вміст вітаміну С до 2,5 разів, кофеїну на 10 %, а також суттєво поліпшити колір, запах і смак чайних напоїв. Проведено промислову апробацію удосконаленої технології. Отримані еконо-мічні результати свідчать про доцільність впровадження результатів дисертаційної роботи у виробництво.