Перегляд за Автор "Вербощук Вікторія Олегівна"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументПроєкт ресторану з впровадженням страв оздоровчого харчування у м. Дніпро(ОНТУ, кафедра технології ресторанного і оздоровчого харчування, 2024) Вербощук Вікторія ОлегівнаАктуальність теми. Кулінарні традиції – це така ж культурна спадщина нашого народу, як мова, література, мистецтво, це неоціненний здобуток, яким можна пишатися, який не слід забувати. Здорове харчування — це споживання екологічно чистих продуктів, які мають в своєму складі поживні речовини, необхідні для підтримання здоров'я. Щодня організм людини потребує білків, вуглеводів, жирів, води, вітамінів і мінералів. Достатня кількість кожного з компонентів забезпечує належне функціонування всіх систем органів і підтримує високий рівень енергії. При адекватному харчуванні важливо зосередитися на загальному раціоні та якості кулінарної продукції. Жоден окремий поживний елемент не зробить людину здоровою, тому потрібно дотримуватися різноманітного та комплексного харчування. Не існує абсолютно корисного харчування для всіх, під час складання дієти необхідно враховувати наявність хронічних захворювань, вік, алергічні реакції на продукти. Темою дипломного проекту передбачено створення ресторану з впровадженням страв оздоровчого харчування. Відповідно до поставленої мети визначено наступні задачі: − надати техніко-економічне обґрунтування проектування нового ресторану; −дати характеристику технологічних об’єктів та комунікацій генерального плану підприємства; − розробити концепцію підприємства; − розробити виробничу програму підприємства; − провести технологічний розрахунок всіх цехів на підприємстві ресторанного господарства; − проаналізувати енергетичне та матеріально-ресурсне забезпечення; − надати інформацію про охорону праці та навколишнього середовища; − провести техніко-економічні розрахунки.